Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Tökös tévé, csütörtökös.

A nagy Gatsby - Viasat2, június 29. csütörtök, 20h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

Defekt - Magyar Mozi TV, június 29. csütörtök, 21h

A fiatal nyomozónak meggyőződése, hogy összefüggés van három nő eltűnésének körülményei között. Kiszámítja a következő lehetséges bűncselekmény idejét és helyét, és lesbe áll. A potenciális áldozat pedig már beült a Trabantjába…

 

A szellemlovas 2. - A bosszú ereje - RTL HÁROM, június 29. csütörtök, 21h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) Kelet-Európában rejtőzött el, és magányosan folytatja kilátástalan küzdelmét az átokkal, ami miatt időről időre lángoló koponyájú bosszúállóvá változik. Egy nap azonban egy szekta vezetője keresi fel, és felbéreli, hogy ölje meg magát a Sátánt (Ciarán Hinds), aki éppen Blaze kisfiának születésnapján akar testet ölteni, méghozzá az ő testét felhasználva.

 

Alien: Covenant - Moziverzum, június 29. csütörtök, 21h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Benjamin Button különös élete - Viasat3, június 29. csütörtök, 21h

Nem mindennapi életet él Benjamin Button (Brad Pitt). Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

 

Páncélba zárt szellem - Mozi+, június 29. csütörtök, 21h

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.

 

Ballistic: Robbanásig feltöltve - Filmcafe, június 29. csütörtök, 21h

Két esküdt ellenség eszeveszett versenybe fog, hogy megtalálják az új gyilkoló eszközt, mindketten tehetségesek, ügyesek és makacsul akarják a sikert. Az egyik a csak fedőnevén ismert ügynöknő, Sever (Lucy Liu), aki kiképzése révén maga a halálos fegyver. Sever precíz és rendíthetetlenül tör célja felé. A másik fél is briliáns és elszánt fickó, az FBI volt embervadásza, Jeremiah Ecks (Antonio Banderas). A saját területén legkiválóbb ügynök akkor lépett ki az FBI-tól, amikor a felesége meghalt egy ellene elkövetett merénylet során, s azóta Eckst lelkiismeret-furdalás gyötri. Egykori pártfogója most visszahívja az FBI-hoz, és pályafutása legnagyobb kihívást jelentő feladatával bízza meg. Ecksnek fel kell készülnie, hogy szembenézzen legfélelmetesebb ellenfelével, Sever ügynökkel. A halálos díjért folytatott ádáz versenyben csak egy győztes lehet. De amikor a szabályok megváltoznak, a két esküdt ellenség rájön, hogy az, akit megpróbálnak legyőzni, egyidejűleg az egyetlen, akiben megbízhatnak.

 

A szikla - Film+, június 29. csütörtök, 21h

Hummel tábornok (Ed Harris) végzetes lépésre szánja el magát, kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, és túszul ejti a turistákat. Amennyiben a kormány nem teljesíti követelését, San Franciscót vegyi támadás éri. A katasztrófa elhárítása egy módon lehetséges: a fegyvereket ártalmatlanítani kell az Alcatrazban. Ám a ki- és a bevezető utat csak egy ember ismeri, Mason (Sean Connery) a börtönben ülő egykori ügynök, aki egy tapasztalatlan vegyifegyver-szakértő, Goodspeed (Nicolas Cage) segítségével kénytelen úrrá lenni a helyzeten, és megmenteni ötmillió ember életét.

 

Babylon A.D. - Film Mánia, június 29. csütörtök, 21h

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

 

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt - M5, június 29. csütörtök, 21.15h

Allan Karlsson egy csendes svéd nyugdíjasotthon lakója. A századik születésnapja alkalmából a személyzet születésnapi partit szervez számára. A polgármester, az emberek, a sajtó lelkesen várják a bejáratnál, ám Allannek semmi kedve a felhajtáshoz. Helyette kimászik hátul az ablakon, és világgá indul egy szál papucsban. Alan, aki mozgalmas életet élt, és olyan barátai voltak, mint Sztálin, Churchill és Mao, a szökése után élete utolsó, legizgalmasabb kalandjába csöppen. Oscar-díj 2016: Legjobb smink és maszk jelölés

 

Veszett vad - Filmcafe, június 29. csütörtök, 22.40h

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam (Benicio Del Toro) őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök (Connie Nielsen) a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez (Tommy Lee Jones) fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

 

Golyóálló - AMC, június 29. csütörtök, 22.50h

Archie Moss és Rock Keats a legjobb cimborák sráckoruk óta. Így hát Archie, aki nem csak piti autótolvaj, de egy nagymenő kokómikulásnak is besegít, nem habozik, amikor arról van szó, hogy be kéne szervezni Rockot is a drogbuliba. Úgy bízik Rockban, hogy akár golyót is kapna érte. Mert a haver, ha ver, ha nem ver, akkor is haver. De ha átver? Merthogy Rock igazából zsaru, és most majdnem beépült. Épp egy nagy árucsere kezdődne, amikor a turpisság kisül, Archie a drogbáró előtt felsül, és a pisztoly Archie kezében elsül... BOOM a fejbe, halott vagy haver. Vagy mégsem? Mégsem, mert Rock életben marad, sőt felépül, hála a csinos Tracy terápiájának, no meg a Rock homlokába épített fémlemeznek. A vasaltagyú zsaru baromi zabos egykori cimborájára, és eltökéli, hogy elkapja Archiet. Márpedig amilyen keményfejű újabban ez a Rock, biztos, hogy nem tágít... A két barátból esküdt ellenség lett, nyomukban az FBI és a drogmaffia... Össze kell fogniuk a túléléshez, feltéve, hogy addig nem nyírják ki egymást.

 

Démonok között 2. - RTL HÁROM, június 29. csütörtök, 23h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért. Két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal az ódon házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik.

 

Z világháború - Mozi+, június 29. csütörtök, 23.15h

Egy átlagos napon Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, és kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi a családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa annak terjedését.

 

King Kong - Moziverzum, június 29. csütörtök, 23.30h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham úgy dönt, hogy lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl így gőzösre száll a csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. A rendező azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint a stábjával végül olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni…