Előzetest kapott A szolgálólány meséjének folytatása

Áprilisban jön a tavalyi év legnyomasztóbb sorozatának második évada.

A Margaret Atwood 1985-ös regénye alapján készült A szolgálólány meséje 2017 egyik legsikeresebb, és kétségkívül legnagyobb visszhangot kiváltó sorozata volt, Golden Globe- és számos Emmy-díjat is nyert. A disztópikus történetben, ami a Bibliát szélsőségesen kifacsart módon alapvetésként használó diktatúrában, Gileádban játszódik, a vagyonosabbak feleségein kívül a nők szabadságát korlátozzák, és gyakorlatilag szülőgépként használják őket. A sorozat kiváló, ám olykor az elviselhetetlenségig nyomasztó, és mondanivalója a nők kihasználásáról az elmúlt hónapokban sajnos még aktuálisabb, mint egy évvel ezelőtt.

A második évad előzetesében látható, amit a készítők ígértek, nevezetesen hogy jobban bepillanthatunk Gileád működésébe, továbbá a gyarmatokat is megmutatják, ahová az engedetleneket száműzik (hacsak nem ölik meg rögtön), és ahol olyan pokoli körülmények vannak, hogy - a szereplők elmondása szerint - az ember elevenen elrohad.

A temérdek szenvedés mellett úgy tűnik, az ellenállás is fokozódik, bár az előzményeket ismerve semmi jóra ne számítsunk. Április 25-től okosabbak leszünk. Az első évadot vetítette az HBO, és az HBO GO-n folyamatosan elérhető, így minden bizonnyal a folytatást láthatjuk majd ott.