Egy szokatlan francia sci-fiben Párizst beborítja a gyilkos köd - hétfőn a tévében!

Az Egy lélegzetnyire című filmet csak késő este adja a tévé, de addig lazulhatunk pl. A hal neve: Wandával.

A hal neve: Wanda - Paramount Channel, május 18. hétfő, 18.55h

Egy alkalmi tolvajbanda nagyszabású akciója sikernek igérkezik _ meglépnek a milliókat érő gyémántokkal. Sajnos a banda egyik tagját, a keménykötésű George-ot elkapja a rendőrség. Ami még ennél is nagyobb baj: egyedül George tudja, hol van a zsákmány, a menekülés során ugyanis az ő feladata volt elrejteni azt. A banda többi tagja, a bombázó Wanda, a dadogós, állatvédő Ken, és Otto, egy ex-CIA-s bérgyilkos újabb tervet eszelnek ki, hogy megkaparintsák a zsákmányt. Tudják, hogy a rejtekhelyről egyedül George ügyvédjén keresztül juthatnak információhoz, így Wanda megpróbálja elcsábítani a vonalas angol úriembert, akiről kiderül, hogy fantasztikus trükköket tud az ágyban!

 

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt - Film Mánia, május 18. hétfő, 19h

Allan Karlsson egy csendes svéd nyugdíjasotthon lakója. A századik születésnapja alkalmából a személyzet születésnapi partit szervez számára. A polgármester, az emberek, a sajtó lelkesen várják a bejáratnál, ám Allannek semmi kedve a felhajtáshoz. Helyette kimászik hátul az ablakon, és világgá indul egy szál papucsban. Alan, aki mozgalmas életet élt, és olyan barátai voltak, mint Sztálin, Churchill és Mao, a szökése után élete utolsó, legizgalmasabb kalandjába csöppen.

 

Az utolsó jelenet - Film Now, május 18. hétfő, 20h

Joe Devine ügynök (Alec Baldwin) azt a feladatot kapja, hogy magát hollywoodi producernek kiadva próbáljon a szórakoztatóipar szereplőivel jó viszonyt ápoló John Gotti, az alvilág egyik vezérének a bizalmába kerülni. Joe úgy tesz, mintha nagyszabású produkción dolgozna. A rendezői posztra Steven Schats (Matthew Broderick), a fiatal, törekvő direktor is pályázik, aki mindenre hajlandó, hogy végre nagy filmet forgathasson. Ahogy a lelkes rendező beleveti magát a munkába, az ügynöknek is egyre jobban tetszik a pörgés. Lassan már több időt tölt a fantomfilm forgatásával, mint Gotti lebuktatásával.

 

Haverok fegyverben - Viasat3, május 18. hétfő, 20.55h

Ne légy szerény! Ez az üzleti világ alapszabálya. Efraim Diveroli (Jonah Hill) és David Packouz (Miles Teller) ugyan semmit nem tud sem szabályokról sem az üzleti világról _ lepukkant kis szobában élnek Miamiban, és napjuk nagy részét különféle füvek szívásával töltik -, de amikor meghökkentő módon az ölükbe pottyan a szerencse, nem mondanak nemet, és hamarosan aláírnak egy háromszáz millió dolláros szerződést a Védelmi Minisztériummal. Vállalják, hogy fegyvert és muníciót szállítanak Afganisztánba az USA szövetségeseinek. Nem csináltak még ilyet soha, ennyi pénzről még csak álmodni sem mertek, de igent mondanak _ és igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, amivel elképesztő bonyodalmakba keverik magukat. Orosz fegyverkereskedők, albán gengszterek, washingtoni politikusok, egy svájci külkereskedő keringenek körülöttük... Miami Beachtől az iraki-afgán határig ver hullámokat ez a szélhámosság.

 

Szahara - Paramount Channel, május 18. hétfő, 21h

Dirk Pitt (Matthew McConaughey) a tapasztalt és híres felfedező egy rejtélyes történelmi legendához kapcsolódó, csodálatos pénzérmét talál és belevág élete nagy kalandjába. Kincsvadászatra indul Nyugat-Afrika egyik legveszélyesebb vidékére, hogy megtalálja a a helyiek által csak "Halálhajó"-nak nevezett, rég elveszettnek hitt, titkos rakományt rejtő csatahajót. Eközben Dirk és társa, a sziporkázóan szellemes Al Giordino (Steve Zahn) megismerkedik Dr. Eva Rojas-szal (Penelope Cruz) a gyönyörű és rendkívül okos fiatal orvosnővel, aki úgy gondolja, hogy az elrejtett kincs egy olyan, globális horderejű problémával is kapcsolatban lehet, ami az egész Földet fenyegeti. Dirk, Al és Eva csak a saját éles eszére és hősies vakmerőségére számíthat, hogy túljárjon az őket üldöző, veszedelmes hadurak eszén, életben maradjon a fenyegető veszélyeket rejtő terepen, és mindkét rejtélynek a végére járjon.

 

Egy lélegzetnyire - Film+, május 18. hétfő, 23h

Párizst hatalmas földrengés rázza meg, ami után mérgező gázok törnek elő a föld alól. Az életben maradtak az épületek legfelső szintjein keresnek menedéket. Elvágva a külvilágtól, áram, víz és élelmiszer nélkül egy házaspár megpróbálja túlélni a katasztrófát és megmenteni lányukat, aki pár szinttel lejjebb ragadt, mivel egy betegség miatt születésétől fogva egy burokban él. Ahogy az idő telik, világossá válik, hogy nem fog senki a segítségükre jönni, így ha túl akarják élni, ki kell jutniuk a rejtélyes ködből…