Cenzúrázott verzióban adta le a köztévé a Jessica Jonest

A sorozatnak az m2/Petőfi TV-n kedd éjjel sugárzott epizódjából vágott ki valaki néhány csókot, amit két női karakter váltott.

A dolgot Oblath Ádám, a VOX mozimagazin újságírója szúrta ki, és Kovács Gellért Filmszerész hívta fel rá a figyelmet Facebook-oldalán. „...az M2 Petőfi TV-nek sikerült úgy megvágnia a Jessica Jones-t, hogy

véletlenül kikerült belőle az összes meleg jelenet. Leszbikus csókok, ilyesmi. Véletlenül.

És még mielőtt: szigorúan éjjel 10 után adják a sorozatot, 18-as karikával. Szóval, az égadta világon semmi sem kötelezte őket erre” – olvasható a Filmszerész posztjában.

No filter, mi? Hát, nem az MTVA-nál. Oblath Ádám kollégám szólt, hogy az M2 Petőfi TV-nek sikerült úgy megvágnia a...

Közzétette: Kovács Gellért Filmszerész – 2021. április 7., szerda


A hvg.hu újságírói utánajártak, pontosan melyik jelenetekről van szó, és össze is hasonlították a széria eredeti változatában látható képsorokat és az MTVA által közzétett változatot – ide kattintva lehet belepillantani. A HVG arra is felhívja a figyelmet, hogy egy jóval explicitebb szexjelenet egyébként benne maradhatott a szóban forgó epizódban, csak az egy férfi és egy nő részvételével zajlott.

A Filmszerész posztja alatti kommentekben felmerült: van rá esély, hogy nem maga a köztévé csonkította meg mintegy 40 másodperccel az alkotást, hanem eleve egy ilyen verziót vásároltak meg, mivel megszokott gyakorlat, hogy a korhatár miatt forgalomba hoznak egy olyan változatot is, ami nemcsak késő éjszaka kerülhet adásba (véres krimisorozatok durvább részeit, például a holttesteket a délutáni ismétlésekben nem mutatják).

A sorozat főszereplői, Rachael Taylor és Krysten Ritter a második évad premierjén. Forrás: Gilbert Carrasquillo / FilmMagic / Getty Images


De ezekből a vágott verziókból általában az erőszakos jelenetek szoktak kikerülni, nem néhány ártatlan puszi, és még egyszer: az MTVA a késő esti műsorsávban tűzte műsorra a sorozatot, 18-as karikával. Szerdán kerestük a köztévé sajtóirodáját, hogy megtudjuk, ők maguk vágták-e ki a nekik nem tetsző mozzanatokat a műből, esetleg egy eleve megvágott változat jutott el hozzájuk, de eddig nem kaptunk választ. A Jessica Jones teljes, csonkítatlan verziója egyébként a Netflixen látható.


(via Filmszerész, hvg.hu)