Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Íme a csütörtöki tévéségi előrejelzés!

A megmentő - Film4, június 27. csütörtök, 21h

A film egy harcedzett zsoldos történetét mutatja be, aki elveszítette családját egy terrortámadásban, és azóta csak a bosszú és a vérontás éltette. Ám a boszniai harcok során újra elkezdi felfedezni magában az emberiességet, hiszen mikor a szerb katonák egy terhes asszonyra támadnak, ő a nő védelmére siet és megpróbálja kijuttatni a háborús övezetből.

 

Vanília égbolt - Filmcafe, június 27. csütörtök, 20h

Úgy tűnik, David Aames varázslatos életet él. A jóképű, gazdag, karizmatikus ifjú egy New York-i kiadó vezetője, gondtalan és felelőtlen életvitele elbűvölő, mégis, mintha hiányozna belőle valami. Akár egy impresszionista tájkép: ha közelebbről megvizsgáljuk, ez az élet egész más színben tűnik fel. Egy éjszakán David megismerkedik álmai asszonyával, aztán egy apró hiba következtében el is veszíti őt. A fiú váratlanul a románc, humor, gyanakvás, szerelem és szex szédítő forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy kétségbeesetten keresi saját lelkét, és felfedezi az igaz szerelem értékes és mulandó természetét.

 

Pixel - Film+, június 27. csütörtök, 21h

Sam (Adam Sandler) korának egyik legjobb videojátékosa volt, de ma már aligha rúghatna labdába egy profi gamer-versenyen, mégis neki jut a lehetőség hőssé válni. Ugyanis a NASA elküldte egy nemzetközi verseny összes videójátékáról készített felvételét az űrbe, hogy az intelligens lények többet tudjanak meg az emberekről. Az idegenek azonban kihívásként értelmezték az üzenetet, és a videójátékok mintájára támadást indítottak a Föld ellen. Most Samre és a többi függő játékosra vár a feladat, hogy megmentsék a világot a videójátékok inváziójától.

 

Törvényen kívül - Film Mánia, június 27. csütörtök, 21h

Jesse James (Colin Farrell) csak egy volt a Missouri és Liberty mellett élő békés farmerek közül. Talán soha nem ismerjük meg a nevét, ha egy korrupt vasúttársaság nem igyekszik, az eszközökben sem válogatva, a környék földjeinek megszerzésére. Jesse és barátja, Cole Younger (Scott Caan) egy fiatalokból álló csapatot toboroz a társaság és pribékjei visszaszorítására. Ádáz harc kezdődik a felek között, és a földrablók kíméletlen hajszát indítanak ellene. Jessenek egyre több ellenséggel kell szembe néznie, miután a fejére kitűzött busás vérdíj ígérete a barátokat is megszédíti.

 

Kémvadászok - A szolgálat kötelez - Viasat Film, június 27. csütörtök, 21h

Amikor terrorista Qasim megszökik MI5 őrizetéből, a legendás ügynököt Harry Pearce-t okolják érte. A kegyvesztett és lemondásra kényszerült Harry egy éjjel a Temzébe veti magát. Az eset után az MI5-t átszervezik. Ugyanakkor az exügynök, Will Holloway visszatér Moszkvából, hogy kiderítse, igaz-e az a sejtés, hogy Harry nem halt meg. Miközben Qasim támadást készít elő Londonban, Willnek döntenie kell, hogy beáldozza Harryt, vagy mindent kockára téve megbízik a bukott ügynökben, aki egyszer már elárulta.

 

Predator - A ragadozó - Mozi+, június 27. csütörtök, 21h

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.

 

A fenevad - AMC, június 27. csütörtök, 21h

Ausztrália emberektől távoli, gyönyörű tájain turisták kirándulnak. Útjuk során egy folyóhoz érnek, olyan folyóhoz, amely egy roppant nagy és éhes krokodil territóriuma. Miután Kate (Radha Mitchell) és Pete (Michael Vartan) ráébrednek a vízben rejtőző veszedelemre, társaikkal egy lápos, apró szigetre menekülnek. Ám a közelgő este és a dagály mellett nem sok esélyük marad a túlélésre.

 

Everest - RTL HÁROM, június 27. csütörtök, 21h

1996. május 10-én reggel Rob Hall (Jason Clarke) új-zélandi hegymászó és Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) közös expedícióra indul a Mount Everest meghódítására. A Föld legmagasabb pontjára csak kevesek jutnak fel élve. Az időjárás kiszámíthatatlanná válik, és hamarosan a az ember által valaha tapasztalt egyik legvadabb hóvihar nyeli el a kalandorokat. Az elképzelhetetlenül zord körülmények között kell a csapatoknak elviselniük a viharos szeleket és fagypont alatti hőmérsékletet. A túlélési esélyük percről perce csökken.

 

Elcserélt életek - M5, június 27. csütörtök, 21.10h

Los Angeles, 1928. Egy szombati reggelen egy munkásnegyedben Christina elbúcsúzik fiától, Waltertől, és dolgozni megy. Amikor hazatér, látja, hogy a fia eltűnt. Eredménytelen keresés kezdődik, és hónapokkal később a rendőrség beállít egy fiúval, mondván, hogy meglett az elveszett kilenc éves gyermek.

 

Zaklatás - Filmcafe, június 27. csütörtök, 22.30h

Tom Sanders elégedett cégénél befutott karrierjével, ráadásul a tőzsdén kisebb vagyon vár rá, mi többléptetés előtt áll. Ám hamarosan nagyot változik a világ. Minden azzal kezdődik, hogy ahelyett, hogy ő léphetne előre a ranglétrán, új főnöke az a Meredith Johnson lesz, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. Egy este, a vonzó és céltudatos Johnson behívatja az irodájába, és megpróbálja elcsábítani a meglepett férfit. Sanders azonban ellenáll és otthagyja a nőt. Másnap Johnson panaszt emel ellene, s azzal vádolja a férfit, hogy szexuálisan zaklatta a megbeszélésük során. Sanders élete pillanatok alatt a feje tetejére áll és jó híre megmentése érdekében az egyetlen, korántsem könnyű megoldás, ha bepereli a főnökét.

 

Kickboxer - AMC, június 27. csütörtök, 22.30h

Az amerikai kickboxbajnok, Eric Sloane súlyosan megsebesül, amikor egy mérkőzésen ellenfele, a thaiföldi bajnok tiltott ütésekkel örökre a tolószékbe kényszeríti. Az amerikai fiú bátyja, Kurt bosszút esküszik és egy ismert mester, Xian vezetésével edzésbe kezd, s felkészül az életre-halálra szóló revansmeccsre.

 

Röfi (Malacka) - Paramount Network, június 27. csütörtök, 23.10h

Egy túlsúlyos tinit kigúnyol egy csapat menő csaj, akik a falujában vakációznak. A hazáig tartó hosszú út során megváltozik az élete.

 

Phillips kapitány - Film+, június 27. csütörtök, 23.15h

A kétgyermekes Richard Phillips (Tom Hanks) teherhajó-kapitány rémülten fedezi fel, hogy kalózok támadják meg az élelmiszert szállító teherhajót, és a legénységével együtt, fegyverek hiányában tehetetlen. Afrika partjainál hiába kér segítséget, egyedül kell megoldania a helyzetet, és megmenteni az embereit. Egyetlen megoldásként felajánlja magát ideiglenes túsznak. Ám a négyfős szomáliai kalózcsapat egy mentőhajón elrabolja, hogy Szomália partjait elérve 10 millió dollárt követeljenek érte. Azt Phillips is tudja, hogy amint elérik Szomáliát, a túlélésre nincs esélye.

 

Szeánsz - Moziverzum, június 27. csütörtök, 23.25h

A rangos Fairfield Akadémián, egy elit lányinternátusban hat barátnő viccből egy késő esti rituálét tart, amelynek során megidézik egy halott egykori diák szellemét, aki állítólag kísérti a termeket. Reggelre az egyik lány halott, a többiek pedig azon tűnődnek, hogy vajon mit is kelthettek életre.

 

Tisztítótűz - RTL HÁROM, június 27. csütörtök, 23.30h

A kiváló pszichológiai érzékkel rendelkező Jack Cole nyomozó már évek óta felhagyott eredeti tevékenységével. Ám amikor Los Angelesben útjára indul egy tébolyodott sorozatgyilkos, a hatóságok kénytelenek a segítségét kérni. Cole azonban nem dolgozhat egyedül, új társat kap Jim Campbell nyomozó személyében, akivel az első pillanattól kezdve gyűlölik egymást. De le kell küzdeniük a kölcsönös ellenszenvet ahhoz, hogy elkaphassák a gyilkost, akinek legutolsó áldozata Cole volt felesége és annak legújabb férje.