Csodálatos magyar film készült Bud Spencer csodálatos életéről

A Piedone nyomábant az M5 vetíti, Terence Hill és Ujréti László is a kedvenc pofonosztónkra emlékszik vissza benne.

Az M5 péntek este vetíti le Király Levente Piedone nyomában című dokumentumfilmjét, amely a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült a kedvenc pofonosztónkról. A 65 perces műsor a Carlo Pedersoliként született Bud Spencer filmekben igencsak gazdag életművét mutatja be, a kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is a néző elé tárva.

A több mint négy éven át, négy országban és negyven közreműködővel forgatott, átfogó portréfilm, amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek a világ legnagyobb pofonosztójáról, akiről az is kiderül, hogy mennyire szeretett bennünket, magyarokat. Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-el közös, kultikussá vált filmjein immár három generáció nőtt fel.

Íme pár ismert név a filmben Bud Spencerre emlékezők közül: Terence Hill, Riccardo Pizzuti, Sal Borgese, Guido és Maurizio de Angelis, Marisa Laurito, Maria Amato, Cristiana, Diamante és Giuseppe Pedersoli, Kárpáti György, Ujréti László.

De azoknak is jó hírünk van, akik esetleg már évek óta nem néznek tévét: a Piedone nyomában kibővített, 90 perces verzióját 2019. februárjában országszerte bemutatja a mozikban a Pannonia Entertainment.