Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Kimazsoláztuk a legjobb alkotásokat csütörtök estére is.

Az álmodó - Film4, június 9. csütörtök, 20h

Ben Crane a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer, a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale, Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

 

Boss Level - Játszd újra - Filmbox Premium, június 9. csütörtök, 20.55h

A különleges erők nyugalmazott tisztje olyan időhurok csapdájában találja magát, amelyben újra és újra kénytelen átélni halála napját.

 

Haverok harca - Viasat3, június 9. csütörtök, 21h

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül. Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, június 9. csütörtök, 21h

Riggs és Murtaugh visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Nulladik nap - Filmbox, június 9. csütörtök, 21h

Rifkin házas ember, akinek ügyvédi karrierje éppen felfelé ível. Feller második regényén dolgozik, de éppen írói válsággal küzködik. Dixon taxisofőr és magányosan tengeti életét. Három barát története, akiket behívnak a seregbe, és akik ezzel megtanulnak mindent arról, mi is az élet, a halál, a bárotság és a szeretet.

Az idegen - M5, június 9. csütörtök, 21h

Mit áldoznál fel a családod szeretetéért? Az értékeidet? A szabadságodat? A függetlenségedet? A 25 éves Umay kisfiával együtt megszökik férjétől, akivel Isztambulban boldogtalan házasságban élt. Vissza szeretne költözni Berlinben élő szüleihez, hogy aztán önálló életet kezdhessen. Azt reméli, hogy jobb életük lesz majd Berlinben, de váratlan érkezése sok konfliktus forrása. Tudja, hogy szülei és testvérei nem helyeslik a döntését, de abban bízik, hogy szeretetük erősebb, mint a társadalmi kényszerek. Ám hamarosan rá kell ébrednie, hogy a család nem szakíthat teljesen a hagyományokkal. Figyelemreméltó alkotás. Mindenkinek látnia kell! Díjak és jelölések: Európai Filmdíj (2010) _ Legjobb női alakítás jelölés: Sibel Kekilli Európai Filmdíj (2010) _ Az év felfedezettje jelölés: Feo Aladag Német Filmdíj (2010) _ "Bronz Lola" a legjobb filmért Német Filmdíj _ a Legjobb női alakítás jelölés: Sibel Kekilli Flamand Nemzetközi Filmfesztivál _ Belgium Gent városa (2010) _ EBU Arany Díj _ Közönségdíj.

 

Csúcshatás - AMC, június 9. csütörtök, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Stevie - Filmbox Plus, június 9. csütörtök, 21h

Miután éveken át sikertelenül próbálkoztak a gyerekvállalással, Claire (Catherine McCormack, A rettenthetetlen) és Adrian (Jordi Mollá, Kéjjel-nappal) úgy dönt, hogy örökbe fogadnak egy kislányt. A 6 éves Isabelt az egész család izgatottan várja, de a sajátos múlttal rendelkező lánynak nehezebben megy a beilleszkedés, mint ahogy azt újdonsült szülei remélnék. Azonnal furcsa dolgok kezdenek történni, mikor a lány és "képzeletbeli barátja, Stevie" megérkezik új otthonukba, és a helyzet csak tovább bonyolódik, mikor Stevie magatartása agresszívvé válik. Egy idő után Claire sejteni kezdi, hogy a láthatatlan barát jóval több, mint egy 6 éves kislány képzeletének szülöttje, de hogy Stevie pontosan mit akar Isabeltől és környezetétől, azt senki sem tudhatja…

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, június 9. csütörtök, 21.15h

Stephen King regénye alapján! Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

Tőrbe ejtve - SuperTV2, június 9. csütörtök, 22.30h

A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc, akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, egyre különösebb titokra derít fényt. És bár az ünnepségen résztvevő családtagoknak és a személyzetnek is megdönthetetlen alibije van, mindenkinek alapos indítéka volt a szörnyű tett elkövetésére. A vidéki magányban elszigetelt família minden tagja egyre kétségbeesettebben bizonygatja saját igazát, de Benoit Blanc egy meglepő csellel végül mégis tőrbe csalja a gyilkost.