Családi filmek szombatra

Azt mondják, szép idő lesz a hétvégén, én semmiképp sem hagynám ki a szabadtéri futkosási lehetőségeket, aztán utána mennék egy jót tévézni, pihenésképpen.

Minimax - február 3., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Másodszor is megmentve Fairytopiát, Elinának egy kicsit fejébe száll a hírnév és egy kicsit el is bízza magát képességeivel kapcsolatban. Azura meglátogatja őt a Bűvös Réten, és a kristálypalotába hívja, hogy kiképezhesse tündér-segéddé, és részt vehessen a tavaszi repülésen, a rituálén amely életre kelti a tavasz első szivárványát. A kristály palotában Elina találkozik a többi tündér-segéddel, akik _ hozzá hasonlóan _ mind a nagy tavaszi repülésre készülnek, és arra, hogy az égre bűvöljék életük első szivárványát! A dolgok nem mennek olyan jól, mint ahogy azt Elina remélte, véletlenül csapdába esik, amikor egy látszólag ártatlan varangyra vet ki varázsigéjét. A varangy nem más, mint Laverna akit a varázsige visszaváltoztat, megtörve az átkot, rászabadítva őt Fairytopiára. Ezután Laverna mély álmot hint az őrtündérekre és megpróbálja véghezvinni gonosz tervét. A tündér-segédeknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák Lavernát abban, hogy 10 év télbe borítsa Fairytopiát. De vajon az összefogás ereje elég ahhoz, hogy legyőzzék Lavernát, és életre keltsék az első szivárványt?

 

Minimax - február 3., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kastély, ahonnan mindig zeneszó hallatszott. Ebben a kastélyban nem egy, még csak nem is kettő, hanem tizenkét hercegnő élt édesapjával, a Királlyal. A legalacsonyabbtól kezdve a legmagasabbig, mind a tizenkét hercegnő imádott táncolni. A legnagyszerűbb táncos mégis a hetedik hercegnő volt, Barbie. A Királyt az energikus hercegkisasszonyok nevelése nagyon kifárasztotta, így unokatestvére, Rowena segítségét kérte. A kapzsi Rowena a hercegkisasszonyok megnevelése érdekében rövid idő alatt kiűzte az örömöt a kastélyból. Nem volt több tánc, se zene, se mulatság! Barbie azonban felfedezett egy titkos átjárót egy varázslatos világba.

 

Film+ - február 3., 9.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szindbádot, a legendás kalózt Erisz, a viszály gonosz istennője a Béke Könyvének ellopásával vádolja meg. Ezért embereivel a világ végére kell utaznia, hogy visszaszerezze a Könyvet. Ha kudarcot vall ebben a küldetésben, gyermekkori barátja, Próteusz fogja végrehajtani Szindbád halálbüntetését, miközben Erisz megszerzi a kívánt hatalmat a halandók világában.

 

Film+ - február 3., 11.30h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A bátorság nem méret kérdése. Cincin kisegér, a komor palota lelkes lakója imádja a könyveket falni, és ahogy átrágja magát egyik történetről a másikra, úgy uralkodik el rajta a vágy, hogy lovag legyen. Amikor közösségében kiderülnek humanista ábrándjai, azonnal Patkányföldre, más néven a várbörtönbe száműzik. A legjobb helyre, ugyanis itt találkozik a fény után ácsingózó patkánnyal, aki azonnal betársul mellé a megmentőakcióba, amikor elrabolják Borsószem hercegnőt.

 

Paramount Network - február 3., 13.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az erdőben, ahol Latte, a sünlány él, az állatok nagy veszélybe kerülnek, amikor egy nap az utolsó tó is kiszárad. Latte és mókusbarátja elhatározza, hogy visszaszerzi a tó vizét, amihez el kell csenniük a mágikus varázskövet a Medve királytól.

 

Film+ - február 3., 13.25h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Soren, a bagoly az apja meséin nőtt fel, amelyek a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak, azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, a testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egy nap a két bagolycsemetét elrabolja a lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az őrzőket, hogy segítségükkel legyőzhessék az ellenséget.

 

m2 / Petőfi TV - február 3., 14.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nagy a szegénység és a nélkülözés egy német kisvároskában, ahová éppen megérkezik Feuerstein, a mutatványos vándor. Egy fantasztikus helyről mesél a helyieknek, a Bőség földjéről, ahol a fákon arany és ezüst terem, és finom étkek, amerre csak a szem ellát. Magda és Paul egy szegény testvérpár, akik örömmel elmennének erre a mesebeli helyre, ahol többet nem kellene éhezniük. Mikor Magda megbetegszik Paul útra kel, hogy megkeresse a Bőség földjét.

 

Paramount Network - február 3., 15.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A dzsungelben évek óta békesség honol,Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt.

 

RTL - február 3., 15.50h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nim (Abigail Breslin) egy trópusi szigeten él tudós édesapjával, és olyan barátok társaságában, mint Silkie, a fóka, Fred, a kerge iguána és Galileo, a vakmerő pelikán. A harmonikus élet azonban egyszeriben véget ér, amikor Nim apja a tengeren viharba kerül, és eltűnik. A magára maradt és kétségbeesett Nim kedvenc regényhőséhez, Alex Roverhez (Gerard Butler) fordul levelével, hogy segítsen neki az apját megtalálni. A regény írónője, Alexandra (Jodie Foster), aki eddig az utcára sem mert kimenni, összeszedi minden bátorságát, és elindul a szigetre.

 

TV2 Kids - február 3., 17.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Valhalla a skandináv mitológiában egyfajta égi palotát jelent. A skandináv mitológia "mennyországában", Asgardban helyezkedik el. Ide kerül a hősi halált halt harcosok fele, a másik fele Freyja palotájának, a Folkvangnak a Sessrymnir nevű termébe kerül. Az elesett harcosokat valkűrök kísérik fel a Valhallába, Odin csarnokába. Hermod az, aki fogadja a legkiválóbb elesett harcosokat, akik ülőhelyet kapnak a Valhallában. Az elesett harcosokat einherjarnak nevezik, és amikor eljön a világvége (Ragnarök), Odin égi seregében fognak harcolni. A palota főkapuját Valgrindnek hívják, melyhez a szivárványhíd vezet. Ahogy az Edda-énekek említik, elvarázsolt kapu, mivel senki nem tudja, milyen módon zárul és nyílik az ajtaja. A Valhallának 540 ajtaja van, és mindegyiken nyolcszázan férnek át egymás mellett, érzékeltetve ezzel a méreteket és az einherjarok számát.

 

TV2 Kids - február 3., 18.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A helyszín egy bűbájos kis királyság, a kalandos középkorban. Trenk, a bátor jobbágyfiú szeretné felszabadítani a családját a szolgaság alól. Elhatározza, hogy kis malacával együtt elmegy a városba, lovag lesz és így megmenti a családját a ravasz és gonosz Wertolt lovagtól. Csellel bejut a Hohenlob kastélyba, ahol felkészülhet a nagy viadalra.

 

m2 / Petőfi TV - február 3., 19.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szegény Nene! Úgy gondolta, hogy ez a nap is olyan lesz, mint a többi, egy kellemes piknikkel és egy nagy szundival a kényelmes nyugágyában. De mindent fenekestül felfordít egy hatalmas széllökés és a fára felrepülő alga chipses zacskó. Nagyfog előveszi a legújabb találmányát: a Zsugorító 3000-es gépét. Ekkor Nene véletlenül áthalad a gép zsugorító lézersugárán, és olyan apró lesz, mint egy hangya! Innen indul csak a kaland és jön létre egy nagy barátság Nene és Gréta, a hangya között.