Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Íme a csütörtök esti tévés válogatás.

Az ősök kardja - Film Mánia, szeptember 1. csütörtök, 19.10h

A népszerű videojáték alapján készült ez a bámulatos harcjelenetekkel és látványelemekkel teletűzdelt akciófilm, melyben a műfaj legismertebb nemzetközi sztárjai mérik össze erejüket. Mai Shiranuinak (Maggie Q, Die Hard 4.0 _ Az élet mindig drága), a beépített CIA-ügynöknek már majdnem sikerült felderítenie a titokzatos King of Fighters torna rejtélyét, mikor a megalomániás Rugal (Ray Park, Star Wars I. rész _ Baljós árnyak) megkaparint két olyan ősi kegytárgyat, melyekkel irányítása alá vonhatja a harcos dimenziókat, és ezzel óriási felfordulást okoz. Csak Mai ügynök, a torna egyik leghíresebb harcosa, Yugami (Will Yun Lee, Halj meg máskor) és a titokzatos Kyo Kusanagi (Sean Faris, Sose hátrálj meg) képes őt megállítani, csakhogy ehhez előbb fel kell kutatniuk a legendás Kusanagi kardot.

 

Titkok könyvtára - A Szent Lándzsa küldetés - AMC, szeptember 1. csütörtök, 19.10h

Nem gyakran fordul elő, hogy a világ megmentése könyvtárosok kezébe kerüljön, de most pontosan ez történik Flynn Carsennel. A könyvmoly fiatalember egy könyvtárban kap állást, ám hamar kiderül, hogy nem akármilyen feladatot bíztak rá. A könyvtár raktárában őrzik az emberiség legféltettebb kincseit, többek között az Excaliburt, Pandora szelencéjét, s a Frigyládát _ a legnagyobb titokban, távol a gonosz erőktől. Egy nap azonban ellopják a Szent Lándzsát, és a szelíd könyvtárosból igazi akcióhős lesz, aki a fél világot átkutatja a felbecsülhetetlen értékű műkincsért.

 

Ütközések - Film4, szeptember 1. csütörtök, 20h

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

 

Riddick - Film+, szeptember 1. csütörtök, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy.

 

A vadász - Paramount Network, szeptember 1. csütörtök, 21h

Ralph Thorsont a törvény és a bűn mezsgyéjén dolgozik. Fejvadászként keresi a kenyerét, és folyamatosan kockáztatja az életét, hogy kézrekerítse az olajra lépett veszedelmes bűnözőket. Néha könnyedén sikerül becserkésznie a zsákmányt, máskor viszont nem habozik akár szélsőséges cselekedetekre ragadtatni magát, hogy élve vagy holtan, de elkapja a rosszfiúkat. Ezúttal azonban fordult a kocka. Thorson egy bosszúra szomjazó pszichopata halállistájának élén találja magát.

 

Gotti - Viasat Film, szeptember 1. csütörtök, 21h

A szegény olasz-amerikai családból való John Gotti lenyűgöző személyiségével és szókimondó stílusával a New York-i Gambino bűnszervezet tagja lesz, majd egy véres puccsal át is veszi az irányítását. Miközben szerető apa és férj, aki mindent megtesz a családjáért, kegyetlen és könyörtelen gengszterként híresül el a városban, akit tisztelnek és rettegnek az emberek. A legnagyobb és legerősebb szervezetté változtatja a Gambinokat még ha ezért át is kell gázolnia törvényen és emberen egyaránt.

 

Bolondok aranya - Viasat3, szeptember 1. csütörtök, 21h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

Kalandorok - M5, szeptember 1. csütörtök, 21h

A repüléstől eltiltott levegő ördöge, a motorkísérleteivel felsült sebességmániás és egy roncs autók karosszériáiból műalkotásokat hegesztő, meg nem értett művésznő tengerre szállnak Kongónál, mert úgy hallották, hogy azon a környéken zuhant vízbe egy kincsekkel teli repülőgép... A két bohém férfi és a vadóc lány őszinte barátsággal szeretik egymást, kedves outsiderek, de a trió nyomában kegyetlen kincsvadászok járnak, s így ez a kaland már nem az ő műfajuk... A csodálatosan izgalmas és máig friss film, restaurált változatban.

 

Egy fiúról - DUNA Televízió, szeptember 1. csütörtök, 21.45h

Will egy ellenállhatatlanul menő 38 éves londoni fickó. Gazdag, nőtlen, gyermektelen, és egész nap semmi más dolga, mint hogy laza legyen, kerülje a felelősséget és csajozzon. Egy egyedülálló anyával kialakított futó viszonya után rájön, hogy az egyéjszakás nők felhajtására remek terep a magányos szülők klubja. Hamarjában kitalál magának egy Ned nevű kisfiút, a róla szóló mesékkel felfegyverkezve csatlakozik a helyi klubhoz, és minden szépen halad afelé, hogy elcsábítsa Susie-t, amikor becsöppen az életébe a lány barátnőjének fia, Marcus.

 

Négy tesó - SuperTV2, szeptember 1. csütörtök, 22.15h

Valakik kirabolnak egy élelmiszerboltot. Szinte mindennapos eset. Ám a brutális támadók akciója áldozatot is követel, egy asszonyt, akinek négy gyermeke van. Négy örökbefogadott fia, akik a saját anyjukként szerették ot. Így a Mercer fivérek, a forrófeju Bobby, a kokemény Angel, a családapa és üzletember Jeremiah és a kemény rocker Jack összejönnek, hogy anyjuk halálának ügyét a saját kezükbe vegyék. Azonban a gyilkos után nyomozva hamarosan rájönnek, hogy "ügyintézésük" megszokott, régi módszerei újfajta következményekkel járnak…

 

Gyilkosságba hajszolva - Film Mánia, szeptember 1. csütörtök, 22.40h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

 

Riddick - A sötétség krónikája - Mozi+, szeptember 1. csütörtök, 23h

Sötét idők járnak az univerzum fölött. A Halálkufárok serege ugyanis sorra igázza le a bolygókat. A módszerük egyszerű: a megtámadottak vagy behódolnak nekik, vagy meghalnak. Amikor már minden remény elveszett, a maroknyi túlélő a mítoszokhoz menekül, amelyekből kiolvasható, hogy létezik olyan erő, amelyik megállíthatja a gonoszt. Ám a legendák is tévedhetnek, nem mindig a jó a gonosz hatásos ellenszere. A jóslat szerint a végső összecsapásban mindenki sorsa egyetlen Fúriától függ. Ez pedig nem más, mint a száműzött Riddick, aki akarata ellenére kerül a nagyszabású küzdelem középpontjába…

 

Csempészek - Filmcafe, szeptember 1. csütörtök, 23.15h

Chris Farrady régen felhagyott a bűnöző életmóddal, de miután sógora, Andy elszúrja könyörtelen főnöke, Tim Briggs egyik drogügyletét, Chris visszakényszerül abba, amit a legjobban csinál _ a csempészésbe _ hogy kiegyenlítse Andy tartozását. Chris legendás csempész, és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian segítségével egy utolsó menetre Panamába és vissza, annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége és a fia célponttá válik.

 

Nyelés - Paramount Network, szeptember 1. csütörtök, 23.15h

Hunter élete látszólag tökéletes, jóképű férjével egy lenyűgöző házban élnek és első babájukat várják. Ám ez csak a felszín, a nő úgy érzi teljesen elveszítette az irányítást. Egy nap azonban elkezd saját új szenvedélyének hódolni.

 

Zaklatás - Viasat Film, szeptember 1. csütörtök, 23.15h

Tom Sanders elégedett cégénél befutott karrierjével, ráadásul a tőzsdén kisebb vagyon vár rá, mi több, előléptetés előtt áll. Ám hamarosan nagyot változik a világ. Minden azzal kezdődik, hogy ahelyett, hogy ő léphetne előre a ranglétrán, új főnöke az a Meredith Johnson lesz, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. Egy este, a vonzó és céltudatos Johnson behívatja az irodájába, és megpróbálja elcsábítani a meglepett férfit. Sanders azonban ellenáll, és otthagyja a nőt. Másnap Johnson panaszt emel ellene, s azzal vádolja a férfit, hogy szexuálisan zaklatta a megbeszélésük során. Sanders élete pillanatok alatt a feje tetejére áll, és jó híre megmentése érdekében az egyetlen, korántsem könnyű megoldás, ha bepereli a főnökét.