„Egyszer volt, hol nem volt…” – generációk kedvenc rajzfilmje új évaddal tér vissza a Minimaxra

A most debütáló, legújabb évad a bennünket körülvevő tárgyakról szól és rengeteg hasznos információval gazdagítja a kicsik ismereteit.

Miért tartják egyesek veszélyesnek a könyveket? Ki alkotta meg a kanalat? Honnan származik a szék? Melyik évben használták az első gördeszkát? Vajon a csokoládé forradalmasította a társadalmat? Fejlődni fognak még a szemüvegek, vagy elnyerték végleges formájukat? Ezekre a lenyűgöző kérdésekre és még sok minden másra is választ kaphatunk az Egyszer volt, hol nem volt… a tárgyak egyes részeiben.

Forrás: Minimax

 

A történetmesélő szerepében most is a talpig szakállas Mester áll, aki a többi szereplővel együtt meséli el a tárgyak keletkezéséről szóló érdekes történeteket.

A Mester utazásai során például megkéri Arkhimédészt, magyarázza el az ikozaéder működését, amelyből a focilabda származik. De megkérdezi Blaise Pascalt is, hogyan találta fel a számológépet vagy éppen Hernán Cortést, hogy miért hozott csokoládét Európába.

Forrás: Minimax

 


A sorozat alkotói az elhangzott információkat a kis nézők életkori sajátosságaihoz igazították, így a szókincs a legkisebbek számára is könnyedén elsajátítható. Minden epizód az adott téma bevezetőjével kezdődik, majd a Mester térben, időben és tudásterületeken átívelő rendkívüli utazásra kalauzol bennünket.