Családi filmek vasárnapra

Ha korán kelsz ma, találkozhatsz kacsákkal, aztán szokás szerint Barbie érkezik, majd Shrek és később a kis kedvencek. De estig még sok haverral találkozhatsz, ha a tévét választod pihenésül.

Jönnek a kacsák

Moziverzum - szeptember 28., 6.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt _ aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra _ két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.

 

Barbie - Hercegnő kaland

Minimax - szeptember 28., 9.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ebben a musicalben fantasztikus dalokkal és új barátokkal vár Barbie. Barbie és barátai Floravia országába utaznak, hogy találkozzanak Amelia hercegnővel, aki nagyon hasonlít Barbie-ra. Amelia hercegnő ideges a királynővé válás miatt, ezért az az ötlete támad, hogy szerepet cserél Barbie-val, aki ezáltal megtapasztalhatja milyen is a modern hercegnők élete. Titkuk azonban csak addig van biztonságban, amíg egy rivális herceg rá nem jön az igazságra.

 

Harmadik Shrek

Mozi+ - szeptember 28., 12.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nem mindenki akar király lenni, és ez különösen igaz a behemót, mocsárbűzös ogrékra. Amikor Shrek feleségül vette Fiona-t, eszébe sem jutott, hogy egyszer Túl az Óperencián trónjára akarják majd ültetni. Ám apósa, az öreg Harold király váratlanul megbetegszik, és Shrek-et tekinti a trón várományosának. A birodalom, húzódozó-jövendő királya vagy talál maga helyett valaki mást a munkára, vagy élete hátralévő részét uralkodással kell töltenie. S, mintha ez még nem volna elég, Fiona hercegnő is tartogat egy kis meglepetést Shrek számára. Shrek persze bepánikol az ország kormányzásával és az apasággal járó felelősségtől, és elhatározza, hogy felkutatja az egyetlen személyt, aki rajta kívül elfoglalhatja a trónt. Ő pedig nem más, mint Fiona rég elveszett unokaöccse, Artie, egy középkori iskolakerülő. Amíg az ogre távol van, esküdt ellensége, a Szőke Herceg visszatér Túl az Óperenciánra, hogy elégtételt vegyen az őt ért sérelmekért. Shrek és Artie csak a szószátyár Szamár, a csalafinta Csizmás Kandúr és Fiona barátnői segítségével tudják legyőzni, hogy a film végére megint mindenki boldogan éljen...

 

Mese a 12 hónapról – Josef Wenzig mesemotívumai alapján

m2 / Petőfi TV - szeptember 28., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Klara királynő uralkodik a 12 hónap felett, akinek feladata minden hónapban beállítani az éves órát a hónapok áthelyezéséhez. Az elmúlt hetekben a királynő egyre gyengébbé válik, és mágikus ereje fogy. A hónapok nagyon félnek: vajon a Fagyos Herceg, akinek sötét ereje csak a szökőévben kap erőre, próbálja meg elpusztítani a királynőt, és így megakadályozni az év folytatását? Gyors intézkedésre van szükség, mert február 29. van, és a királynőnek pontosan 18 órára kell beállítania a márciusi éves órát. Ha ez nem sikerül neki, akkor az örökké sötét, jeges és barátságtalan február marad. Március talál egy ellenszert az Öröklét könyvében, de embernek kell megfejtenie a titkos receptet. Két kiválasztottjuk Luise és Valentin elindulnak beszerezni a hozzávalókat, de hátráltatóik is lesznek, akik minden lehetséges akadályt eléjük gördítenek.

 

Az Őrzők legendája

Film+ - szeptember 28., 15.15h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Soren, a bagoly az apja meséin nőtt fel, amelyek a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak, azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, a testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egy nap a két bagolycsemetét elrabolja a lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az őrzőket, hogy segítségükkel legyőzhessék az ellenséget.

 

A kis kedvencek titkos élete 2

Moziverzum - szeptember 28., 15.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A 2016-os A kis kedvencek titkos élete folytatásában az első részben megismert Max és Duke új kihívással szembesül, amikor gazdájuk, Katie megismerkedik egy férfival, akivel összeházasodnak, és gyermekük születik. A kis család a kutyákkal együtt vidékre kirándul, ahol Max megismer egy Kakas nevű juhászkutyát, akinek a segítségével talán legyőzheti a félelmeit. Eközben Gigi, akire indulásuk előtt Max rábízta a legkedvesebb játékát, megpróbálja kimenteni egy macskákkal telezsúfolt lakásból a szóban forgó játékot. Hógolyó szintén küldetésre indul: ő egy Hu nevű fehér tigriskölyköt akar kiszabadítani egy cirkusz fogságából.

 

Szuper szőrmók - a jövő védelmezői

m2 / Petőfi TV - szeptember 28., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Emiliának van egy titkos képessége: érti az állatok nyelvét, ráadásul egy tengerimalac bőrébe bújva szuperhősként menti meg őket. Erre a szupererőre pedig szüksége is van, amikor az egyik osztálytársa úgy gondolja, hogy csak azért mert utálja a méheket, ki kell irtani őket. A kislány ezt nem hagyhatja, így akcióba lép. Ám a méhek mentése közben maga is elkövet egy nagy hibát, aminek a következményeit _ köszönhetően egy, a jövőbe repítő segítőnek _ Emilia is láthat. Így gyorsan cselekednie kell, és beismerni a hibáját, hogy a jövő továbbra is színes maradhasson.

 

My Little Pony: Az új nemzedék

TV2 Kids - szeptember 28., 18.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Sunny Starscout, a tündöklő és idealista fiatal földi póni Equestria megosztott világát igyekszik egyesíteni, miután az elvesztette varázsát. Egy elveszett Izzy nevű Egyszarvúval áll össze, hogy vállalja az ijesztő küldetést, bizonyítva, hogy még a kis pónik is nagy változást hozhatnak.

 

Fantasztikus Maurícius

Moziverzum - szeptember 28., 19.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Maurice egy pimasz, utcai ravasz macska. Patkánycsapatával és patkánykóros barátjával, Keith-szel együtt járja a vidéket, és a falusiakat egy megrendezett patkánypestissel veri át. Minden a legnagyobb rendben lévőnek tűnik, amikor a banda egy festői szépségű városka felé veszi az irányt, ám hamarosan rájönnek, hogy valami sokkal aljasabb dolog van a háttérben.

 

Ratchet és Clank - A galaxis védelmezői

TV2 Kids - szeptember 28., 20.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ratchet és Clank nem éppen hőstípusok, ám amikor egy gonosz zseni fenyegeti a világot, mindenkire szükség van. A két barát csatlakozik a galaxis védelmezőihez, és Quark kapitány oldalán harcolva igyekeznek megvédeni a világot a galád Dr. Nefarioustól.