Az Így jártam anyátokkal legszívszorítóbb pillanata improvizáció volt

Jason Segelnek köszönhető az emlékezetes jelenet.

Az Így jártam anyátokkal vérbeli sitcom, de azért az érzelmesebb momentumok sem hiányoztak belőle. Carter Bays, a széria egyik producere idézte fel az egyik ilyen epizód forgatását.

A hatodik évad Rossz hírek című részében, amely éppen 10 éve került adásba, Marshall (Jason Segel) megtudja, hogy apja szívrohamot kapott, és meghalt. A felesége, Lily (Alyson Hannigan) közli vele a hírt, de ez az információ Segelt is meglepetésként érte. Azzal tisztában volt, hogy valamiféle csavar következik majd, de a részleteket nem akarta tudni, hogy minél őszintébb lehessen a reakciója. Annyit mondtak csak neki, hogy Hannigan dialógjának utolsó szava az lesz, hogy „túl”, azaz: „Nem élte túl.” Segel válasza,

Meghalt az apám? Erre nem vagyok felkészülve”,

improvizáció volt.

A producer, Bays számára ez volt a sorozat legkeményebb jelenete, a színészek játéka fájdalmasan valóságosnak hatott, és oda se tudott nézni a forgatáson, amikor elhangzott az idézett mondat.

Bays, aki egyben a széria társkreátora is, éppen újranézni a sorozatot, és a Twitteren osztja meg a benyomásait. A harmadik évad végéhez érve bevallotta például, hogy nem teljesen elégedett vele, és szívesen kivágna belőle olyan jeleneteket, amelyeket „senki se hiányolna.”

Áprilisi hír, hogy folytatódik a széria egy spin-off formájában az eredeti showrunnerek irányításával. A cím Így jártam apátokkal lesz, és Hilary Duff játssza a főszerepet, de még nem tudni, hogy mennyire fog kapcsolódni, kapcsolódni fog-e egyáltalán Ted és Robin történetéhez.

Via: Independent