David Suchet bajusz nélkül, vígjátéki szerepben - pénteken a tévében!

Poirot megszabadul arcszőrzetétől az Apósok akcióban című filmben. De lesz még itt más érdekesség is!

Mátrix - Újratöltve - Film+, november 27. péntek, 18.20h

Mi történne, ha a prófécia igaznak bizonyulna? Mi lenne, ha holnap véget érne a harc? Thomas "Neo" Anderson (Keanu Reeves) úgy dönt, szembenéz a kérdéssel, amelyet Morpheus (Laurence Fishburne) és Trinity (Carrie-Anne Moss) sugallt neki. Elindul, hogy felkutassa és megismerje az igazságot, és értelmét kiszabadítsa a Mátrix rabságából.A trilógia második epizódjában Neo elhatározza, hogy a benne rejlő erőket még jobban uralma alá hajtja. A gépek hadserege támadást indít Zion városa ellen. Órák kérdése csupán, hogy a Föld utolsó ember uralta területét is elfoglalják az emberiség elpusztítására beprogramozott gépek. Morpheusnak azonban sikerül felráznia Zion polgárait, és meggyőznie őket arról, hogy be fog teljesülni a jóslat, és a Kiválasztott véget fog vetni a gépekkel vívott háborúnak. Szerelmükkel és egymásba vetett hitükkel felvértezve Neo és Trinity úgy döntenek, visszatérnek a Mátrixba, hogy különleges képességeiket és fegyvereiket latba vetve szembeszálljanak a zsarnoksággal. Csakhogy a Mátrixban hatalmas erők szegülnek ellenük.

 

Apósok akcióban - Filmcafe, november 27. péntek, 21h

Steve Tobias és Jerry Peyser leendő apósok, de életükben először akkor találkoznak, amikor gyerekeik már kitűzték esküvőjük időpontját. Dr. Jerome Peyser finom modorú orvos, akinek napirendje gondosan meg van tervezve annak érdekében, hogy az életéből kirekesszen minden lehetséges stressz-forrást. Ezzel szemben a másik jövendőbeli após, Steve Tobias a CIA-ügynökök között is fenegyereknek számít, folyton zűrös ügyei vannak, úgy zúg át az életen, mint egy hőkövető rakéta. A vagány ügynök most leendő apóstársát is kétségbe ejti, számtalan okot adva rá, hogy Jerry kételkedjen benne, biztosan jól döntött a lánya, amikor elhatározta, hogy beházasodik ebbe a flúgos famíliába. Steve megdöbbentő feltűnései és eltűnései, rejtélyes kapcsolata egy Olga nevű, szökésben lévő orosz nővel, összetűzése egy fegyveres férfival az étterem mosdójában arra indítják Jerryt, hogy kételkedjen a lánya (és önmaga) nyugodt jövőjében, de mire észbe kapna, apósjelöltje leendő családtagjait is belekeveri homályos ügyeibe.

 

Star Wars: A Birodalom visszavág - Viasat3, november 27. péntek, 21h

A felkelők maréknyi csapata a hó borította Hoth bolygó földalatti támaszpontján rejtőzködik. A szondák azonban felfedik a rejtekhelyet, és hamarosan birodalmi lépegetők lepik el a bolygót. Han Solo, Chewbacca és Leia a megbízhatatlan Lando Calrissian segítségét kérik. Nem is sejtik, hogy a birodalom rettegett ura, Darth Vader már várja őket nem kis meglepetést tartogatva Han számára. Luke Skywalker a Dagobah rendszerben az utolsó és legnagyobb Jedit, Yodát keresi, hogy felkészülhessen a végső összecsapásra az Erő sötét oldalával.

 

Bohém rapszódia - Moziverzum, november 27. péntek, 21h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryvel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Veszett vad - AMC, november 27. péntek, 21h

1999, Koszovó. A szerb hadsereg sorra követi el az atrocitásokat az albán polgári lakosság ellen. Az amerikai különleges alakulatok tétlenül néznek végig mindent fedezékükből. A Koszovóban szolgáló amerikai alakulatok egyik tisztje, Aaron Hallam (Benicio Del Toro) az őrökön túljutva behatol egy félig elpusztult épületbe, ahol egy édesanyja holtteste felett imádkozó kisfiút talál. A házban tartózkodó és a vérengzést elrendelő szerb tisztnek fogalma sincs róla, hogy nincs egyedül, amíg Aaron le nem lövi. Bár bátorságáért Ezüst Csillaggal tüntetik ki, a katonát a mai napig rémálmok gyötrik.

 

Gyilkos hőség - Duna Tv, november 27. péntek, 22.40h

Anna tartva attól, hogy erőszakos férje a börtönből való szabadulása után bosszút akar állni rajta, egy másik városba költözik. Barátnője, aki egyben munkaadója is, egy kis tetőtéri lakást bérel neki. Első éjszaka, amikor Anna képtelen aludni a hőségtől, egy furcsa jelentre lesz figyelmes: a szemben lévő lakásban egy pár szenvedélyesen csókolzózik, majd bejön egy másik nő, és veszekedés közben lelövi a férfit. Anna azonnal értesíti a rendőrséget. A helyszínre kiérkező Lai nyomozó kíséretében meg is látogatják a lakás tulajdonosát, Lanzillotti grófnőt. Anna felismeri benne a támadót, de meglepő módon a sértett, a nő fiatal férje is sértetlenül sétál be a szobába.

A végrehajtó - M5, november 27. péntek, 22.45h

Lucjan Bohme, a végrehajtó munkáját egy robot következetességével és részvétlenségével végzi, legyen bár szó bajba jutott emberekről, vagy akár egy kórház intenzív osztályáról. Családja, barátja nincs, egyetlen "kikapcsolódása" a sikeres munka. Egy nap egy eladósodott családnál végzi munkáját. A súlyosan beteg kislány egyetlen vigaszát, a tangóharmonikát akarja elvinni, amikor kiderül, hogy a kislány édesanyja élete egyetlen szerelme. Válságba kerül gondosan felépített értékrendje, amikor egyik áldozata öngyilkos lesz. A lejtőn nincs megállás. Egyre fájóbban érzi, mennyi (jogos) gyűlölet veszi körül. Megvilágosodását követően megpróbálja jóvá tenni bűneit.... A film a 2005-ös Lengyel Nemzeti Fesztivál nagydíját kapta.

 

A pokolból - Paramount Channel, november 27. péntek, 23.20h

A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack. 1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett el, és ezzel sosem tapasztalt pánikot keltett Londonban. Abberline felügyelő, a Scotland Yard magányos nyomozója a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat.

 

A Minden6ó - Viasat3, november 27. péntek, 23.45h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Peacemaker - SuperTV2, november 27. péntek, 23.50h

Amikor egy nukleáris robbanófejeket szállító vonat rejtélyes módon karambolozik a volt Szovjetunióban, a briliáns amerikai atomspecialista, Dr. Julia Kelly rájön, hogy a baleset valójában a fegyverek ellopását álcázó ördögi terv része. Segítségére van az eltűnt bombák felkutatásában a különleges erők kiváló ezredese, Thomas Devoe, akinek nyers, \"foglyot nem ejtünk\" _ stílusa ütközik Kelly diplomatikusabb módszereivel. Félretéve személyes ellentéteiket és bimbódzó románcukat együtt futnak versenyt az idővel, ahogy követik az utolsó robbanófej nyomát az ENSZ székházához...

 

Valkűr - Moziverzum, november 27. péntek, 23.55h

Claus von Stauffenberg ezredes tudja, hogy a második világháború kimenetele nem kétséges. Csak idő kérdése Németország veresége, amelynek sorsa egy őrült kezében van. Kapcsolatba kerül összeesküvők egy csoportjával, majd kidolgozza a Valkűr fedőnevű hadműveletet, melynek célja a hatalom átvétele, kulcspontja pedig a Führer meggyilkolása. Egy váratlan fordulat azonban felborítja az aprólékosan kitervelt akciót, a résztvevőknek így rögtönözniük kell. A megváltozott helyzetben pedig Stauffenberg magára vállalja a Hitler elleni merénylet elkövetését...