Az Interjú a vámpírral sorozatverziót kap

Anne Rice regénysorozata alapján A szolgálólány meséjét is gyártó Hulu készít szériát.

Az amerikai írónő Vámpírkrónikák című sagája egy Lestat de Lioncourt nevű vámpír sorsát követi, aki egyszerre hőse, antihőse és narrátora az eseményeknek. A figurát a legtöbb néző elsősorban az 1994-es Interjú a vámpírral című, Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével készült filmből ismerheti, de a 2002-es, Aaliyah-féle A kárhozottak királynője is Rice regényein alapul (itt Stuart Townsend hozta Lestatot).

Tom Cruise és Brad Pitt az Interjú a vámpírral című filmben. Forrás: port

 

Rice könyvei ugyanakkor magyarul is megjelentek, így nemcsak a mozinézők, hanem az olvasók számára is ismerősek lehetnek: az Interjú a vámpírral és A kárhozottak királynője mellett kiadták a Vámpírkrónikák sorozatban például a Lestat, a vámpír, a Vérhozsánna, A testtolvaj meséje, a Mnemoch, a Sátán és az Armand, a vámpír című köteteket is.

A kárhozottak királynője. Forrás: InterCom

 

Korábban úgy volt, hogy a Halottnak a csók és a Hannibal megalkotójaként ismert Bryan Fuller is részt vesz a projektben, de nemrégiben kilépett a produkcióból. A vámpíros regények képernyőre vitelének egyik executive producere egyébként maga Anne Rice lesz, fiával, a szintén bestsellerszerző Christopher Rice-szal együtt. A Rice fiú írta a sorozat forgatókönyvét is.


(via Variety)