Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörök esti otthoni szórakozáshoz.

Kleopátra - Filmcafe, július 20. csütörtök, 20h

Családi viszály dúl Egyiptom trónja körül, s Caesarra (Rex Harrison) vár a feladat, hogy Ptolemaiosz és két nővére között igazságot tegyen. Kleopátra (Elizabeth Taylor) szépsége teljesen rabul ejti Caesart, aki a tervezettnél tovább időzik Egyiptomban. Végül azonban Rómába szólítja a kötelessége és rövid időn belül megszilárdítja hatalmát az ellene forduló szenátusban. Kleopátra (Elizabeth Taylor) Caesar távollétében minden fortélyát beveti Róma imperátorával, Antonius-szal (Richard Burton) szemben, és szépségével elcsábítja a férfit. Caesar mit sem sejt románcukról és népszerűsége csúcspontján meghívja Kleopátrát Rómába, ahol a nép ellenségesen fogadja. A gyönyörű nő azonban páratlan vonzerejével és ravaszságával végül lehengerli Rómát.

 

A szállító 2. - Film+, július 20. csütörtök, 21h

A szállító hallgatag férfi. Sohasem kérdez, csak megbízásokat teljesít. Hideg és érzelemmentes. Frank Martin (Jason Statham) megbízatása ezúttal minden eddiginél egyszerűbb: egy kisfiút fuvaroz az iskolába. Nem is sejti, hogy hamarosan halálos játszmába keveredik a gyermekkel, amikor az egyik kolumbiai drogbáró végezni akar egy összejövetelen Amerika legjobb kábítószer-ellenes nyomozóival...

 

Conan, a barbár - AMC, július 20. csütörtök, 21h

Conan (Jason Momoa) szülőfaluját feldúlják, lakóit lemészárolják. Férfivá serdülve Conan nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős a szörnyű tettért.

 

A gyűjtő - Paramount Network, július 20. csütörtök, 21h

Nyolc elrabolt nő, mind gyönyörű és okos. Az életük Alex Cross nyomozó, és Kate Mctiernan kezében van, akik azon ügyködnek, hogy elkapják a "gyűjtőt", aki Casanovának hívja magát. Kate az egyetlen túlélője Casanova fogva tartásának, és minden erejével azon dolgozik, hogy megmentse a hozzá hasonló áldozatokat. A nyomozónak ezúttal nem csak a jó híre forog kockán, mivel unokahúgát is elrabolták.

 

Európa Expressz - Magyar Mozi TV, július 20. csütörtök, 21h

A rendszerváltás óta folyamatosan nő a bűnözés Magyarországon. A rendőrség tehetetlen, Papp alezredes azonban hisz abban, hogy a dolgokat mégis meg lehet változtatni. A legjobb embereket gyűjti maga mellé, hogy a legnehezebb feladatokat is megoldhassa. Például hogy lekapcsolja Zavarovot, a kegyetlen maffiózót. Az első kísérlet nem sikerül: a különleges akciócsoport talán el tudná kapni a főnököt és két társát a józsefvárosi pályaudvaron, de a rendőrség egy másik csoportja túl korán érkezik. Lehet, hogy nem is véletlenül. Zavarov egy feladat teljesítésére Bécsbe készül. Miközben az expressz a határ felé száguld, a maffiózó rájön, hogy zsaruk is vannak a vonaton. Ezért társaival túszul ejti az utasokat. Az események azonban _ a vonattal egyetemben _ hamarosan meglepő fordulatot vesznek.

 

A 13. harcos - Moziverzum, július 20. csütörtök, 21h

Mint távoli földre kiküldött képviselő, Ahmed Ibn Fadhlan a harcosok egy csoportjához csatlakozik, akik arra kényszerítik, hogy felvegye a harcot az éjszaka homályából felbukkanó ellenséggel, mely felfalja áldozatai holttestét. Egy jóslat szerint nem győzhetnek, ha nem lép be közéjük egy tizenharmadik harcos, aki nem északról való. Mikor rásütik, hogy ő az idegen, akire a sikerhez szükségük van, Ibn rájön, le kell győznie félelmét, és az éjszaka sötétjében a többiekkel neki is csatába kell szállnia.

 

Tűz a mélyben - RTL HÁROM, július 20. csütörtök, 21h

Jack Taggart nyomozó (Steven Seagal) két FBI-ügynök és egy nyomozó halálának ügyében nyomoz, akiket azon a bányászvidéken öltek meg, ahová több ezer tonna, ismeretlen eredetű toxikus mérgező anyagot szállítottak. Hamar rájön, hogy a háttérben a helyi kiskirály, Orin Hanner (Kris Kristofferson) piszkos üzelmei állnak, aki rettegésben tartja a környéket és nem riad vissza Taggart meggyilkolásától sem. A halálos öklű nyomozó kegyetlen tisztogatásba kezd, hogy megmentse a falu megfélemlített lakóinak az életét.

 

A szoba - TV4, július 20. csütörtök, 21h

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

 

Aki bújt, aki nem - Film Mánia, július 20. csütörtök, 21h

Trish (Gina Philips) és öccse, Darry (Justin Long) vidáman hajtanak hazafelé a tavaszi szünetben, amikor egy teherautó kis híján leszorítja őket az útról. Éppen túlteszik magukat az ijedtségen, amikor egy templom mellett elhaladva észreveszik az ámokfutó furgont. De ez még nem minden! A kocsitól nem messze feltűnik egy titokzatos, sötét alak, aki egy lepedőbe csavart tetemet dob be a csatornába. És itt kezdődik a testvérpár végeláthatatlan menekülése a félelmetes, emberevő lény elől. Vajon ki siet a segítségükre? A tébolyult macskás nő, vagy a rendőrőrsről valaki?

 

The Expendables - A feláldozhatók - Film+, július 20. csütörtök, 21h

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

Hajszál híján - Film Mánia, július 20. csütörtök, 22.40h

Robert Caulfield a Los Angeles-i ügyészség egyik vezető beosztású ügyésze Kanadába utazik, hogy onnan elhozza Carol Hunnicut-tot, aki az amerikai maffia egyik vezetőjének perében koronatanúként kell részt vegyen. Caulfield azonban végzetes hibát követ el: véletlenül elárulja a maffia bérgyilkosaival kapcsolatot tartó embernek a nő hollétét. Így életveszélybe sodorja a per kimenetelét döntő módon befolyásoló tanút. Hatalmas kockázattal azonban Caulfield-nek sikerül Hunnicut-tal elmenekülni egy expresszvonatra. A maffia azonban ide is követi őket. S a vonat elindulása után megkezdődik a rémálom...

 

Halálos meló - Mozi+, július 20. csütörtök, 22.50h

Deacon (Jean-Claude Van Damme) Manilába utazik, hogy felajánlja az egyik veséjét súlyos beteg unokahúgának. A műtét előtt egy nappal, egy görbe este után arra ébred, hogy a veséjét eltávolították, és valószínűleg szervkereskedők birtokába került. 24 órája van, hogy visszaszerezze, és megmentse a kislány életét. A hajszában egyetlen segítsége az öccse, akivel már hosszú évek óta megromlott a viszonya. A közös cél összehozza őket, ám ahhoz, hogy újra szerető fivérekké váljanak, Deacon-nek súlyos árat kell fizetnie...

 

Lányok Dubajban - SuperTV2, július 20. csütörtök, 22.55h

A fiatal, ambiciózus Emi régóta a nagyvilágról, sok pénzről álmodik. A lány kihasználja a szépségében rejlő lehetőségeit és escort lányként belecsöppen egy fényűző világba. Hamarosan ő lesz az, aki dúsgazdag arab megrendelők kérésére hölgyeket, hírességeket, filmsztárokat és modelleket kezd kiközvetíteni gyors, dubaji pénzkeresésre. A szexmunkával keresett pénz és vagyon egyre több kapzsiságot, irigységet és törvénytelenséget hoz magával, amitől a világ egy sötét oldala kerül a felszínre és változtatja meg örökre a benne dolgozók életét.

 

A Tai Chi harcosa - AMC, július 20. csütörtök, 22.55h

Donaka Mark (Keanu Reeves) üzletember, egy biztonságtechnikai cég feje. Emellett a küzdősportok, a vér és a halál rajongója. Vállalkozását fedőcégként használva ugyanis illegális küzdelmeket rendez és szponzorál különböző stílusú és képzettségű harcosok között, akikben a gyilkos ösztönt keresi. A rendőrség a nyomában van, de mindig sikerül kisiklania a kezeik közül, a küzdelmek látogatottsága és zárt nemzetközi TV-láncon keresztüli közvetítése hatalmas jövedelmet biztosít számára. Azonban kísérleteit kudarcok kísérik, mivel az általa választott harcosok nem akarnak gyilkossá válni a ringben. Azonban mivel sokat tudnak és igyekeznek szabadulni az üzletből, hajlandóak a rendőrséggel is kooperálni, amiért Donaka megöleti őket.

 

Félholt - Viasat Film, július 20. csütörtök, 23.15h

Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele. Bejut a börtönerőd szívébe, a kivégzőterembe. Túszul ejti az eseményre érkezett főügyésznőt. Terve tökéletes, emberei profik és kegyetlenek. De nem számolt egy fegyenccel, aki meg akarja menteni az ártatlan túszok életét. Sascha (Steven Seagal) és néhány kemény öklű rabtársa elhatározza, hogy újraírja a banditák terveit.

 

Floridai álom - Paramount Network, július 20. csütörtök, 23.30h

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Moonee és barátai a turistaparadicsomban töltik nyári szünidejüket, amit kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.