Charlie Sheen legnagyobb mocsokságai

Viharos házasságok, pornós szeretők, toxikus munkakörnyezet, pia, drogok és HIV-fertőzés – Martin Sheen élvhajhász fia nemcsak a filmjeivel és a tévésorozataival került be a hírekbe az elmúlt évtizedekben.

1965. szeptember 3-án született New Yorkban Carlos Irwin Estévez, ismertebb nevén Charlie Sheen. Három testvére van, két fiú és egy lány: Emilio Estevez, Ramón Luis Estévez és Renée Estevez, akik mind az apjuk mesterségét választották maguknak: színészek lettek, akárcsak Ramón Antonio Gerardo Estévez, azaz Martin Sheen. A származásukat tévesen spanyolnak jelölik, valójában mindketten galiciaiak, akik egy Spanyolország északnyugati csücskében élő, a portugálokhoz közel álló újlatin népcsoport tagjai – Charlie Sheen viszont már ízig-vérig amerikai: a kaliforniai Malibuban nőtt fel.

Forrás: Michael Tullberg / Getty Images

Először kilencévesen játszott filmben, később olyan produkciókban szerepelt, mint A szakasz, a Tőzsdecápák, A vadnyugat fiaiA nagy csapatA megtörhetetlenA zöldfülű, a Nagy durranás 1-2, A három testőrA hajsza, valamint a Horrorra akadva franchise. 2003 és 2011 között a Két pasi – meg egy kicsi című sorozat egyik főszereplője volt. Zűrös magánélete állandó témát adtak a bulvársajtónak: a '90-es években a drogfüggősége, 2015-ben HIV-fertőzése nyilvánosságra hozatalával került a címlapokra. Ezekből a botrányaiból gyűjtöttünk most össze egy csokorra valót.

Viharos házasságok és más párkapcsolatok

A botrányhős Charlie Sheen és Denise Richards először a Haláli fegyver című 1993-as Emilio Estevez-film forgatásán találkoztak, de hivatalosan csak az Eltanácsolt tanácsadó és a Kerge város forgatásának évében, 2001-ben jöttek össze (előtte Donna Peele volt Sheen felesége 1995 és 1996 között, de elváltak, amikor kiderült, hogy a színész egy escortlányokat közvetítő cég kuncsaftja). 2002-ben volt az esküvőjük, két lányuk is született, de még 2005-ben, Denise Richards második terhessége idején elváltak Sheen kezelhetetlen indulatai, súlyos alkoholfüggősége és drogproblémái, valamint a nem titkolt szeretői miatt. Sheen harmadik felesége Brooke Mueller színésznő volt, akitől ikerfiai születtek, de 2011 májusában hivatalosan is leváltak. Ekkor Sheen már egy olyan bizarr kapcsolatban élt, ahol Bree Olson pornószínésznő és a dizájner Natalie Kenly egyszerre volt a barátnője, és a színész egyszerűen csak „istennőimnek” hívta őket. De rajtuk kívül egy Georgia Jones nevű pornószínésznővel is titkos viszonya volt.

Forrás: Frederick M. Brown/Getty Images

 

Botrányos távozás a Két pasi - meg egy kicsiből

2011-ben hatalmas botrány kerekedett abból, hogy Sheent kirúgták a Két pasi - meg egy kicsi című sorozatból – azt a Charlie Sheent, aki a korszak legjobban fizetett sorozatsztárja volt a maga 1,8 millió dolláros epizódonkénti gázsijával! Az egész azzal kezdődött, hogy 2010 végén váratlanul leállt a sorozat 9. évadnak forgatása, mivel Sheen elvonókúrára ment. A pletykák szerint ugyanis addig egyetlen forgatási nap sem telt el úgy, hogy ne lett volna valami tudatmódosító szer hatása alatt, és ez egy ponton túl már feloldhatatlan feszültséget generált közte és a CBS között. Sheen azonban otthagyta az elvonót, hogy a kényszerszünetet inkább pornósztárokkal és örömlányokkal töltse, ám amikor megtudta, hogy nem folytatódik a félbe hagyott forgatás, egy rádióműsorban sértő megjegyzéseket tett a sorozat ötletgazdájára és vezető producerére, Chuck Lorre-ra. Konkrétan lezsidózta, letolvajozta, ostoba kis fingnak nevezte, és kihívta egy verekedésre. Majd közölte, hogy ő valójában egy vatikáni bérgyilkos varázsló, akinek a szervezete tiszta, mint a hó. 2011 márciusában a CBS és a Warner közleményben jelentette be: Sheent a minősíthetetlen viselkedése miatt kirakják a sorozatból. A 9-12. évadokat már Ashton Kutcherrel forgatták le, a legutolsó részben pedig amolyan bizarr lezárásként Charlie Sheen és Chuck Lorre is meghalt:

 

Toxikus légkör a Nyugi, Charlie! forgatásán

Sheen természetesen nem búslakodott sokáig a Két pasi - meg egy kicsiből való viharos távozása után: 2012-ben elindult az új sorozata, a Nyugi, Charlie!, amiben lényegében saját magát alakította: Charlie-t, a hajdani baseballsztárt, aki az indulatkezelési problémái miatt kisiklatta az egykor fényes karrierjét. A széria 100 epizódot élt meg, de Selma Blair ebből csak 54-ben szerepelt. Egyik nap ugyanis a színésznő szóvá tette a producereknek, hogy pocsék Sheen munkamorálja, folyton elkésik, nem lehet vele együtt dolgozni. Nem sokkal később egy ingerült sms-t kapott Sheentől, amiben a színész elhordta mindenféle hitvány cédának, és kirúgatta a színésznőt azzal az indokkal, hogy neki ne szólogasson be olyasvalaki, akinek epizódonként csak két oldalnyi szövege van. A sorozat végül 2014. karácsonyán lekerült az FX csatorna műsoráról, és azóta sem készültek hozzá újabb részek.

 

HIV-fertőzés, pornós menyasszony, bántalmazási ügyek

Charlie Sheen 2015-ben jelentette be, hogy évek óta HIV-fertőzött. Azért döntött a vallomás mellett, mert éveken át nagyjából 10 millió dollárt fizetett több olyan zsarolónak, akik ismerték a titkát, ám mivel a sztárnak addigra már elfogytak a Két pasival megkeresett milliói, tenni akart valamit a teljes elszegényedése ellen. A hír hallatán Sheent beperelte a volt jegyese, Brett Rossi pornószínésznő, amiért a 2013-ban kezdődő kapcsolatuk elején úgy éltek szexuális életet, hogy Sheen nem mondta el, hogy HIV-fertőzött, és súlyos lelki traumát okozott ezzel. Rossi emellett bántalmazás miatt is beperelte a színészt: előfordult ugyanis, hogy Sheen fojtogatta, emellett azzal fenyegette, hogy megrugdossa, ha nem veteti el a gyerekét (Rossi végül az abortusz mellett döntött), és sokszor erőszakkal kényszerítette arra, hogy ne tudja elhagyni a házat.

 

Charlie Sheen 19 évesen megerőszakolta az akkor még csak 13 éves Corey Haimet?

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk itt a PORT.hun, a 2020-as (My) Truth: The Rape of Two Coreys című dokumentumfilmben Corey Feldman, a Kincsvadászok, az Állj mellém! és Az elveszett fiúk egykori gyereksztárja újra elmondta, hogy a legjobb barátját, a szintén népszerű gyereksztárként induló, de 38 évesen elhunyt  Corey Haim drogfüggősége és a '90-es évektől bekövetkezett fokozatos kikopása Hollywoodból annak volt köszönhető, hogy a '80-as években egy meg nem nevezett pedofil hajlamú, ma már hollywoodi sztárként ismert férfi szexuálisan zaklatta. Feldman a 2013-as életrajzi könyvében is írt erről, de sosem nevezte meg a zaklatót, mert szerinte ő túl kis hal ehhez, az illető pedig a törvények felett áll. Megnevezte viszont az illetőt egy másik színész, Dominick Brascia, aki szerint Charlie Sheen 19 évesen, az 1986-os Lucas című film forgatásán erőszakolta meg az akkor még csak 13 éves Corey Haimet. Sheen korábban is, és Feldman filmjének online premierje idején is tagadta a vádakat. Sőt, 2017-ben be is perelte a National Enquirer magazint, amiért megjelentették Brascia állításait a nemi erőszakról.

Charlie Sheen és Corey Haim 1986-ban (fotó: Time Life Pictures / DMI / The LIFE Picture Collection via Getty Images)