Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha a csütörtök este is otthon ér

Alien: Covenant - Moziverzum, augusztus 24. csütörtök, 21h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Kódjátszma - Film Mánia, augusztus 24. csütörtök, 21h

A második világháború egyik legnagyobb hatású, mégis talán legkevésbé ismert hőse a tragikus sorsú Alan Turing, aki nélkül ma lehet, hogy egészen máshogy nézne ki Európa és a világ térképe. A zseniális matematikus 1912-ben született, napjainkban pedig a modern számítógép-tudomány egyik atyjaként tisztelik. A második világháború alatt a brit Bletchley Parkban működő kódtörő központ munkatársaként dolgozott és kulcsszerepe volt a német Enigma nevű titkosító gépek jeleinek megfejtésében. Ez a becslések szerint legalább két évvel rövidítette le a második világháborút és elősegítette a németek legyőzését. A teljes titokban zajló műveletről egyébként a hetvenes évekig senki sem tudott. Ez a tény szomorú szimbóluma is lehetne Turing életének, akinek homoszexualitása miatt rejtőzködő életmódot kellett folytatnia, Nagy-Britanniában ugyanis az azonos neműekhez való vonzódást ez idő tájt még betegségként kezelték. 1952-ben lelepleződött és választania kellett a börtön, vagy a hormonkezelés között. 1954-ben találtak rá holtan, az pedig a mai napig nem ismert, hogy öngyilkosság vagy merénylet áldozatává vált-e.

 

BUÉK! - Magyar Mozi TV, augusztus 24. csütörtök, 21h

Három harmincas vegyészkutató előszilveszteri bulin ünnepli fejlesztési programja sikerét. Szilveszter napján azonban kiderül, hogy a régi helyére új igazgatót neveztek ki, és ez mindent megváltoztat.

 

Die Hard 3. – Az élet mindig drága - Mozi+, augusztus 24. csütörtök, 21h

Egy terrorista, aki Simon-nak nevezi magát. Azzal fenyegetőzik, hogy ha a New York-i rendőrség nem teljesíti az utasításait. Azt engedetlenségnek tekinti és robbantani fog egy kellően zsúfolt helyen a városban. Simon, ahhoz is ragaszkodik, ismeretlen okból, hogy az utasításait John McClane rendőr hadnagy hajtsa végre. Aki nincs a legjobb formában, viszont az első utasítás teljesítése során, nem várt segítséget is kap Zeus-tól, egy Harlem-i lakostól. Aki ekkor még nem is tudta, hogy mibe keveredik bele. Simon Zeus-t is meghívja a játszmára. Így John és Zeus közösen fog versenyezni az idővel és próbálják teljesíteni, Simon utasításait…

 

A kéz, amely a bölcsőt ringatja - Filmcafe, augusztus 24. csütörtök, 21h

A kényelmes és irigylésre méltó életet élő Peyton Flanders elveszíti férjét, és még meg sem született gyermekét. Nincs más választása, új életet kell kezdenie. Az élet, amelyre vágyik azonban egy másik nőé; az elégedett és tevékeny Claire Bartel-é, aki egyszemélyben feleség, anya, és üzletasszony. Eljátszva az ideális babysittert, Peyton beköltözik Claire-ék otthonába. Solomon, a házi mindenes az egyetlen, aki észreveszi, hogy Peyton valójában nem az a drága angyal, akinek mindannyian gondolják. Mire Claire megérti, mire megy ki Peyton titkos játéka, talán már túl késő ahhoz, hogy megmentse családját a rémisztő jövőtől, amit Peyton szánt nekik.

 

Ál/Arc - Film+, augusztus 24. csütörtök, 21h

Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castrol Troy-jal (Nicolas cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

Dühöngő bika - M5, augusztus 24. csütörtök, 21.10h

Martin Scorsese 1980-ban, fekete-fehérben forgatott életrajzi alkotása sokak szerint az évtized filmje volt. Főhőse, Jake La Motta 1948-ban lett középsúlyú ökölvívó világbajnok, és 1951-ig sikerült megőriznie rangját. Az olasz-amerikai vagány a ringben hamar megtanulta a kegyetlen játékszabályokat, s irgalmat nem ismerően brutális harcmodorával vívta ki a Dühöngő Bika nevet. Amikor a kezdeti nagy sikereket vereségek követték, inni kezdett, családja szétesett, végül börtönbe került. Kiszabadulását követően egy mulatóba állt be dolgozni. A film a legjobb férfi főszereplő és a legjobb vágás kategóriájában nyert Oscar-díjat.

 

A Bourne-csapda - SuperTV2, augusztus 24. csütörtök, 22.50h

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, hogy sikerült elmenekülnie a múltja elől. Ám hiába tűnt el a kedvesével együtt a világ szeme elől, sokaknak áll érdekében, hogy holtan lássák. A pár rejtőzködve él egy kis faluban, amikor felbukkan egy ügynök. Mindent hátrahagyva elmenekülnek, ám Marie áldozatul esik az üldözőiknek. S egykori munkaadói, az Ügynökség emberei ugyanúgy Bourne nyomában vannak, mint a maffiózó zsoldjában álló bérgyilkos. A hajsza tehát ott folytatódik, ahol régen abbamaradt. A helyzet azonban annyiban változik, hogy az ügynököt immár a személyes bosszú is hajtja…

 

Mocskos zsaruk - Viasat Film, augusztus 24. csütörtök, 23h

Nick Chen a New York-i rendőrség többszörösen kitüntetett tisztje. Ő az első kínai emigráns rendőr a testületnél, aki egykori kapcsolatait kihasználva beépült az Amerikában működő kínai alvilágba és egészen közel jutott a Triádok legbelsőbb köreihez. Az Ázsiai Bandák Elleni Egység vezetőjeként feladata fenntartani a Kínai Negyed békéjét. A nyugalom persze csak átmeneti, ugyanis egy újonnan érkezett, rendkívül veszedelmes banda, a Funkien Sárkányok újra kirobbantja a háborút. A rendőrség speciális egységéhez egy Danny Wallace nevű újonc kerül, aki túlságosan naiv és idealista ahhoz, hogy rájöjjön: korrupt feletteseit már rég "bedarálta" a maffia. Amikor őt is meg akarják vesztegetni, Chen szárnya alá veszi a srácot, és ketten próbálják meg a lehetetlent: feletteseik parancsai ellenére felgöngyölíteni a mocskos korrupciós ügyeket, és békét teremteni a háborúzó Kínai Negyedben.

 

Elpusztíthatatlanok - Film Mánia, augusztus 24. csütörtök, 23.05h

A gazdasági válság következtében munka nélkül maradt Nada (Roddy Piper) Los Angelesbe megy munkát keresni. Állás helyett azonban egy világméretű összeesküvés nyomaira bukkan. Kezébe kerül egy különleges napszemüveg, amelyen keresztül egészen más színben látja a világot. Az óriásplakátok, a magazinok címlapjai, a tévéreklámok a napszemüvegen keresztül nézve feltárják titkukat: mindenhonnan a tudatalattinak szóló, szabad szemmel láthatatlan üzenetek bombázzák az embereket arra ösztönözve őket, hogy vásároljanak, fogyasszanak, birtokoljanak. Hamarosan kiderül, a tömegek eltompítása nem kereskedelmi fogás, hanem földönkívüliek manipulációja. Az idegenek ezzel a módszerrel szeretnék elterelni az emberiség figyelmét arról, hogy megkezdték Földünk invázióját.

 

20 000 nap a Földön - M2, augusztus 24. csütörtök, 23.10h

Nick Cave, a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró a 20.000-dik napját tölti a Földön. A film ennek az egyetlen napnak a bemutatása. Megismerhetjük "napirendjét", családját, állandó alkotótársait, zenekarát, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjait, de feltűnik benne Kylie Minogue és a színész Ray Winstone is, akik közös emlékeikről mesélnek. A filmben jelen és múlt, valóság és fikció, és az elméjének játéka is helyet kap. Igazán intim portré egy olyan művészről, akiről az a hír járja, hogy nem szeret interjút adni.

 

A barlang - Filmcafe, augusztus 24. csütörtök, 23.10h

Egy román kutatócsoport a rengeteg mélyén XIII. századi apátság romjaira bukkan. Hamarosan kiderül, hogy az apátság hatalmas földalatti barlangrendszer fölé épült. A helybeli biológusok szerint a barlang egy ismeretlen ökoszisztémát rejt. A kutatók segítségül hívnak egy csapat amerikai barlangászt, hogy kiderítsék, mi lakik a mélyben. Jack és fivére Tyler, a két adrenalinfüggő specialista, a világ legkiválóbb búvárjaival lát hozzá a felderítéshez. Azonban amit a barlang mélyén találnak, nem egyszerű ökoszisztéma, hanem egy ismeretlen új faj.

 

Kereszttűzben - Moziverzum, augusztus 24. csütörtök, 23.30h

Johnny Gallagher őrmester egy foglyot kísér Németországból az Egyesült Államokba. A fogoly azonban megszökik a repülőtéren, Gallagher pedig nem válogat az eszközökben, hogy kézre kerítse. Lassan kiderül, hogy a szökevény egy nagy katonai összeesküvés részese, amely meg akarja akadályozni a leszerelési tárgyalásokat...

 

Párizsból szeretettel - Mozi+, augusztus 24. csütörtök, 23.45h

James Reece (Jonathan Rhys-Meyers), a párizsi amerikai nagykövet személyi titkára igazi hírszerzési akciókról álmodozik. Úgy tűnik, teljesül az álma, amikor beosztják kísérő tolmácsnak Charlie Wax (John Travolta) különleges ügynök mellé, aki azért érkezett Párizsba, hogy megakadályozzon egy terrortámadást. Hamarosan megtudják, hogy csupán két nap van hátra a merényletig és semmilyen segítségre nem számíthatnak.

 

A Védelmező 2. - AXN, augusztus 24. csütörtök, 23.50h

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő.
Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

 

Álmatlanság - Film+, augusztus 24. csütörtök, 21h

A két Las Vegas-i nyomozó, Vincent (Jamie Foxx) és Sean (T.I.) megfújnak egy kokainszállítmányt, amiről nem tudják, hogy Stanley Rubino (Dermot Mulroney), a város legbefolyásosabb drogbárójának a tulajdona. Hogy eltussolják részvételüket, a két rendőr önként jelentkezik a rablás kivizsgálására. Csakhogy Bryant (Michelle Monaghan), a belső elhárítás nyomozója Vincent nyomában van, Rubino elrabolja Vincent 16 éves fiát, a lopott drognak pedig nyoma vész.