Családi filmek szombatra

Ajánlunk pár szabadidő eltöltésére rendkívül alkalmas mesefilmet, melegedésképpen, ha már megjártad a hideg természetet. Vagy ahelyett.

Minimax - január 13., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy szép napon Barbie rájön, hogy tündérek márpedig léteznek. Az egész akkor kezdődik, amikor egy nap Ken váratlanul eltűnik. Ekkor Barbie két divattervező barátnője bevallja, hogy ők tulajdonképpen tündérek, és Ken a varázslatos tündérvilágba ment. Barbie és riválisa, Raquelle kalandos utazásra indulnak, hogy visszahozzák Kent. Az út során együtt kell maradniuk, s így alkalmuk van megtanulni, hogy az igazi varázslat nem a tündérvilágban, hanem a barátság erejében van.

 

Magyar Mozi TV - január 13., 8.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A történet középpontjában egy árva kislány, Gerda áll, aki a véletlen folytán vetődik Andersen szegényes pincelakásába. A kislány és Andersen megelevenedett mesefigurái _ az Ólomkatona, a Táncosnő, Zsófi rongybaba és Ole manó _ gyökeresen megváltoztatják az író életét. Gerda egy különös küldetés teljesítésére vállalkozik: meg kell ölelnie a Hókirálynőt, hogy feloldódhasson a jég az emberek szívéről, és egy boldogabb, szeretetteljesebb világ köszönthessen ránk.

 

Minimax - január 13., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rengeteg móka vár rád ebben a színes, modern tündérmesében, amelyben Barbie™ a divatról és a barátságról mesél neked! Barbie™, Sequin™ nevű kutyusával közösen, nénikéje mesés párizsi divatszalonjába látogat, amit azonban a legnagyobb megdöbbenésére bezárás fenyeget. Amikor rábukkan a három varázserővel bíró, elbűvölő Tündérzőre, Barbie™ a szalon megmentése érdekében briliáns ötlettel áll elő. Alice-szel, a szende divattervezővel együtt megrendeznek egy olyan nagyszabású, szédületes divatshowt, amilyet még nem látott a divat fővárosa. Barbie™ ezúttal azt mutatja meg neked, milyen hihetetlen csodákra vagy képes, ha hiszel magadban!

 

RTL HÁROM - január 13., 9.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vadászok törnek az erdőre, egyedül a helyi vadőr tolókocsihoz kötött fia és az ő nagyothalló kutyája próbálja megállítani a vadorzókat. A környék azonban nemcsak puskaropogástól hangos, egy vándorcirkusz is a közeli réten ver sátrat. A Trilibusz cirkusszal különös, hóbortos állatsereglet is érkezik, akiket Balfék és Jobbfék gondoz _ ám a társulat igazi feje a direktor félelmetes felesége, a titokzatos múltú Arcadonna. Amikor Kis Vuk, a bátor növendékróka körülszaglászik a lakókocsik körül, az egyik plakáton a saját, rég nem látott apját ismeri fel és gondolkodás nélkül a kiszabadítására siet.

 

RTL HÁROM - január 13., 10.55h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Sarah (Beattie Edmondson) meglehetősen maga alatt van, miután otthagyta a szerelme. Az utolsó dolog, amire vágyik, hogy valakit a nyakába varrjanak, aki nyáladzik, horkol és széttúrja a konyhai szemetest, valahányszor enni támad kedve. De tetszik vagy sem, nagymamája a halála előtt ráhagyta imádott mopszliját, a végletekig elkényeztetett Patricket, aki Sarah minden eddigi pasiján túltesz, ami a rendetlenséget illeti. A négylábú veszedelem totális káoszba taszítja a lány életét, aki sehogy sem érti, miért tette ezt vele a mami. Ám egyszer csak azon kapja magát, hogy Patrick a maga bumfordi módján sokkal jobb hatással van rá, mint valaha is hitte volna – beleértve a szerelmi életét is.

 

Minimax - január 13., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Pil egy vagány fiatal lány, aki egy középkori csendes kisvárosban tengeti mindennapjait. Egy nap, miközben besurran a kastélyba, szemtanúja lesz, amint egy gonosz bűbájjal megbabonázzák Rolandot, a trónörököst. Pil rájön, hogy most neki kell megmenteni a herceg életét és a királyságot. Ez a merész kaland a feje tetejére állítja az egész uradalmat.

 

Paramount Network - január 13., 13.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Spongyabob Kockanadrág először látogat el a mi világunkba, hogy megmentse a sajátját! Mikor Burgerszakáll (Antonio Banderas), a kalóz ellopja a herkentyűburger titkos receptjét, Spongyabob barátaival partra sodródik, hogy hazavigye a titkos összetevőt. A siker érdekében elkerülhetetlen, hogy együtt dolgozzanak régi ellenségükkel, Planktonnal, és arra is rájönnek, hogy ha el akarnak kapni egy gonoszt, ki kell engedniük magukból a bennük lakozó szuperhősöket.

 

m2 / Petőfi TV - január 13., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A szépséges, de szívtelen és arrogáns hercegnő egy dologra vágyik csak: a csengő-bongó fácskára, ami csak a szerető szíveknek szólal meg. A herceg beleszeret a hercegnőbe és elindul a fáért. Ahhoz, hogy az övé legyen, egy gonosz manóval alkut köt, miszerint ha a fácska nem szólal meg a hercegnőnél, akkor a herceg az övé lesz szőröstül-bőröstül. Így is lett, sőt később a hercegnő is a gonosz manó csapdájába kerül. A fiatalok idővel rájönnek, hogy együtt kell működniük ahhoz, hogy szembeszálljanak a gonosz manóval a szabadságukért és a boldogságukért...

 

TV2 Kids - január 13., 17.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Jakob és Wilhelm Grimm testvérek nyomán született egy méltó filmes adaptáció, amely hűen követi az eredeti író meséjét, vagyis Otfried Preussler rémmeséjét. Jancsi és Juliska igen szegény családba született az erdőben. Édesanyjuk sokat betegeskedett, alig tudta előteremteni a napi betevő falatot. Bizony alig került meleg étel az asztalra. Édesapjuk naphosszat csak az erdőt járta fáért és elemózsiáért. Mire a nap lemenőben jár, addigra fáradtan hazaért, de tarisznyájában bizony semmi se volt. A szülők elhatározzák, hogy ez így nem mehet tovább. Felkerekednek a gyerekekkel gombát szedni, s majd az erdő mélyén hagyják Jancsit is, meg Juliskát is. Este meghallották ezt az éhező-fázó gyerekek, s másnap úgy döntöttek, hogy egyedül nekiiramodnak az erdőnek, s majd ők szereznek élelmet fáradt, szegény szüleiknek. S ahogy azt a legnagyobb rémmese író elképzelte, Jancsi és Juliska egyre jobban eltévedtek a sűrű erdőben, mígnem csak egy hívogató, csalogató, mézeskalácsházra nem bukkantak. A házon kívül-belül minden finom csokiból, meg cukorból volt, még a háztető is. Több se kellet Jancsinak és Juliskának, nekiestek és jó nagyokat tördeltek a különös, mesebeli házikóból. Egyszer csak azonban, ott termett a ronda, varangyos, vasorrú bába, aki először bűbájos képében állt az ijedt gyerekek elé.

 

m2 / Petőfi TV - január 13., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kistigris és Kismackó kincsvadászatra indulnak, miután találtak egy kincstérképet. Csatlakozik hozzájuk Nyuszkó Gyuszkó is. De nemcsak ők hárman vágynak a kincsre, hanem Macskopó, a mesterdetektív, és Zsémbes Dénes a morgós kutya is. Útjuk során átkelnek a Tintamocsáron, a jeges hegyen, végül eljutnak a régi kalózhajóhoz, ahol állítólag a kincs rejtőzik.

 

TV2 Kids - január 13., 18.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miután egy nagy viharban sikeres mentőakciót hajt végre, Éliás, a kis mentőhajó lesz a nap hőse. Örömmel fogadja a Nagy Kikötő meghívását, és már alig várja, hogy újabb akciókban vegyen részt. Ehhez azonban hátra kell hagyni régi barátait, akik segítsége nélkül nem kaphatja el az illegális kikötői bányászokat.