Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Alig kezdődött el a hét, és máris csütrötök van! Ünnepeljük meg ezt este tévézéssel!

Fantomas a Scotland Yard ellen - DUNA Televízió, augusztus 22. csütörtök, 20.40h

A történet valahol Skóciában folyatódik, ahol Fantomas, az álarcos bűnöző mester megállíthatatlanul hajtja végre gaztetteit, miközben mindvégig ismeretlen marad. Következő ilyen akciója, hogy minden gazdag embert, beleértve a maffiózókat is, egy olyan életben maradási adóval zsarol meg, amely egyúttal az életük elvételével is együtt jár, ha nem fizetnek. Ennek egyik célpontja lesz a Skócia egyik kastélyában élő Lord Rashley. Ám előtte megöli az egyik barátját, akinek a maszkjában tesz nála látogatást. Hosszas beszélgetés után, helikopterrel elhagyja a helyszínt, majd felfedi gonosz kilétét, és ledobja a Lord megölt barátját. Lord Rashley ezek után Párizsba telefonál Juve felügyelőhöz, és beszámol neki Fantomas újabb gaztettéről, de az életben maradási adóval kapcsolatban hallgatnia kell, különben az életébe kerül. Továbbá megkéri őt, a helyettesét, Fandor újságírót és a menyasszonyát, hogy jöjjenek hozzá nyomozni. A meghívást elfogadják, remélve, hogy a Scotland Yard segítségével végre sikerül elfogniuk Fantomast.

 

Élősködők - Paramount Network, augusztus 22. csütörtök, 21h

Kapzsiság és osztályellenesség veszélyezteti az újonnan alakult szimbiotikus kapcsolatot a gazdag Park család és a nélkülöző Kim klán között.

 

A végső megoldás: Halál - Moziverzum, augusztus 22. csütörtök, 21h

Bár Ellen Ripley sikeresen megmenekült, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 bolygón, a balesetet Newt és Bishop nem élik túl. A Fiorina 161-ről hamar kiderül, hogy a bolygó nem más, mint egy fegyenctelep, ahol a magukra hagyott rabokra van bízva, hogyan maradnak életben. Ripley-nek hamar rá kell jönnie arra, hogy bár társai meghaltak, nem ő maradt a hajó egyetlen utasa. Noha titokzatos útitársa gyilkos szándékkal érkezett, Ripley hamar rájön arra is, hogy nem a titokzatos idegen a legfélelmetesebb ellenfele.

 

Mátrix – Forradalmak - RTL HÁROM, augusztus 22. csütörtök, 21h

Zion katonái, bátor önkéntesekkel az oldalukon kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék a gyilkos őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már-már a rejtekhelyük közelébe érnek. Nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért is küzdenek. Smith ügynök (Hugo Weaving), az immár öntudatra ébredt program kikerült a gépek ellenőrzése alól, és az a célja, hogy elpusztítsa a gépek birodalmát a való világgal és a Mátrix-szal együtt. Az Orákulum (Gloria Foster) végleges útmutatást ad Neónak (Keanu Reeves), de ő fenntartásokkal fogadja a szavait, mert attól tart, hogy a nőt is csak egy program irányítja. Niobe (Jada Pinkett Smith) segítségével Neo és Trinity (Carrie-Anne Moss) messzebbre merészkednek, mint eddig bármelyik ember. A gépek városának szívébe indulnak, ahol Neo szemtől szembe kerül a gépek legfőbb vezérével...

 

Mr. és Mrs. Smith - AMC, augusztus 22. csütörtök, 21h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

Az energia - Filmcafe, augusztus 22. csütörtök, 21h

A Divízió nevű kormányügynökség a titkos kutatóprogram keretében paranormális jelenségekkel kísérletezik. Egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat alkotnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick másodgenerációs "mozgató", aki telekinézis révén képes tárgyakat mozgatni. A cég emberei meggyilkolták az apját és azóta bujkál. Amikor azonban a tizenhárom éves "látó", Cassie a segítségét kéri, mégis föladja az illegalitást. Céljuk, hogy megtalálják a szökevény Kirát, akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez. A különös páros hamarosan felkelti Henry Carver ügynök figyelmét.

 

Vadcsapáson - Film Mánia, augusztus 22. csütörtök, 21h

Wolf egy amerikai őslakos, egy anakronisztikus személyiség a mai modern világban. Amikor a férfi édesanyját gyilkosság áldozata lesz, megfogadja, hogy bosszút áll érte. Az elhagyott, vad nyugatot járja a motorkerkpárján, hogy felkutassa és megbüntesse azokat, akik megölték azt, aki a legközelebb állt hozzá. A gyilkos bosszúhadjáratát azonban a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynökei nem nézik jó szemmel, valóságos hajtóvadászatot indítanak utána. Az igazságért Wolfnak súlyos árat kell fizetnie.

 

A szikla - Film+, augusztus 22. csütörtök, 21h

Hummel tábornok (Ed Harris) végzetes lépésre szánja el magát, kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, és túszul ejti a turistákat. Amennyiben a kormány nem teljesíti követelését, San Franciscót vegyi támadás éri. A katasztrófa elhárítása egy módon lehetséges: a fegyvereket ártalmatlanítani kell az Alcatrazban. Ám a ki- és a bevezető utat csak egy ember ismeri, Mason (Sean Connery) a börtönben ülő egykori ügynök, aki egy tapasztalatlan vegyifegyver-szakértő, Goodspeed (Nicolas Cage) segítségével kénytelen úrrá lenni a helyzeten, és megmenteni ötmillió ember életét.

 

Kutyaszorítóban - Film4, augusztus 22. csütörtök, 22h

Egy gyakorlott tolvajbanda fegyveres rablást követ el egy gyémántraktárban. A rendőrség meglepően hamar a helyszínre ér, ezért felmerül a gyanú, hogy valaki a banda tagjai közül besúgó. A cselekmény a rablás elkövetése után indul, és egy-egy visszatekintő jelenetben idéződik fel az azt megelőző időszak, a bűntett kitervelésének fázisa, illetve ily módon ismerjük meg magukat a szereplőket is.

 

A sebhelyesarcú - Filmcafe, augusztus 22. csütörtök, 23h

Kubából emigrált az Egyesült Államokba Tony Montana, a Sebhelyesarcú. A bűnözőnek sikerült megtévesztenie a Bevándorlási Hivatalt és megkapja a letelepedési engedélyt. Esze ágában sincs tisztességes életet élni. Az első adandó alkalommal elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. Tony gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán, a kitartásának, hűségének és kíméletlenségének köszönhetően a drogbáró egyik bizalmasa lesz. A Sebhelyesarcú azonban ennél többre vágyik, Lopez barátnőjét felhasználva át akarja venni a hatalmat.

 

A professzor - AMC, augusztus 22. csütörtök, 23.15h

Robert Burns (Steven Seagal) archeológus Kínában folytatott kutatásai során felbecsülhetetlen értékű leletre bukkan. A kincset szigorúan restaurálás céljából megpróbálja kijuttatni az országból, ám a leletre áhítozó kínai maffia lecsap Burnsre. Feleségét (Dobó Kata) megölik, a régészt pedig gyilkosság vádjával Kína legsötétebb börtönébe juttatják. Burns azonban nem adja fel, s egyedül is szembeszáll a kínai maffiával.

 

Legenda vagyok - Mozi+, augusztus 22. csütörtök, 23.20h

Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

 

Nyírjuk ki Günthert! - Moziverzum, augusztus 22. csütörtök, 23.30h

Egy csapat fiatal, menő ám fegyelmezetlen bérgyilkos rákényszerít egy dokumentumfilm-forgatócsoportot, hogy kövessék őket, ahogy kinyírják minden idők leghírhedtebb zsoldosát, Gunthert. Azonban Gunther nem hiába a legjobb bérgyilkos a világon: mindig egy lépéssel előttük jár, és mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye életüket.

 

Démonok között 2. - Film+, augusztus 22. csütörtök, 23.45h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért. Két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal az ódon házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik.

 

Oldboy - Paramount Network, augusztus 22. csütörtök, 23.50h

Dae-Sut az utcáról rabolják el, majd egy szobába zárják, aminek 15 évig a fogja lesz _ ha az emberi kontaktus elkerülhetetlen, leszedálják, de ezt leszámítva az egyetlen kapcsolata a külvilággal egy televíziókészülék.