Élő adásban sírta el magát egy meteorológus a közelgő Milton hurrikán erejét taglalva

Alig vonult el az elmúlt évek legpusztítóbb hurrikánja az amerikai partvidékről, máris közelít egy még erősebb vihar, ami már egy tapasztalt időjárásjelentőnek is sok volt.

Miközben Floridában már a romeltakarítás folyik a Helene hurrikán pusztítása után, amely itt és a környező államokban mintegy 250 halálos áldozattal járt, az itt lakóknak egy újabb természeti katasztrófára kell felkészülniük. A közelgő Milton hurrikán olyan fenyegetést jelent, amelytől még egy tapasztalt meteorológus is élő adásban zokogta el magát.

Hétfőn az NBC 6 dél-floridai meteorológusa, John Morales beszámolt a hurrikán előre jelzett útjáról, és sírva fakadt, amikor ahhoz a részhez ért, hogy a vihar milyen gyorsan váltott át 3-ról 5-ös erősségűre, miközben a szélsebesség várhatóan 185 mérföld/órás csúcsra emelkedik. A légnyomás 50 milibárt esett le 10 óra alatt” – mondta, mielőtt megállt és elfulladt hangon közölte - „Elnézést kérek. Ez egyszerűen borzasztó. A hurrikán most erősödik a Mexikói-öbölben, ahol a tenger forró. A víz rekord meleg hőmérsékletű, és mondanom sem kell, hogy mi okozta ezt – a globális felmelegedés, az éghajlatváltozás, ami egyre növekvő fenyegetéssé vált mostanra.”

Később, X-en Morales ismét bocsánatot kért érzelmi állapota miatt, és elmagyarázta, hogyan változtatta meg a globális felmelegedés okozta szélsőséges időjárás:

„Őszintén szólva, nektek is meg kell rendülnötök, és követelnetek kéne az azonnali cselekvést.”

Morales megjegyezte, hogy a vihar várhatóan gyengül Florida felé közeledve, de így is pusztító ereje lesz. Emiatt rendkívüli állapotot hirdettek ki az állam számos megyéjében, ahol megkezdődött a lakosság evakuálása. A Milton várhatóan helyi idő szerint szerda reggel éri el Floridát Longboat Key közelében, a Tampa-öböl környékén.

Forrás: deadline.com