Ennek az X-akták-karakternek kéne saját sorozat David Duchovny szerint

A Fox Muldert alakító színésznek határozott elképzelései vannak a folytatásról.

Az 1993-tól kilenc évadon át futott X-aktákhoz két spinoffsorozat is készült: az 1996-os, Lance Henricksen főszereplésével forgatott Millennium, amiről csak fokozatosan derült ki, hogy ugyanabban az univerzumban játszódik, mint Mulder és Scully kalandjai, illetve a 2001-es The Lone Gunmen, ami kvázi az eredeti vicces verziója volt, azzal a konteóhívő trióval a középpontban, akikkel Mulder időnként konzultált.

2016-ban pedig az X-akták két évad erejéig visszatért, és továbbgörgette a Dana Scully rejtegetett gyermekéhez, Williamhez fűződő cselekményszálat. A sztori szerint William Scully apja Fox Mulder, de mivel a gyereket többször el akarták rabolni, illetve meg akarták ölni, az anyja örökbe adta egy családnak, ezért hivatalos neve, a William Scully III helyett a fiú Jackson Van De Kampként nőtt fel.


Később kiderült, hogy William igazi apja a cigarettázó férfi, majd tovább árnyalódott a kép, hiszen a rejtélyes figura nem annyira szülőapja, mint inkább megalkotója volt a félig ember, félig alien gyereknek (azaz a nő tudtán kívül alien-DNS-sel ejtette teherbe Scullyt, hogy ily módon létrehozzon egy szuperembert). A Muldert alakító David Duchovny pedig – aki a széria kilencedik évadában rendezett is egy Williamről szóló epizódot – úgy véli, a karakter saját spinoffot érdemelne.

„Időnként eszembe jut, hogy Williamnek saját sorozat kéne,

és ezen a módon kellene továbbvinni a történetet. Szóval az X-akták jövőjét valamiféleképpen neki kéne biztosítania” – nyilatkozta a színész-rendező. Mivel William pszichikai erővel, azaz egy médium adottságaival rendelkezik, határozottan lenne benne ráció, hogy Mulder és Scully duója helyett a jövőben ő oldja meg az X-akták rejtélyeit.


(via Slashfilm)

Nyitókép: David Duchovny az új X-aktákban. Forrás: FOX Image Collection via Getty Images.