Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök már majdnem hétvége, a tévé meg már majdnem mozi!

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész - Film Mánia, július 18. csütörtök, 20.00h

Miután Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) másodszor is túlélte az éhezők viadalát, új életet kell kezdenie a 13. körzetben. Bár nehezen dolgozza fel korábbi otthona és Peeta elvesztését, hamarosan új, minden eddiginél fontosabb döntés meghozatalára kényszerül. A lázadók immár nyílt felkelést indítottak a Kapitólium zsarnoksága ellen, melyhez egyre több körzet csatlakozik. Katniss a forradalom vezéralakjaként reményt adhat nekik, és épp ez az, amire Snow elnök (Donald Shuterland) is számít. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik Snow ördögi terve.

 

X-akták: A film - AMC, július 18. csütörtök, 21h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

Amikor minden változik - Paramount Network, július 18. csütörtök, 21h

A 39 éves April gyereket szeretne, de a férje elhagyja. Amikor az örökbe fogadó anyja meghal, a biológiai anyja, egy talkshow műsorvezetője, megkeresi. April elkezd találkozgatni az egyik tanítványa elvált apjával.

 

Zsötem - Magyar Mozi TV, július 18. csütörtök, 21h

A végtelenül naiv Anita halálosan szerelmes Laciba, a kisstílű, nagydumájú vidéki gengszterbe, akinek Szilvi is a kedvese. Hármasban kimennek Bécsbe, ahol Laci olcsón eladja a két lányt egy peep-show-nak.

 

Erőpróba - RTL HÁROM, július 18. csütörtök, 21h

Sean Porter (Dwayne Johnson) nevelőtisztként dolgozik az egyik Los Angeles-i javítóintézetben, és amikor néhány napon belül halálra gázolják az egyik szabadlábra helyezett fiút, belátja, hogy a munkájának ebben a formában nincs értelme. A fiatalok többsége ugyanis vagy meghal az utcán, vagy a sitten végzi. Úgy dönt, hogy megpróbál célt adni a fiúknak, akiknek jelenleg abból áll az életük, hogy egymás ellen harcolnak. Kollégájával, Malcolm Moore-ral létrehoznak egy futballcsapatot, és indulnak a bajnokságban, annak ellenére, hogy a szezon kezdetéig csak három hetük van. A feladat hatalmas kihívás elé állít mindenkit, ám Porter vezetésével megtanulják az akaraterő, az önbecsülés és a kölcsönös tisztelet fontosságát. De mindenek felett megtanulnak vállvetve egymásért kiállni és egy csapatként küzdeni.

 

A kilencedik kapu - Filmcafe, július 18. csütörtök, 21h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

A hobbit - Váratlan utazás - Mozi+, július 18. csütörtök, 21h

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét _ Gollammal. Itt, a földalatti tó partján, egyedül Gollammal, a szerény Bilbó nem csak arra jön rá, hogy bátorsága és furfangja még őt magát is meglepi, egyszersmind megszállottjává válik Gollam "drágaszágának", a titokzatos gyűrűnek, amely kiszámíthatatlan és hasznos tulajdonságokkal bír. Egy kicsiny aranygyűrű, amely egész Középfölde sorsára hatással lesz, és amelyről Bilbó ekkor még semmit sem tud.

 

Tenet - Film+, július 18. csütörtök, 21h

A moszkvai operaház ellen intézett terrortámadást csak egyetlen CIA ügynök (John David Washington) éli túl, aki ismeretlen eredetű technológiával találja magát szemben. A Tenet nevű titokzatos szervezet azonnal alkalmazza és rögtön a mély vízbe dobja a férfit. Az ügynöknek a renegát orosz oligarcha, Andrej Szator (Kenneth Branagh) közelébe kell férkőznie, hogy megakadályozza a prekogníciós képességekkel rendelkező férfit, aki a 3. világháborút készül kirobbantani. A küldetésben egy Tenet-ügynök, Neil (Robert Pattinson) lesz a segítője, aki az idő-inverzió által képes az eseményekben visszafelé haladni. Szator azonban mindig egy lépéssel a Tenet előtt jár, és saját igénye szerint változtatja meg a jövőt és a múltat.

 

Leviatán - M5, július 18. csütörtök, 21.10h

Kolja a Barents-tenger melletti kisvárosban él fiatal feleségével, Liljával, és az előző házasságából származó fiával. A kisváros korrupt polgármestere, Vagyim Shelevjat azonban szemet vet a javaira, és eltökélt szándéka, hogy elveszi Kolja házát, földjét és autójavító műhelyét. Egyik nap megjelenik nála, és azt mondja, hogy adja el neki mindenét. Miután Kolja nem hajlandó teljesíteni ezt, a konfliktus egyre jobban eldurvul. Hogy megmentse egy élet munkáját, régi barátja, egy fővárosi ügyvéd segítségét kéri.

 

Vonat Busanba - Zombi expressz - Film Mánia, július 18. csütörtök, 22.15h

Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az utaskísérő mögött felugrik egy menekülő, sebesült nő, aki nem sokkal később szörnyű kínok között meghal _ ám néhány pillanattal később vérszomjas szörnyetegként tér magához, és őrjöngve ugrik rá a neki segíteni próbáló másik utaskísérőre. A Busanba induló járaton ragályként terjed el a pusztító kór, melynek hatására a halottak életre kelnek és mindenkit megölnek, aki a szemük elé kerül. A expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál menedéket találni, de minden állomáson hasonló állapotok uralkodnak. A híradásokból kiderül, hogy egy rejtélyes vírus elterjedése miatt egész országban ugyanez a helyzet, a kormányzat szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetett, mindenhol káosz és pánik uralkodik. Busan állítólag még biztonságos, ezért a mozdonyvezető elhatározza, hogy a közel 500km-re fekvő városig már sehol sem állnak meg _ azonban korántsem biztos, hogy ott élőket találnak majd...Őrült tempójú hajsza kezdődik a túlélésért.

 

Vanília égbolt - Viasat Film, július 18. csütörtök, 22.55h

Úgy tűnik, David Aames varázslatos életet él. A jóképű, gazdag, karizmatikus ifjú egy New York-i kiadó vezetője, gondtalan és felelőtlen életvitele elbűvölő, mégis, mintha hiányozna belőle valami. Akár egy impresszionista tájkép: ha közelebbről megvizsgáljuk, ez az élet egész más színben tűnik fel. Egy éjszakán David megismerkedik álmai asszonyával, aztán egy apró hiba következtében el is veszíti őt. A fiú váratlanul a románc, humor, gyanakvás, szerelem és szex szédítő forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy kétségbeesetten keresi saját lelkét, és felfedezi az igaz szerelem értékes és mulandó természetét.

 

A megtorlás útján - Moziverzum, július 18. csütörtök, 23h

Egy jószándékú, kisstílű bűnözőből igazi hidegvérű gyilkos válik börtönbüntetése során. Szállítása közben sikeresen legyűri az őreit, és szabadlábon véres bosszúhadjáratba kezd azok ellen, akik szörnyeteget csináltak belőle…

 

Fuss - Paramount Network, július 18. csütörtök, 23.10h

Úgy tartják, az anyai szeretet elől nincs menekvés... Chloe számára ez azonban semmi jót nem jelent. Anyjával való kapcsolatában van valami természetellenes, még inkább baljós.

 

A 23-as szám - Filmcafe, július 18. csütörtök, 23.40h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Nyerő páros - RTL HÁROM, július 18. csütörtök, 23.40h

Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme) terroristaelhárító vissza akar vonulni. Ám a szervezet nem hajlandó elengedni, és új feladattal bízza meg. Stavros (Mickey Rourke), a világ legveszedelmesebb terroristája egy minden eddiginél veszélyesebb akcióra készül. Quinn az egyetlen ember, aki megfékezheti. A veszélyes küldetésben csak saját eszére és erejére számíthat, no meg egy izgága, kétméteres kolosszusra (Dennis Rodman), aki alaposan megszínesíti amúgy sem szokványos hétköznapjait. A nyerő páros minden trükköt bevet, hogy megállítsa Stavrost bosszúhadjáratában.