Ezek a legjobb filmek a pénteki tévézéshez

Végre itt a péntek, ha valaki tévézéssel akarja ünnepelni, akkor ezeket a filmeket ajánljuk hozzá.

Anthony Zimmer - Film Mánia, március 12. péntek, 17.15h

Anthony Zimmert, a zseniális bűnözőt a világ valamennyi rendőrsége üldözi. Senki sem tudja, hogy néz ki, de Akermannek, az elszánt zsarunak van egy aduásza a többiekkel szemben: tudja, hogy Zimmer mindent kockára tenne csak azért, hogy újra láthassa Chiarát (Sophie Marceau). Épp mielőtt a fiatal nő találkozhatna a rejtélyes bűnözővel, kap egy üzenetet Zimmer kézírásával. Hogy üldözőit lerázza, Chiarának meg kell környékeznie egy vadidegen embert és úgy kell tennie, mintha ő lenne az, akit mindenki el akar kapni. Chiara Françoist, a teljesen átlagos férfit szúrja ki, akit teljesen rabul ejti a nő közeledése és nem is sejti, micsoda szörnyűségek várnak rá. Francois és Chiara a manipulációk és fondorlatok közepette csak akkor jön rá, hogy csupán parasztok egy életveszélyes sakkjátszmában, mikor már majdnem késő.

 

A herceg menyasszonya - Filmcafe, március 12. péntek, 19.05h

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, amely nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje a kiszemelt kisasszony kezét. Ám egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul a leányzó szívszerelmének vezetésével, hogy kiszabadítsa.

 

Bödőcs Tibor: Az élet értelme és kertészeti tippek - Comedy Central, március 12. péntek, 20.55h

Bödőcs Tibor önálló estje csak a Comedy Centralon! Ahogy a cím is mondja, az egyórás műsorban Bödőcs nemcsak az élet értelmére keresi a választ és kertészeti tippeket ad, de nem hagyja szó nélkül a fontosabb kérdéseket sem. Fergeteges szórkozás nem csak a hobbikertészetnek, de a fergeteges humor és a minőségi stand up rajongóinak is.

 

Másnaposok 3. - Viasat3, március 12. péntek, 21h

Úgy hívják magukat: Farkasfalka. Nem mintha bármi közük volna a farkasokhoz. Nem vadak, nem veszélyesek, a prérin egy napig sem bírnák ki. Csak jó barátok, akik nagyon szeretnek bulizni, és nincs szerencséjük. Először egy Las Vegas-i, azután egy thaiföldi lagzi ürügyén ütötték ki magukat úgy, hogy teljesen elfelejtették mindazt az őrült, lehetetlen, felfoghatatlan és életveszélyes kalandot, amin egy éjszaka alatt keresztülmentek. Most nincs esküvő. Nincs legénybúcsú. Nem történhet semmi baj elvileg. Mert ha a Farkasfalka beindul, jó eséllyel követi őket a katasztrófa is.

 

Hart háborúja - Filmcafe, március 12. péntek, 21h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

Az emberiség minisztérium - Film Mánia, március 12. péntek, 21h

2030-ra a globális felmelegedés és az emberiség pusztító életmódja miatt a Föld szinte lakhatatlanná vált. A bolygó légköre élhetetlen, Amerika nagyobb részén sugárfertőzés szennyezte be, az állatok elpusztultak, az ívóvíz lelőhelyek vagy szennyezettek vagy kiszáradtak. A nagyhatalmak létrehoztak egy új kormányzati szervet, az Emberiség Minisztériumot, ami mindent az irányítása alá von.

 

A Da Vinci-kód - Sony Movie Channel, március 12. péntek, 21h

A neves amerikai tudós, Robert Langdon (Tom Hanks) éppen Párizsban tartózkodik, amikor megölik a Louvre egyik kurátorát. A rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. A tudós azonban szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni az áldozat kiismerhetetlen unokájával, Sophie-val (Audrey Tautou). Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei évszázadok óta tartó harcába keveredtek bele.

 

Trópusi vihar - Paramount Network, március 12. péntek, 21h

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat.

 

Gravitáció - AMC, március 12. péntek, 21h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

 

Egy szerelem három éjszakája - M5, március 12. péntek, 21.05h

A történet a II. világháború nehéz napjaiba vezet vissza. A tehetséges fiatal költőt Bálintot katonának hívják be. Szerelmesével, Júliával tölti a bevonulást megelőző két napot és éjszakát. A laktanya küszöbéről azonban visszafordul. Ellenszenve és életösztöne erősebb a félelménél. Egy idős festőbarátja rejti el őt egy francia fiúval együtt, akinek szintén bujkálnia kell. Itt módja van Júliának is titokban meglátogatnia. A szerelmesek azonban nem lehetnek együtt sokáig. A rendőrség letartóztatja a leányt röpiratok terjesztésével vádolva. Bálint azt hiszi Júlia elhagyta és önként jelentkezik. Többé nem tér vissza, életét veszti. Szellemi hagyatékát _ utolsó versét _ három bajtársa, a "három királyok" hozzák meg, de gyarló emlékezetük kihagy és hiába próbálják átadni a végső üzenetet, a hosszú úton hazafelé elfelejtették.

 

A következő három nap - Film4, március 12. péntek, 21.50h

John Brennan (Russell Crowe) és felesége, Lara (Elizabeth Banks) tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

 

Ördögűzés Emily Rose üdvéért - Viasat6, március 12. péntek, 22h

Az egyetemista Emily Rose egyik éjszaka, amikor egyedül van kollégiumi szobájában, hallucinálni kezd és elájul. Ahogy rosszullétei egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak, Emily, hithű katolikus lévén az egyházhoz fordul segítségért. Az egyházi vizsgálat megállapítása szerint a lányt az ördög szállta meg, csak az ördögűzés segíthet. A szertartást a lány plébánosa, Richard Moore atya végzi. Amikor Emily a kegyetlen ördögűzés következtében meghal, az atyát bíróság elé állítják, és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

Mátrix - Újratöltve - AXN, március 12. péntek, 22h

Mi történne, ha a prófécia igaznak bizonyulna? Mi lenne, ha holnap véget érne a harc? Thomas "Neo" Anderson (Keanu Reeves) úgy dönt, szembenéz a kérdéssel, amelyet Morpheus (Laurence Fishburne) és Trinity (Carrie-Anne Moss) sugallt neki. Elindul, hogy felkutassa és megismerje az igazságot, és értelmét kiszabadítsa a Mátrix rabságából. A trilógia második epizódjában Neo elhatározza, hogy a benne rejlő erőket még jobban uralma alá hajtja. A gépek hadserege támadást indít Zion városa ellen. Órák kérdése csupán, hogy a Föld utolsó ember uralta területét is elfoglalják az emberiség elpusztítására beprogramozott gépek. Morpheusnak azonban sikerül felráznia Zion polgárait, és meggyőznie őket arról, hogy be fog teljesülni a jóslat, és a Kiválasztott véget fog vetni a gépekkel vívott háborúnak. Szerelmükkel és egymásba vetett hitükkel felvértezve Neo és Trinity úgy döntenek, visszatérnek a Mátrixba, hogy különleges képességeiket és fegyvereiket latba vetve szembeszálljanak a zsarnoksággal. Csakhogy a Mátrixban hatalmas erők szegülnek ellenük.

 

Veszélyes vágy - Duna Tv, március 12. péntek, 22.20h

Carl Gustav Jung feltörekvő pszichiáter, a mentora Sigmund Freud. Jung beszédkúrával, azaz pszichoanalízissel kísérletezik az egyik betegén. A tizennyolc éves, gyönyörű orosz lány, Sabrina felkavarja a mester és tanítványa kapcsolatát. A lány a hisztéria jegyeit mutatja, ami a gyermekkorára vezethető vissza, amikor az apja bántalmazta és megalázta. Mindez alátámasztja Freud elméletét a szexualitás és az érzelmi zavarok összefüggéséről. Jung azonban másként látja a kérdést. A helyzetet bonyolítja egy züllött orvos-páciens, Otto Gross felbukkanása.

 

Elhagyott szoba - Filmcafe, március 12. péntek, 23.25h

Egy egyszerű motelszoba: olyan, amilyenből több ezer van az Egyesült Államok minden városában. Egy egyszerű házaspár: olyan, amilyenből több ezer van az Egyesült Államok minden városában. Az autójuk lerobban. Amy Fox (Kate Beckinsale) és a férje, David (Luke Wilson) ezért kénytelen egy éjszakát valahol az isten háta mögött tölteni egy motelben; és jobb híján tévénézéssel töltik az estét. Egészen addig, míg rá nem jönnek, hogy az itt sugárzott horrorfilmek mindegyikének ugyanaz a helyszíne: a szoba, amelyben éppen laknak. Menekülni próbálnak: a szoba, a földalatti alagutak, búvóhelyek és hasadékok mind ugyanannak a filmnek a díszletei. Kamerák figyelik minden léptüket, valaki az ő főszereplésükkel akarja elkészíteni legújabb, legrémisztőbb filmjét. De ebben a filmben a szereplők nem érnék meg a premiert, ezért minél hamarabb ki kell jutniuk innen, mielőtt a mestermű az ő szereplésükkel készül el."A filmben a párkapcsolat érdekel, egy fiatal házaspár nehéz időkön megy benne keresztül. Aztán egy ijesztő élményben vesznek részt, ami újra összehozza őket. Ráadásul az egész egy régi Hitchcock-filmre emlékeztet, nem csak egy vérfürdő, mint a mozikban vetített divatfilmek." (Antal Nimród)