Családi filmek szombatra

Ma animációs és játékfilmek is megkönnyítik neked a pihenést, ha ki akarsz kapcsolódni a tévé előtt.

Macskafogó 2. – A sátán macskája

RTL HÁROM - augusztus 3., 9.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Grabowskit újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott, és persze Grabowski sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

 

Paddington 2

RTL HÁROM - augusztus 3., 11.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, és készülődik imádott nagynénje, Lucy századik születésnapjára. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az lesz a megfelelő ajándék. Csakhogy a könyvritkaság sok pénzbe kerül, ezért Paddington mindenféle munkát elvállal, hogy összegyűjtse az árát. Ám ekkor a könyvet ellopják, és Paddingtonra kenik, aki börtönbe kerül. A börtön nagy kihívás, különösen a jól nevelt Paddingtonnal!

 

Ainbo - A dzsungel hercegnője

Minimax - augusztus 3., 13.00h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Évezredeken keresztül az ember és a természet tökéletes harmóniában volt, ám az ember megtörte ezt az egyensúlyt és a vadon, benne megannyi élőlénnyel, veszélybe került. Ainbo, a fiatal amazon, nem a legügyesebb harcos, ám annál nagyobb szíve van. Ő és két szőrös kis barátja képesek csak megállítani a dzsungelre leselkedő veszélyt.

 

Trollok

Film+ - augusztus 3., 14.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A trollokról köztudott, hogy csak táncolnak és mulatnak, és kiapadhatatlan jókedvükkel az őrületbe kergetik ellenségeiket, a mindig morcos bergenieket. A bergeniek abban a tévhitben élnek, hogy ha trollokat esznek, ők is boldogok lesznek. Pipacs hercegnő azonban nem akar eledel lenni, és amikor rájön, hogy a szépséges Lady Csillámszikra valójában álcázott bergeni ügynök, a maga oldalára állítja. Hogy a boldogság mindenki számára teljes legyen, a szövetséges barátnők Ágas, a mindig szomorú trollfiú segítségével lehetetlen küldetésre indulnak.

 

Clifford, a nagy piros kutya

Prime - augusztus 3., 14.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor az általános iskolás Emily Elizabeth azt kívánja, hogy a kis piros kutyája legyen nagy és erős, nem arra számít, hogy amikor felébred, egy négy méter magas kutyát talál a kis New York-i lakásban. Mivel mindenképp meg akarja tartani szeretett kedvencét, Emily elindul, hogy felkeressen egy varázslatos állatgondozót, aki reményei szerint képes visszaállítani Clifford eredeti méreteit. Miközben a várost járja felelőtlen bácsikájával, Caseyel, az iskolatársával Owennel, és Clifforddal, a nagy piros kutyával, Clifford méretének híre eljut egy gonosz tudós fülébe, aki úgy dönt, hogy megkaparintja az állatot...

 

Grimm meséiből: A békakirályfi

m2 / Petőfi TV - augusztus 3., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Sophie hercegnő a tizennyolcadik születésnapjára igen értékes ajándékot kap királyatyjától: meghalt édesanyja örökségét, egy aranygolyót, ami megvédi őt a tévutaktól. A játék hevében a golyó azonban belesik a tóba, s a hercegnő csak úgy tudja visszaszerezni, hogy a békának cserébe barátságát ajánlja fel. A születésnapi vacsorán azonban már nem akarja betartani ígéretét és hagyni, hogy az egyen a tányérjából és aludjon az ágyában. Mérgében a falhoz vágja a nyálkás "szörnyeteget", aki azonnal visszaváltozik egy sudár fiatalemberré. Kiderül, hogy Floriszt, Brávánt hercegét ugyanaz a gonosz tündér varázsolta el, aki Sophie édesanyját egykor a Varázserdőbe csalta. A fiatalok boldogságának csak az állja útját, hogy a hercegnő kezét már másnak ígérték.

 

Spookley és a karácsonyi kiscicák

TV2 Kids - augusztus 3., 16.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Spookley, a szögletes tök és a Holiday Hill Farm barátai a szezon első karácsonyi hópihéjét ünneplik, amikor egy szokatlan zöld macska, Mistletoe betör a buliba. Mivel nem emlékszik, hogy ki ő, vagy honnan jött, az erdőbe indul egy titokzatos bagoly után, aki ellopta a nyakörvét, hiszen ő az egyetlen kapocs a múltjához. Miután nem tudja meggyőzni a barátait, hogy csatlakozzanak hozzá, Spookley egyedül indul el, hogy megtalálja a macskát. Miközben Spookley versenyt fut az idővel és a közelgő hóviharral, Mistletoe találkozik egy furcsa mosómedvével, Leon-nal, aki ráveszi, hogy fogadjon örökbe három kiscicát, Scat-et, Scram-et és Shoo-t. Spookley éppen akkor találja meg Mistletoe-t és a kiscicákat, amikor a vihar tetőfokára hág, és bátran visszavezeti őket a biztonságos farmra, ahol a Mikulás meglepetés ajándékot ad Mistletoe-nak, amely felfedi rejtélyes múltját, és örökre megváltoztatja a jövőjét.

 

Ernest és Celestine

TV2 Kids - augusztus 3., 17.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy olyan világban járunk, ahol vannak medvék, meg vannak egerek. Előbbiek a föld felett, utóbbiak pedig alatta élnek, és mindkét társadalom retteg a másik féltől. Az egerek attól tartanak, hogy a nagy és gonosz medve megeszi őket, míg a medvék egyszerűen irtóznak az apró rágcsálóktól. Célestine, a kis egérlány kiválóan rajzol és fest, de az egerek világában csak az ér valamit, aki fogorvosi pályára lép, ennek pedig egyetlen módja, hogy a medvebocsok párna alá rejtett fogait megkaparintsa az orvosok számára. Egyszer azonban a kis Célestine egy balul sikerült begyűjtés során csapdába esik egy kukában. Másnap egy éhes medve, a zenész Ernest talál rá, akivel rövidesen össze is barátkoznak. Ez azonban mindkettejük társadalmában főbenjáró bűn, s a két barát hamar azon kapja magát, hogy mindegy, hogy a föld felett, vagy épp alatta vannak, menekülniük kell.

 

Polar Expressz

Film+ - augusztus 3., 17.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Polar Expresszre minden gyerek szeretne jegyet kapni, hogy karácsony este elutazhasson az Északi-sarkra, a Mikulás otthonába. Mindenki, aki felszáll, varázslatos önfelfedező útra indul, amely megmutatja, hogy a karácsony öröme sosem múlik el azok számára, akik őrzik a hitüket. A Főhős nem hisz a Mikulásban, ám új barátai segítségével fantasztikus kalandot él át.

 

Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön

m2 / Petőfi TV - augusztus 3., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Teddy és apukája téli álmukból felébredve útnak indulnak, hogy beszerezzék a mézet, amiből aztán elkészíthetik a kis medvebocs szülinapi tortáját. Útjuk során rengeteg kalandot kell átélniük, amit a kismedve élvez a leginkább, és persze a nagy ünneplés sem marad el a végén.

 

Keménykalap és krumpliorr

Direct One - augusztus 3., 18.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ki ne ismerné Bagaméri vagy Lópici Gáspár figuráját? Csukás István emlékezetes alakjai Bácskai Lauró István rendezésének köszönhetik előbb televíziós, majd mozis sikereiket. Alfonzó és Szilágyi István mellett a Hahó, Öcsi!-ben megismert Kovács Krisztián igazán elemében érezhette magát az alkotás gyerek főszereplőjeként, de Bánhidi László, Haumann Péter és Páger Antal önfeledt bolondozását látva úgy tűnik, az egész stáb jól szórakozott. A végeredmény pedig egy bohókás és szívmelengető családi vígjáték lett, melynek népszerűsége a mai napig töretlen.

 

A NIMH titka 2. - Tim, a hős egér

TV2 Kids - augusztus 3., 18.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A patkányok és az egerek visszatérnek a Thorn Valley-be, hogy felfrissítsék elrendelt vezetőjüket, a fiatal Timmy Brisbyt.