Családi filmek vasárnapra

Az ünnepnapok nagy előnye, hogy ilyenkor a tévéadók megpróbálják behozni az éves elmaradást a szokásos filmes kínálat terén, szóval végre tényleg lehet akár válogatni is a felhozatalból. Használjátok ki, amíg lehet!

Minimax - október 22., 8.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Barbie és húgai svájci kalandra indulnak a festői Alpokba, ahol már repesve várják, hogy egy hihetetlen szórakozást ígérő lovas akadémián töltsék az egész nyarat! Barbie izgatottan keres új lovat magának, akit aztán Malibuba is haza szeretne vinni. Stacie feltétlen be akarja bizonyítani, milyen elképesztően jó zsoké. Chelsea mindenáron a legnagyobb lovak nyergébe akar pattanni, Skipper pedig … nos, ő sokkal inkább írni szeret a nagyszerű kalandokról, mint a saját bőrén megtapasztalni azokat. Habár a testvérek szünidője kissé döcögősen indul, amikor Barbie egy rejtélyes vadlóra bukkan az erdőben, vakációjuk egy csapásra igazi varázslattá válik.

 

Rango

Paramount Network - október 22., 8.25h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Készülj a tangóra Rangoval, melyet a kritikusok sem tudtak szó nélkül hagyni: "ilyet még soha nem láttál" (Peter Travers, Rolling Stone). Rango egy dilis kaméleon, aki egy vad kisvárosba kerül, ahol égető szükség van egy hősre. A frissítően eredeti, látványos animációs film "nagyon szórakoztató" (Betsy Sharkey, Los Angeles Times).

 

Minimax - október 22., 9.20h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Miután másodszor is megmenti Fairytopiát, Elinának egy kicsit fejébe száll a dicsőség. Azura meglátogatja őt a Bűvös Réten, és a kristálypalotába hívja, hogy kiképezhesse tündér-segéddé, és részt vehessen a tavaszi repülésen, a rituálén, amely életre kelti a tavasz első szivárványát. A kristálypalotában Elina találkozik a többi tündérsegéddel, akik _ hozzá hasonlóan _ mind a nagy tavaszi repülésre készülnek. Csakhogy a dolgok nem mennek olyan jól, mint ahogy azt Elina remélte, véletlenül csapdába esik, amikor egy látszólag ártatlan varangyra veti ki varázsigéjét. A varangy nem más, mint Laverna, akit a varázsige visszaváltoztat, megtörve az átkot, rászabadítva őt Fairytopiára. Ezután Laverna mély álmot hint az őrtündérekre, és megpróbálja véghezvinni gonosz tervét. A tündérsegédeknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák Lavernát abban, hogy 10 év télbe borítsa Fairytopiát. De vajon az összefogás ereje elég ahhoz, hogy legyőzzék Lavernát, és életre keltsék az első szivárványt?

 

Viasat3 - október 22., 10.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tad mindig is arra vágyott, hogy híres, kalandozó régész legyen. Ennek ellenére napjai az erről szóló álmodozással telnek az ipari daruk és a cement között az építkezésen, ahol dolgozik. Most mégis lehetősége nyílik álmai beteljesítésére. Egy neves régész barátja megmutat neki egy rejtélyes kőtáblát, ami Paititi elveszett inka városának legendás kincseskamrájába vezet. Az indulás előtt egy szerencsétlen baleset következtében pedig Tadnek kell beugrania a cimborája helyett. Alighogy megérkezik Peruba, értesül róla, hogy az Odysseus, a kincsvadászok hírhedt csoportja is Paititibe tart, és bármire képesek, hogy megtálaljak az elveszett kincseket. Hősünk nekivág hát élete legnagyobb kalandjának, mely számtalan veszélyt rejt. Útjára elkíséri Sarah, a bátor és mindenre elszánt régészlány, Belzoni, a néma, ámde annál viccesebb papagáj, Freddy, a különös helyi túravezető, valamint Tad elválaszthatatlan, hű társa, Jeff, a kutyus.

 

Tini Titánok: A film

Viasat3 - október 22., 12.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Már mindegyik szuperhős saját játékfilmet kapott _ mindegyik, a Tini Titánokat kivéve. Robin, a csapat vezetője elhatározza, ha törik, ha szakad, megcsinálja a filmet a barátaival, aminek ő lesz a sztárja! A gond, hogy Hollywoodban nem igazán akarják észrevenni őket. Néhány őrült ötlettel a tarsolyukban és egy dallal a szívükben a csapat ezért Tinsel városába megy, hogy valóra váltsák álmukat. A dolgok keményre fordulnak, amikor feltűnik a színen a gonosz Slade, aki világuralomra tör.

 

Film+ - október 22., 12.25h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ennyi kísértet egyszerre még soha nem kísértett! Kezdődhet Scooby-Doo és a Rejtély Rt. legnagyobb vadászata! Egy talányos gonosztevő tartja rettegésben Menőfalva lakóit. A titokzatos rém szörnymasinájával egymás után éleszti újra a Rejtély Rt. összes eddigi ellenségét. Így aztán Frednek, Daphnénak, Bozontnak, Velmának és Scooby-Doo-nak minden csavaros ötletre, furmányos furfangra szüksége lesz, hogy megállítsák a rémes szörnyáradatot. A csapat kis híján szégyenben marad, mert Scoobyn és Bozonton kitör a frász, úgyhogy a két jó barát hamar nekilát kieszelni egy titkos tervet, amivel bebizonyíthatják nyomozói zsenialitásukat.

 

Minimax - október 22., 13.00h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dánia jövője veszélyben! A Johansen testvérek gonosz tervét csak az Olsen banda vétózhatja meg. Kjeld, Benny, Egon, Valby és Dinamit Harry mindent elkövet, hogy megmentsék szeretett országukat!

 

RTL HÁROM - október 22., 13.50h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ethan (Dennis Quaid) és Hannah (Marg Helgenberger) fiúkat gyászolják, míg az özvegyen maradt fiatal, de összetört Gloria (Betty Gilpin) megelégeli anyósát, és a kislányával, CJ-vel az ország másik felébe költözik. Ethan egyetlen vigasza Bailey, a nagy hegyi pásztorkutya, CJ elválaszthatatlan barátja és testőre. Mikor Bailey ideje lejár, Ethan arra kéri, hogy keresse meg CJ-t, és vigyázzon rá. Bailey számára nincs örömtelibb feladat, mint a kislányt imádni, és hamarosan újra a közelében találja magát. Igen ám, de időközben CJ (Kathryn Prescott) megnőtt, és egyáltalán nem biztos, hogy az új külsejében ráismer majd Baileyre.

 

Paramount Network - október 22., 14.10h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az időszámítás csak ötven év múlva kezdődik, de a rómaiak már rég elfoglalták egész Galliát. Az egészet? Nem! Egyetlen falu lakói ellenállnak a hatalmas sereggel érkező hódítóknak, és mindenkit, aki egy kicsit is rómainak tűnik, messzire kergetnek.

 

m2 / Petőfi TV - október 22., 14.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kedves és szorgalmas árvalány, aki mostohaanyjával és annak lányával lakott régi udvarházukban. A két gonosz nő mindent elkövetett, hogy az árva életét megnehezítse. Koszos, foltos ruhában járatták a kislányt és állandóan dolgoznia kellett, míg mostohatestvére szép ruhában páváskodott. Ám egyszer Hamupipőke egy kedves, fiatal vadásszal ismerkedett meg az erdőben, majd híre jött, a király fia, a herceg házasodni készül. Az udvarba várják az ország hajadonait, ahová Hamupipőke is szeretne elmenni…

 

TV2 Kids - október 22., 16.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miután Tappancs apja nem tér vissza egy fontos útról,ő és barátai úgy döntenek, hogy megkeresik őt,útjuk során furcsa tájakon utaznak, és új barátokkal találkoznak.

 

TV2 Kids - október 22., 17.55h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Azúr és Csili boldogan élnek három fiókájukkal Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján. Csili szerint azonban a kicsiknek hasznára válna, ha belekóstolnának az igazi madáréletbe is, jót tenne nekik egy kalandtúra az Amazonas vadonjában. A városhoz szokott családfő nehezen boldogul a dzsungelben, ráadásul találkoznak Csili elveszettnek hitt apjával. Eduardo örül, hogy teljes a család, de kritikus szemmel figyeli esetlen vejét. Azúr aggódni kezd, hogy a vadon hívó szava miatt talán elveszítheti a családját...

 

m2 / Petőfi TV - október 22., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A falunk neve Bollersdorf. Mindenünk megvan, ami egy igazi faluba kell. Tűzoltóság, tanácsháza, óvoda, szélmalom, víztorony, egy gőzös, és hamarosan uszoda is lesz. A Bollersville-i polgárok nagyon büszkék arra, hogy átlagosak, és mindent megtesznek azért, hogy átlagosak is maradjanak. A Dumamaci Banda hat óvodás tagja tele van jobbnál jobb ötletekkel, és a kis csibészek mindent elkövetnek, hogy falujuk kiemelkedjen az átlagból. Barátjuk, az ormányos maci is segítségükre van a terveikhez, amivel felforgatják az egész lakóközösséget. Fő céljuk, hogy megmentsék a szupernagyikat az öregek otthonától. Furcsa, vicces, hihetetlen változások indulnak el a mindennapokban. Óvodásokról, de nem csak óvodásoknak szól ez a képes történet. Sőt, a felnőttek jól nyissák ki a szemület és a fülüket, mire képes a gyermeki képzelet!

 

Moziverzum - október 22., 19.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült A Grincs főhőse magányosan éldegél barlangjában a Kobak-hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz az ünnepség, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt.