Életet mentett az Office című sorozat

Még hogy a tévézéstől elhülyülünk – egy frászt! A valóságban még egy sitcomból is felcsipegethetünk hasznos, sőt életbe vágó tudást.

Az Arizona Daily Star írt róla, hogy egy Cross Scott nevű helyi lakos egy nőre lett figyelmes, aki az autójában a kormányra volt roskadva, el volt kékülve a szája, nem volt eszméleténél, sőt pulzusa sem volt, szóval minden bizonnyal újraélesztésre volt szüksége. Scott úgy gondolta, ő aztán itt (azon túl, hogy egy kővel kiékelte a kocsi kerekét, nehogy elguruljon) mit sem tehet – aztán eszébe jutott valami.

A férfi ugyanis korábban látta az Office című vígjátéksorozat Stress Relief című epizódját. A szóban forgó rész – ami valamikor az ötödik évad közepe táján ment le – arról szólt, hogy a Stanley nevű karakter szívrohamot kap, ezért Michael (Steve Carell figurája) úgy dönt, hív valakit, hogy minden munkatársnak megtanítsa, hogyan kell újraéleszteni. Az illető pedig azt tanítja az irodai dolgozóknak, hogy a Bee Gees Staying Alive című slágerének ritmusára alkalmazzanak szívmasszázst az újraéleszteni kívánt személyen.

Így hát Cross Scott is így tett (állítólag még énekelt is közben, akárcsak a sorozat hősei) – és a módszer működött: a nő már egy perc pumpálás után ismét lélegzett, és miután az oldalára fektették, a mentők tíz perc múlva megérkeztek, és a továbbiakban nemcsak az áldozatról gondoskodtak, de Scottnak is elárulták, hogy a sitcomból tanult akciója nélkül bizony egész máshogy alakult volna a dolog.

A Staying Alive életmentő alkalmazásáról egyébként egy magyar videó is készült: az Országos Mentőszolgálat forgatott annak idején Csuja Imre és a Valami Amerika 2. további szereplői részvételével egy kisfilmet, amelyben a színészek karakterben maradva adják elő viccesen nagyjából ugyanazt, mint amit az Office-ban is láthattunk.


(via Uproxx)