Erős Antónia saját műsorral jelentkezik az RTL-en

Egészséggel és betegséggel kapcsolatos tévhitek nyomába ered stábjával. Az RTL híradósa Praxis néven indít vadonatúj műsort, amit minden szerdán a késő esti híradó után láthatnak a nézők.

Erős Antónia 25 éve vezeti az RTL Híradóját. 2022. november 9-étől indítja el saját műsorát Praxis címen, ami részben arra utal, hogy az egészséggel, betegségekkel foglalkozik majd, részben pedig arra, hogy szeretné megtanítani az embereket a gyakorlatias gondolkodásra. A műsor Antónia ötlete, ő a riporter és a műsorvezető egyben, és szerkesztési feladatai is vannak.

Mint mondja, évek óta gondolkodott a Praxis megvalósításán, mert híradósként is azt tapasztalja, hogy sok és sokféle tévhit él mindenkiben, ha egészségről van szó, ráadásul nem mindig tudjuk, honnan és hogyan tájékozódjunk.

A felmérések is azt mutatják, hogy sokan nem tudják eldönteni, kinek és minek higgyenek. Nehéz megtalálni a hiteles forrásokat, és felismerni a hazugságot, megtévesztést. Sőt, sok esetben előbb fogadnak el az emberek egy tévhitet, mint az igazságot.

Ez veszélyes, különösen, ha az egészségünkről kell dönteni. Ezért határoztam el, hogy saját gyártásban készítek a csapatommal az RTL számára egy olyan műsort, amely bemutatja a legelterjedtebb tévhiteket is, és utána járunk annak, hogy melyiknek mi lehet az alapja. A cél, hogy a nézők el tudjanak igazodni a sok egészségügyi információ között, és aztán képesek legyenek dönteni.”

A műsor epizódjai általában két nagy témát dolgoznak fel részletesen. A tévhitekből kiindulva bemutatnak betegségeket, egészségi problémákat, dilemmákat.

Eközben kiderül, hogy mi az, ami valóban tévhit, vagy, hogy mi az igazság, vagy éppen az is, ha egy tévhitnek van igazság alapja. A különböző területek legkiválóbb szakemberei nyilatkoznak a műsorban, esetenként egymással vitázva, és időnként érintettek, vagy közismert emberek is megszólalnak. A nézők észrevételeire, kérdéseire is számít a műsorvezető, mert a témákat részben ezek alapján választja ki.

A Praxis egyedülálló műsor lesz abból a szempontból is, hogy az epizódok végén általában Antónia is elmondja a véleményét egy-egy témával kapcsolatban, például hogy beadatja-e valamelyik aktuális oltást, kér-e hormonpótlást, vagy a gyerekei kapnak -e jódpótlást azért, mert a szomszédunkban háború dúl.

A Praxis-t a Dynamo gyártja, és minden szerdán látható a késő esti híradó után.

(RTL Sajtószoba)