Családi filmek szombatra

A remélhetőleg szép időjárás adta kötelező futkosás után nyugodtan leülhettek majd a tévé elé, mert a pihenés jobb rajzfilmek kíséretében!

Paramount Network - március 16., 9.10h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A történet Roddy-ról, egy előkelő egérről szól, aki egy szerencsétlenség miatt hirtelen Patkopolisz csatornavilágában találja magát, London utcái alatt. Itt találkozik Ritával, egy merész csatornatisztítóval. Együtt kell átjutniuk a nyüzsgő városon, amely tele van veszélyekkel, zuhatagokkal, örvényekkel, de a legveszélyesebb mindközül az aljas Toad és az ő szolgái, Spike és Whitey. Vajon sikerül Roddynak kijutni a csatornából és megmenti Patkopoliszt?

 

Moziverzum - március 16., 10.40h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat _ a T-Rextől Napóleonig _ folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuart-tal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bob-bal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól...

 

RTL HÁROM - március 16., 10.40h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Little család valószínűleg a világ legátlagosabb famíliája. Az ifjú párnak van egy kis háza, egy fia és rengeteg fölös energiája: hát elhatározzák, hogy örökbe fogadnak valakit. Az árvaházban hamarosan rá is találnak a legapróbb és legelhagyatottabb lényre: egy egérre. Stuart Little, a kisegér hamar a család részévé válik: befogadják a rokonok, és esténként neki is jár a jó éjt puszi. Csak a család macskája nem tud belenyugodni az új kedvenc érkezésébe. Felbérel néhány rossz arcú kóbor kandúrt, hogy tegyék el láb alól a kicsi, nagyszájú és csupa szív egérsrácot. Kezdődnek a kalandok szárazon, vízen és a Central Park sűrűjében.

 

Film+- március 16., 11.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Scoobyt és Bozontot elrabolják egy titokzatos kék fénynyaláb segítségével. Senki nem érti, miért épp a legdinkább páros kell bárkinek is, hacsak nem a Föld lakói ellen akarják bevetni őket. Hamarosan kiderül, hogy minden idők legnagyobb, leggonoszabb és legravaszabb főgonosza áll a háttérben, aki Sanda Sólyom nevű űrhajójáról a kutyokalipszist akarja rászabadítani a világra. Még kész szerencse, hogy Scoobyt és Bozontot rabolta el, ugyanis kizárólag ők képesek a képtelenségre, megakadályozni egy zsenit az őrült tervében.

 

Minimax - március 16., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Obelix elmondja Asterixnek, hogy szerelmes, de érzelmeit nem meri a lánynak bevallani, mert túlságosan szégyenlős. Miközben a jó barát megpróbál önbizalmat önteni belé, Obelix tudomására jut, hogy a hölgy mást szeret, mégpedig a jóképű Tragicomixot. Hősünk összetörik a hír hallatán, de amikor az imádott lányt és annak kedvesét a rómaiak elrabolják, eljön számára a nagy lehetőség, hogy bebizonyítsa: ki a legény a talpán. Sok vidám kaland közepette Asterix és Obelix végre megtalálja a fogságba esett párt, akiket a rómaiak épp akkor akarnak Julius Caesar születésnapi ajándékaként az arénába dobni.

 

Film+ - március 16., 13.10h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Alvin, Simon és Theodore, a híres rocktrió kénytelen Dave unokatestvéréhez, Tobyhoz (Zachary Levi) költözni, akinek kissé mások a nevelési elvei. Ezért mindhárman kénytelenek beiratkozni a helyi suliba, ami csupa új kihívást jelent. Alvinék hősiesen megküzdenek a leckékkel, sőt a sport veszélyeit is majdnem simán veszik. Ekkor azonban feltűnik a színen egy három csinos mókuslányból álló rockbanda...

 

m2 / Petőfi TV - március 16., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Jancsi és Juliska az erdőben élnek édesapjukkal és mostohaanyjukkal. A család szegény és sokszor nincs mit enniük. A mostohaanyjuk rábeszélésére apjuk az erdő mélyén hagyja a gyerekeket, hogy egyedül boldoguljanak. A testvérpár hamarosan egy mézeskalácsházat talál, ahol egy kedves hölgy lakik, és látszólag szívesen fogadja őket. A gyerekek jól bevacsoráznak és szép, tiszta ágyba fekszenek le aludni. Másnapra azonban kiderül, hogy nem egy jóságos néni, hanem a gonosz boszorkány házába kerültek…

 

RTL HÁROM - március 16., 14.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Javában dúl a második világháború, és ez Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. A nyolcéves Willie (Frankie Muniz) azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára egy kutyát kap: Skipet. Az új jó barát teljesen megváltoztatja az életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja Willie-t, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat többé neki!

 

TV2 Kids - március 16., 17.35h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Egy csibész hollócska kalandjai, aki az erdő legnagyobb csavargója. Barátai, az erdő lakói _ Eddy, a mackó, Gyapjas, a bárány, a kisfarkas, Billy, Lalo, Pufi, a bagoly és még sokan mások. Hollócska, a kalóz hajó kapitánya, sokféle játékot játszik kis barátaival. A mókusok kapitánya viszont Pufi. S egy jóravaló kalóznak sok a dolga _ például zsákmányt és vagyont szerezni. Ez az elsőszámú kötelessége. A jóbarátok ma Borz néni házához igyekeznek, mert finom ebéddel várja őket. Hollócska nap mint nap más játékot talál ki, s kalandot él át. Egyszer azonban igazán nagy feladat elé állítja az élet. Az erdőt, minden lakójával együtt veszélyezteti a tó vize, ugyanis a gát elkorhadt és sszivárog. A hódok építették a gátat, így jó volna először őket megkeresni. "Egy hódcsalád egyetlen hét alatt képes felépíteni egy egész gátat." A hódok azonban, valahol másutt, az erdőn kívül élnek. Hollócska és Gyapjas felkerekednek hát, s hátizsákot is vesznek a hátukra. A hódokon kívül mindenkit mozgósítani kell, hogy megvédjék az erdőt! Ha igaz barátaid vannak, akkor ez nem akadály. Közösen, együtt, bátran meg lehet meneteni az erdőt _ gondolta Hollócska és igaza lett.

 

m2 / Petőfi TV - március 16., 18.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Hoppifalva kínai negyedében nagy a készülődés, színes lampionok, díszek vannak mindenfelé. Az újévet ünneplik, ami jóval később van, mint ahogy azt Pötyiék ünnepelték. Pötyi szeleburdisága azonban tönkreteszi Csin és Csen előkészületeit, amit szerencsére Doki, Topi és Morci helyrehoznak. Majd a Valentinnap következik, amikor Morci és Süti barátaik segítségével egymásra találnak. A hoppik farsangi jelmezversenyt rendeznek, Szent Patrick ünnepén valaki zöldre festi a tavat, Húsvétkor locsolkodnak és minden ünnepet megünnepelnek egészen karácsonyig. A hoppik színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk az, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, karnevál idején táncokat tanulnak, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden ország minden fontos ünnepéről a Hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és a szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.

 

Moziverzum - március 16., 19.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amint Gru kezd beleszokni a kertvárosi családapa szerepébe Margo, Edith és Agnes apjaként, felbukkan egy szupertitkos szervezet, amely a gonosz elleni harcot tűzte zászlajára globális szinten. Így most Grun, a minyonokon, és Gru új társán, Lucyn a sor, hogy kiderítsék, ki áll a látványos bűntettek mögött. Végül is a világ legnagyobb ex-bűnözője kell ahhoz, hogy elkapja azt, aki a helyére pályázik...