Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti tévézés főszereplői.

Figyel az erdő - Film4, február 9. csütörtök, 20h

Sandra egy romantikus kirándulás alkalmával szörnyű titkokat fedez fel barátja édesapjáról.

 

Kiadatás - Viasat3, február 9. csütörtök, 21h

Anwar (Omar Metwally), az egyiptomi származású vegyészmérnök hazafelé tartva eltűnik a repülőgépről. Állapotos felesége, Isabella (Reese Witherspoon) mindent megtesz, hogy megtalálja, ám nyomozása nem vezet sikerre. Egykori osztálytársa, Alan Smith (Peter Sarsgaard), aki politikai kapcsolatokkal rendelkezik, kideríti, hogy Anwart terrorizmus vádjával letartóztatták és a CIA utasítására külföldre szállították. Douglas (Jake Gyllenhaal), a CIA-ügynök utazik a harmadik világbeli országba, hogy kivallassa a gyanúsítottat.

 

Schindler listája - Moziverzum, február 9. csütörtök, 21h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat _ a Deutsche Emailware Fabrikot _ és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken.

 

Egy kis szívesség - RTL HÁROM, február 9. csütörtök, 21h

Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Emilyvel (Blake Lively). Egy nap Stephanie-t felhívja újdonsült barátnője és egy kis szívességre kéri, ami váratlan események sorozatát indítja el. Emily rejtélyes módon eltűnik és az aggódó Stephanie videós blogja nézőihez valamint Emily jóképű férjéhez, Seanhoz (Henry Golding) fordul segítségért. Az eltűnt nő utáni nyomozás során sötét titkok kerülnek a felszínre, ami meghökkentő fordulatot hoz mindenki életébe.

 

A cigányok ideje - Paramount Network, február 9. csütörtök, 21h

Perhan, a megnyerő fiatal cigány, telekinetikus képességekkel született. Amikor beszippantja a piti bűnözők világa, hamar veszélybe kerül az ő és családja élete.

 

Az acélember - AMC, február 9. csütörtök, 21h

A kis Clark egy egyszerű farmer házaspár, Martha és Jonathan Kent gyermeke. Egy napon ráébred arra, hogy rendkívüli adottságokkal rendelkezik, és olyasmikre képes, amire egyik barátja, sőt egyetlen földi halandó sem. Ifjúvá serdülve Clark eltökéli, hogy kideríti, honnan származnak a képességei, és mi célból jött a világra, mi a küldetése. Ekkor még nem sejti, hogy múltja a csillagok közé repíti, és a sorsa az, hogy megmentse a Földet. Acélemberként az emberiség reményének szimbólumává válik.

 

Ca$h - A visszajáró - Film Mánia, február 9. csütörtök, 21h

Sam (Chris Hemsworth) és Leslie (Victoria Profeta) fiatal házasok, és éppen anyagi gondban vannak. Amikor azonban Sam talál egy bőröndnyi pénzt, úgy tűnik minden problémájuk megoldódik: telik új kocsira, a ház felújítására és a számlák kifizetésére. A talált pénz azonban egy kegyetlen brit gengszteré (Sean Bean), aki hamar rábukkan a pénzét elherdáló párocskára, és arra kényszeríti őket, hogy rablásokból szerezzék vissza amit elköltöttek.

 

Hannah és nővérei - M5, február 9. csütörtök, 21.10h

Az amerikaiak meghitt családi ünnepe, a hálaadás napja fogja keretbe az egy évet felölelő, szerteágazó családtörténetet. Az ünnepre gyülekeznek Hannah, Holly és Lee, a New York-i művészcsalád lányai. A három nővér közül Hannah a legidősebb, sikeres színésznő, odaadó feleség, és jó testvér. Ám éppen ez sodorta válságba nászát. A biztosítási ügynök férj hűtlensége miatt azonban minden a feje tetejére áll. Elliott a már-már ellenszenvesen tökéletes feleségének a húgába szeretett bele, ráadásul Lee viszonozza a férfi "vad" szenvedélyét. A neurotikus harmadik nővérnek, Holly-nak viszont a füle cseng, még az is lehet, hogy agytumora van. Díjak és jelölések Golden Globe-díj 1987 Legjobb film _ zenés film és vígjáték kategória BAFTA-díj 1987 Legjobb eredeti forgatókönyv: Woody Allen Oscar-díj 1987 Legjobb eredeti forgatókönyv: Woody Allen Oscar-díj 1987 Legjobb férfi mellékszereplő: Michael Caine Oscar-díj 1987 Legjobb női mellékszereplő: Dianne Wiest BAFTA-díj 1987 Legjobb rendező: Woody Allen

 

Te rongyos élet - DUNA Televízió, február 9. csütörtök, 22.10h

1951-ben vagyunk, Sziráky Lucy csinos, ambícióval teli operettszínésznő. Szépen ívelő karrierjét keresztbe töri a kitelepítés. Volt férje grófi rangja miatt el kell hagynia a fővárost. Számára kétszeresen is nehéz a beilleszkedés a kényszerű, falusi életbe: távol van valódi lételemétől, a színháztól és meg kell küzdenie arisztokrata társai ellenszenvével is, akik betolakodónak tekintik. De Lucy vérbeli színésznő és igazi nő. Hamarosan megtalálja a megfelelő hangot a kitelepítettekhez, az őt csodáló férfiakhoz valamint a falusi párttitkárhoz és a járási rendőrkapitányhoz is. De egyszer csak elege lesz...

 

Drakula - Filmcafe, február 9. csütörtök, 22.55h

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

 

Téboly - Mozi+, február 9. csütörtök, 23h

Veled is szembejöhet a legrosszabb rémálmod… Rachel a reggeli rohanásban, a végeláthatatlan dugóban ülve ledudál egy idegent, és elhajt mellette. A férfi ettől hirtelen bekattan, és egy halálos országúti bosszúhadjáratba kezd. Üldözőbe veszi a nőt, akit pokoli leckék végtelen során keresztül próbál teljesen kikészíteni. A tébolyult ámokfutó nem kímél senkit, aki az útjába kerül…

 

Bíbor folyók 2.: Az apokalipszis angyalai - Film Mánia, február 9. csütörtök, 23.10h

Niemans érzése szerint a halott, akit az egyik Lorraine-i kolostorban befalazva találtak, nem egy szokványos áldozat. A körülötte található ezoterikus jelek és a férfi furcsa, szertartásszerű feláldozása mást sugallnak. Egy templom tövében Reda, a fiatal rendőrkapitány egy Jézusra tökéletesen hasonlító félholt emberre bukkan. Hamarosan ráeszmél, hogy ez az ügy kapcsolatban áll azzal, amelyben egykori rendőrakadémiai kiképzője, Niemans nyomoz. A környéken egyre nő a halálesetek száma. Minden esetben titokzatos, természetfeletti erővel rendelkező szerzetesek ölnek meg látványos módon, ismeretlen embereket, majd nyomtalanul eltűnnek. Niemans és Reda felfedezik, hogy mindegyik áldozat keresztneve és foglalkozása megegyezik valamelyik apostoléval. A vallástörténeti szakértő, Marie segítségével próbálják meg leleplezni ezt az elképesztő összeesküvést.

 

A bombanő - SuperTV2, február 9. csütörtök, 23.15h

Az élet egy végtelennek tűnő röpdolgozat. Josie Geller (Drew Barrymore) végre megtalálta a kiugrási lehetőséget: a legnagyobb chicagói napilapnál újságíró. Főnöke fiatal korára való tekintettel őt bízza meg a mai középiskolások életéről szóló cikk írásával. Josie a legjobb oknyomozó technikát választja, beépül a gimisek közé. A magabiztos zsurnaliszta hirtelen mintha visszatérne saját nyomasztó diákéveibe, amikor kigúnyolták és kirekesztették. Most sem könnyebb a dolga a szép, de korlátolt lányokkal és a válogatós fiúkkal. Ráadásul szerelmes lesz a tanárba, akit le kellene lepleznie írásával.

 

Úriemberek - Film+, február 9. csütörtök, 23.25h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

Arthur király - A kard legendája - Viasat3, február 9. csütörtök, 23.30h

Az ifjú Arthur Londinium lepukkant sikátorait rója bandájával, mit sem sejtvén uralkodói körökből származó felmenőiről, egészen addig, mígnem kezébe kerül az Excalibur. A kard által reá nehezedő nyomással birkózva kell eldöntenie, mire is használja újonnan szerzett hatalmát.

 

Geronimo hadművelet - AXN, február 9. csütörtök, 23.30h

Amerika több mint tíz éve vadászik Oszama bin Ladenre, őt tartják felelősnek a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásért. A felderítő jelentések szerint a terroristavezér Pakisztánban tartózkodik. A haditengerészeti kommandósok egyik csapatát jelölik ki a feladat végrehajtására, a célpont likvidálására. A felkészülés során a csapat tagjai különleges kiképzésen esnek át. A kommandósok kezdetben nem is tudják kire vadásznak. Azután rájönnek, hogy személyesen nekik adatott meg a lehetőség, hogy végrehajtsák Amerika bosszúját.