Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha nem tudod, mit csinálj csütörtök este, akkor nézzél tévét!

Az energia - Filmcafe, március 2. csütörtök, 21h

A Divízió nevű kormányügynökség a titkos kutatóprogram keretében paranormális jelenségekkel kísérletezik. Egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat alkotnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick másodgenerációs "mozgató", aki telekinézis révén képes tárgyakat mozgatni. A cég emberei meggyilkolták az apját és azóta bujkál. Amikor azonban a tizenhárom éves "látó", Cassie a segítségét kéri, mégis föladja az illegalitást. Céljuk, hogy megtalálják a szökevény Kirát, akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez. A különös páros hamarosan felkelti Henry Carver ügynök figyelmét.

 

Snowpiercer - Túlélők viadala - RTL HÁROM, március 2. csütörtök, 21h

2031, a Földön a klímaváltozás következtében egy újabb jégkorszak köszöntött be, a felszínen életnek semmi nyoma. Azok a szerencsés emberek, akik túlélték a katasztrófát, a Snowpiercer nevű, önellátásra berendezkedett vonaton utaznak immár 17 éve. A Snowpiercer utasainak élete azonban merőben különbözik egymástól. A hátsó kocsikban nyomorognak, gyanús eredetű proteintéglákon élnek, a vonat elején utazó előkelőségek pedig rettegésben tartják a nyomorgókat, és katonáik minden lázadásukat leverik. A hátul utazók vezére, Curtis (Chris Evans) Gilliam (John Hurt) és Edgar (Jamie Bell) segítségével alaposan megtervezik a lázadást, és néhányan eljutnak a mozdonyig, ahol végre szembetalálják magukat a rendszer megálmodójával, Wilforddal (Ed Harris).

 

Tapló Télapó - Paramount Network, március 2. csütörtök, 21h

Willie kedvenc karácsonyi hagyománya, hogy télapónak öltözve megtölti a zsákját a plázákból elemelt holmikkal. De idén ebben megzavarja egy biztonsági őr, egy vonzó pultoslány, és egy gyerek, aki meg van győződve arról, hogy Willie az igazi mikulás.

 

Gyilkosságba hajszolva - AMC, március 2. csütörtök, 21h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

 

A tűzben edzett férfi - Mozi+, március 2. csütörtök, 21h

A lecsúszott mogorva ex-CIA ügynök (Denzel Washington), barátja tanácsára elfogad egy munkát az emberrablásokban tobzódó Mexikóban. Egy gazdag család kislányára kell vigyáznia, ami rutinmunkának tűnik, de mégis beletörik a bicskája, amikor elrabolják a gyermeket...

 

Halálos fegyver 3. - Film+, március 2. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

A bajnok - M5, március 2. csütörtök, 21.10h

Billy állandóan úton van fiával T.J.-jel, és bokszolással keresi a kenyerét. Ám egyszer csak feltűnik a színen volt felesége, Annie, aki közli vele, hogy vissza akarja szerezni a fiát. Annie újra férjhez ment és társadalmi helyzete jelentősen megváltozott. Azt szeretné, ha T.J. is jobb körülmények között élhetne. Billy viszont ragaszkodik a fiához és ezért úgy dönt, jó útra tér, kemény edzésbe kezd, hogy homokzsák helyett, minél sikeresebb sportoló váljon belőle...

 

Gyilkosság a Fehér Házban - AMC, március 2. csütörtök, 22.45h

Harlan Regis (Wesley Snipes) a washingtoni rendőrség gyilkossági csoportjának sokat próbált, vérprofi nyomozója. Amikor egy Fehér Házban elkövetett gyilkosság felderítésének ügyét Regisre osztják, a nyomozó hamarosan olyan felfedezéseket tesz, amelyekre legmerészebb álmaiban sem számított. Egy sereg akadály tornyosul előtte: a nyomozás szempontjából perdöntőnek tetsző dokumentumok tűnnek el, mielőtt a rendőrség emberei láthatták volna őket, a kormány tagjainak mentelmi joga pedig nagyon kevés teret enged a hatékony munkának. Regis egyik percről a másikra olyan helyzetben találja magát, amelyben a sorsa meg is pecsételődne, ha nem lelne társra Nina Chance titkos ügynök (Diana Lane) személyében.

 

Z világháború - Paramount Network, március 2. csütörtök, 22.55h

"Hihetetlen a feszültség!" így írta le Peter Travers a Rolling Stone-nak ezt a pörgős, izgalmas történetet, ami az emberiség utolsó napjait képzeli el. Egy volt ENSZ alkalmazott, Gerry Lane (Brad Pitt) hívást kap, hogy segítsen véget vetni a járványnak, ami sokakat elpusztít világszerte. Lane harcol, hogy biztonságban tudhassa családját, miközben választ keres a vírusra, mielőtt az még elpusztítaná az emberiséget. David Denby a The New Yorkertől így jellemzi a Z Világháborút: "Évek óta a legörömtelibb akciófilm!"

 

Egek ura - Viasat3, március 2. csütörtök, 22.55h

A negyvenes éveiben járó Ryan munkaerő-leépítési szakértő, abból él, hogy mások helyett elvégzi a piszkos munkát. Munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti. Nem csoda, hogy agglegény, nem akar megállapodni, de semmilyen valódi emberi kapcsolatot sem tud felmutatni. Minden, amire szüksége van, elfér a bőröndjében. Tulajdonképpen egyetlen igazi célja van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ryan jól bejáratott életét azonban veszély fenyegeti, amikor a cégét is eléri a leépítés veszélye, illetve amikor útja során megismerkedik a szintén törzsutas Alexszel.

 

Szex telefonhívásra - Filmcafe, március 2. csütörtök, 23h

Jonathan könyvelőként dolgozik. Apró fogaskerék a gépezetben, életét a munka tölti ki és határozza meg. Azután találkozik egy ügyvéddel, és minden megváltozik. Wyatt Bose bevezeti a kiváltságosok kasztjába, ahol a férfiak több ezer dolláros öltönyt viselnek, és titkos szórakozóhelyekre járnak. És a titkos telefonszám révén része lehet a legizgatóbb szexuális gyönyörökben. Jonathannak azonban valami egészen másban lesz része. Mikor találkozik első partnerével, a csábos nő egy új világot tár fel előtte, ahol magától értetődő az árulás és a gyilkosság.

 

Hullámok hercege - Viasat Film, március 2. csütörtök, 23.05h

Tom Wingo maga mögött hagyja dél-karolinai otthonát, minden családi problémáját és New Yorkba utazik, ahol megpróbál segíteni a testvére pszichiáterének, Susan Lowensteinnek, és rekonstruálni a múlt rettenetes pillanatait, amelyektől a Wingo testvérek igyekeztek minél hamarabb megszabadulni. Tom saját múltját feltérképező önmarcangoló kalandjával nemcsak magának, hanem Savannah-nak is mentőkötelet dobhat. Ugyanakkor hősies önvizsgálatával bátorságot csöpögtet Lowenstein doktornőbe is, aki ezzel a frissen szerzett erővel és öntudattal lesz képes arra, hogy kiszabaduljon egy olyan házasságból, amely nemcsak őt, hanem kamasz fiát is végérvényesen tönkreteheti. Susan Lowenstein és Tom Wingo gyökeresen különbözik egymástól, máshonnan jönnek, mások a céljaik. Mégis a közös harc nemcsak ahhoz segíti őket, hogy felfedezzék valódi énjüket, hanem ahhoz is, hogy felfedezzék egymást...

 

Véres igazság - Film Mánia, március 2. csütörtök, 23.10h

John (Cung Lee), a háborús veterán kiáll Tanya (Briana Evigan) mellett, s megvédi őt az erőszakoskodó férfiaktól. A lányt azonban az Árja Nemzet nevű banda helyi főnöke, Hollis (Dolph Lundgren) futtatja, s nem nézi jó szemmel John magánakcióját. Hollis Bennett-tel, a csempésszel (Vinnie Jones) és egy korrupt rendőrrel szövetkezve véres megtorlásra készül. John csupán Terry Mitchell, a becsületes nyomozó (James C. Burns) és egykori katonatársa, a háborúban megrokkant J.P. (Jonathan Kowalsky) segítségére számíthat...

 

A hívás - AXN, március 2. csütörtök, 23.25h

Jordan egy segélyhívó központ operátora. Ám amikor elkövet egy végzetes hibát, és az eset rosszul végződik, elbizonytalanodik, hogy folytassa a munkáját. Ám befut egy hívás a tinédzser Caseytől, hogy egy őrült elrabolta őt a bevásárlóközpont parkolójából. Jordan és a zsaruk dolgát nehezíti, hogy nem tudják bemérni a lány mobilját, és a bűnöző autót is cserél. Az óra ketyeg, amikor Jordan rájön, hogy az ügy összefüggésben van a korábbi esetével. Elhatározza, hogy szembenéz a sorozatgyilkossal.

 

A dagadék - Film+, március 2. csütörtök, 23.30h

A gazdasági válság a Mikulás (Mel Gibson) pénztárcáját sem hagyja hidegen, költségvetése évről évre gyatrább. Ezért kénytelen különböző munkákat elvállalni, hogy megmentse hanyatló üzletét. Eközben Billy (Chance Hurstfield), az elhanyagolt és túl sok akciófilmet látott 12 éves gyerek felbérel egy bérgyilkost, hogy ölje meg a Mikulást, miután egy darab szenet kapott tőle a ajándékba. A bérgyilkos (Walton Goggins) akcióba lép, ám arra nem számít, hogy a Mikulás és jól képzett manói képzettebbek, mint a tengerészgyalogság.

 

Bevadulva - Moziverzum, március 2. csütörtök, 23.45h

1959-ben járunk, Indokínában. Miután a franciák kivonultak, a terület szinte teljes anarchiába csúszott. Háborús bűnösök, nemzetközi bűnözők melegágya lett. Martin Tillman ezen a kegyetlen vidéken próbál küzdeni a jobb életért, nem sejtve, hogy az útja végére legenda válik belőle.