Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Már csak egy nap péntekig, azt meg már fél lábbal a tévé előtt is ki lehet bírni.

Bel Ami - A szépfiú - Film4, június 16. csütörtök, 20h

Párizs, az 1890-es években. Georges Duroy a katonaságtól való leszerelése után a város meghódítására indul, ám olcsó állással, szűkös anyagi körülményekkel kénytelen beérni. Az ambíciózus fiatalember azonban gyorsan rájön, hogy a nők révén érvényesülhet. Az előnyös külseje és az ellenállhatatlan sármja révén mindenkit kihasznál, hogy egyre feljebb kerüljön a társadalmi ranglétrán. A mind gátlástalanabbá váló ifjú erotikus kalandjai azonban egyre veszélyesebbé válnak.

 

Felszarvazták őfelségét - M5, június 16. csütörtök, 20.20h

Don Salluste (Louis de Funes), a spanyol király nagyhatalmú minisztere kíséretével Andalúziában jár, hogy behajtsa a hatalmas adót a szegény parasztoktól. Salluste kíséretében nem mindenki az uraság lelkes híve, inasa, Blaze (Yves Montand) sem nézi jó szemmel gazdája mohó kapzsiságát. A királynő (Karin Schubert) pedig mindent megtesz, hogy megszabaduljon a minisztertől... Hamarosan eléri, hogy a király száműzze őt. Salluste, hogy visszaszerezze hatalmát, no meg, hogy méltóképp válaszolhasson az uralkodónőnek, ördögi tervet eszel ki.

 

Rossz tanár - Viasat3, június 16. csütörtök, 21h

Elizabeth nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabethnek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

 

Z világháború - Mozi+, június 16. csütörtök, 21h

Egy átlagos napon Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, és kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi a családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa annak terjedését.

 

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) - Paramount Network, június 16. csütörtök, 21h

Riggan Thomson egykor a legnépszerűbb sztárok egyike volt, aki nagy sikerrel alakította az ikonikus képregényhőst. Mára azonban leáldozott a csillaga, elfelejtették, a pálya szélére szorult. A Broadwayn kapott lehetőséget igyekszik kihasználni, hogy visszaszerezze önbecsülését: visszakapaszkodjon a csúcsra, és visszahódítsa a közönséget. Megrendezi saját színdarabját, és a főszerepet is magára osztja. Miközben a nagy visszatérésre készül, Riggan ezernyi problémával kénytelen szembenézni.

 

Halálos fegyver 3. - Film+, június 16. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

A mestergyilkos - Feltámadás - Moziverzum, június 16. csütörtök, 21h

Arthur Bishop, a profi bérgyilkos, azt hitte, maga mögött tudhatja a múltat, és nyugodtan élvezheti a paradicsomi hétköznapokat gyönyörű barátnőjével, Ginával. Ám amikor egy veszélyes bűnszervezet elrabolja Ginát, Bishop kénytelen három, balesetnek álcázott gyilkosságot végrehajtani. A tiszta munkára specializálódott mestergyilkos ezúttal is a saját szabályai szerint játszik: összefog az egyik kiszemelt áldozattal, hogy a segítségével együtt kiiktassák ellenségeiket, és kiszabadítsák a foglyul ejtett lányt. A hidegvérű gyilkost ezúttal semmi sem állíthatja meg. Ez az ügy sokkal személyesebb, mint eddigi bármelyik küldetése.

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, június 16. csütörtök, 21h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Sötétben - M5, június 16. csütörtök, 22.15h

Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy bombamerényletben. Ettől kezdve Katja addigi élete semmivé válik. Katja a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el. A rendőrség azonban maffiaviszályokra, illetve muszlim vallási nézeteltérésekre gyanakszik. A friss gyász tompultsága és a bírósági tárgyalás traumatikus időszaka után Katja nem nyugszik, és a maga útját járja. Fatih Akin, az egyedi, tehetséges török rendező legújabb, s legaktuálisabb filmje. A cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be Fatih Akin új filmje, Diane Kruger alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat nyerte. A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe díját is a Sötétben nyerte el, valamint Oscar-díjra is jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Díjak: 2017 Cannes-i Filmfesztivál _ a legjobb színészi alakítás díja: Diane Kruger 2017 Cannes-i Filmfesztivál _ "Arany Pálma"-jelölés a legjobb rendezői díjra: Fatih Akin

 

Kertvárosi kommandó - Moziverzum, június 16. csütörtök, 23h

Négy átlagos kertvárosi polgár kikapcsolódásra és egy kis piára vágyik, lehetőleg minél távolabb a családtól. Így aztán polgárőrséget alakítanak és a járőrözést arra használják fel, hogy megszökjenek az otthoni kötelezettségek elől. Elfoglaltságtól persze nem tartanak, a környékükön ugyanis ritka, hogy bármi rossz történjen. Ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak. A csapat már az első járőrútján olyasmibe ütközik _ szó szerint -, amibe nem kellene. Hamarosan pedig rájönnek, hogy a várost ellepték a földönkívüliek...

 

Magyar rekviem - Duna Tv, június 16. csütörtök, 23.05h

1958, Budapest. A börtönben heten várnak kivégzésükre: a Tengerész, a Kölyök, a Tanár úr, a Cigány, az Őrnagy, Lux és a Néma. Először a Kölyköt viszik el. Aztán a Cigányt, miután megalázzák és összeverik. Az Őrnagy infarktust kap, Lux felvágja az ereit, mikor a Tengerészt viszik. Végül a Néma is megszólal, hogy még utoljára át tudja adni a Tanár úr üzenetét. Valamennyien küzdöttek valamiért. Ki egy eszméért, ki csak az életéért. Egyben volt közös a sorsuk _ úgy végezték, mint a kutyák, koporsóban a moslékosdézsák mellett... A film az 1956-os forradalom utáni megtorlásról szól.