Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök este tévés sztárjai.

Dunkirk - Film+, január 11. csütörtök, 21h

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította az angol és francia katonákat. A néhány kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint háromszázezer embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót _ és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.

 

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) - Paramount Network, január 11. csütörtök, 21h

Riggan Thomson (Keaton), a lecsúszott mozisztár szeretné bebizonyítani, hogy valódi művész, és mindenét kockára teszi, hogy rendező-főszereplőként színpadra vigyen egy darabot a Broadwayn.

 

Mátrix – Újratöltve - RTL HÁROM, január 11. csütörtök, 21h

A szenzációs Mátrix-trilógia második részében Neo (Keanu Reeves), Trinity (Carrie-Anne Moss) és Morpheus (Laurence Fishburne) Zionba, az utolsó szabad, emberek lakta városba tart. A két fiatal szerelme itt tovább mélyül, de nem élvezhetik sokáig ezt a boldogító állapotot, mert útjukat hamar folytatniuk kell, hogy küldetésüket beteljesítsék. Neo visszatér a Mátrixba és felkeresi az Orákulumot (Gloria Foster), aki elmondja neki, hogy csak akkor mentheti meg az emberiséget, ha eljut a Forráshoz. Az odavezető úton most is számtalan régi és új ellenség vár rá, hogy célja elérésében megakadályozzák.

 

Száguldó erőd - Viasat Film, január 11. csütörtök, 21h

Travis Dane (Eric Bogosian) eltéríti az Egyesült Államok legelegánsabb vonatát és az egyik vagonban komputerközpontot épít ki. A zseniális tudós azt a szupertitkos kormányzati műholdat akarja irányítása alá vonni, amellyel képes elpusztítani az Államok fővárosát. A bosszúra éhes Dane-t, aki egymilliárd dollárt követel az akció leállítása fejében, csak az éppen vonaton tartózkodó egykori hajószakács tudja megállítani, akinek az sem okozott gondot, hogy tucatnyi terrorista ellenében egymaga foglaljon vissza egy hadihajót.

 

A Barbár - Legenda a szellemharcosról - AMC, január 11. csütörtök, 21h

Viking hajó támadja meg Észak-Amerika partjait és hatalmas pusztítást végez. Nem marad utánuk más, csak egy gyermek, akit az egyik indián asszony fogad be. Ám Szellemet (Karl Urban) sohasem fogadja be igazán a törzs. Másfél évtizeddel később újra feltűnnek a vikingek, és módszeresen legyilkolják a partvidéki törzseket. Az egyetlen, aki felveszi velük a harcot, az egykori viking gyermek. Összefogja az indiánokat, és reménytelennek tűnő küzdelembe vezeti őket a könyörtelen ellenség ellen.

 

Dupla dinamit - Mozi+, január 11.  csütörtök, 21h

A hongkongi üzletember halálát sokan kívánják. Olyannyira, hogy egyik legnagyobb üzleti sikerének éjszakáján megtámadják, majd feleségét és őt is kivégzik. Csodával határos módon az iker-fiai megmenekülnek és egymástól elválasztva a világ két végén nőnek fel. Felnőtt fejjel ismerik meg egymást és tudják meg, mi történt a szüleikkel...

 

Utánunk a tűzözön - Filmcafe, január 11. csütörtök, 21h

Samantha Caine (Gena Davis) boldog családi életet él. Csak egy dolog hiányzik a tökéletes idillből: a múlt. Egy majdnem végzetes autóbaleset azonban mindent megváltoztat. Megdöbbenve fedezi fel, hogy nyolc évvel ezelőtt ő Charly Baltimore volt, egy szupertitkos kormányzati szervezet profi ügynöke. Samantha felbérel egy magánnyomozót, Mitch Henesseyt (Samuel L. Jackson), hogy derítse ki a múltját. Samantha otthagyja családját, hogy befejezze a nyolc évvel korábban kudarcba fulladt akciót.

 

Terrorista - DUNA Televízió, január 11. csütörtök, 21.40h

A fekete komédia főszereplője Marie, egy nyugdíjas tanítónő. A sok megaláztatás után úgy dönt, többé nem hagyja, hogy hülyét csináljanak belőle. Amikor konfliktusba keveredik a helyi kiskirállyal, és a polgármester asszony sem akar segíteni neki, elindul, hogy fegyvert szerezzen és megtegye azt, ami sok embernek sokszor eszébe jutott már, de aztán a gondolatot ésszerűen el is vetették. Hamarosan rájön, hogy a gyilkosság nemcsak erkölcsileg összetett dolog, a gyakorlatban sem olyan egyszerű a kivitelezése. Annak ellenére, hogy feltételesen szabadlábon lévő egykori diákja értékes életvezetési tanácsokkal látja el: " A bűnözés igen egyszerűnek tűnik, tanító néni, de aztán valami mindig "elszaródik." 2020 _ Cseh Oroszlán-jelölés a Legjobb színésznői alakítás kategóriában: Iva Janzurová.

 

Az Almanach projekt - Viasat3, január 11. csütörtök, 21.55h

Egy csapat tini megtalálja az időgép tervrajzait, és megépíti a szerkezetet, amely hamar sok galibát okoz nekik, mivel a múlt megváltoztatásával a jövő is megváltozik.

 

Werckmeister harmóniák - Magyar Mozi TV, január 11. csütörtök, 23.10h

A történet egy magyar alföldi kisvárosban játszódik. Csikorgó, igazi hideg van _ hó nélkül. Több százan állnak a főtéren felállított cirkuszi sátor körül, hogy végre megláthassák az attrakciót, egy bálna kitömött tetemét. Jönnek mindenfelől. A környező tanyákról, az Alföld különböző zugaiból és az ország egészen távoli vidékeiről is. Néma, arctalan, rongyokba burkolódzó tömeg követi az otromba szörnyet. Ez a furcsa állapot _ az idegenek megjelenése és a rendkívüli fagy _ megzavarja a kisváros békésnek amúgy sem nevezhető rendjét.

 

Amerikai óhér - Viasat Film, január 11. csütörtök, 23.10h

Egy ismeretlen férfi online közvetítést indít arról, hogy elrabolt két férfit, és az egyiket meg fogja ölni még aznap. Nyilvános, online tárgyalást akar. Mire a hatóságok észbe kapnak, addigra nyilvánvaló, hogy a virtuális nyilvánosság lesz az esküdtszék és a bíró is.

 

Három óriásplakát Ebbing határában - Moziverzum, január 11. csütörtök, 23.10h

Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek. Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

 

Minden héten háború - Filmcafe, január 11. csütörtök, 23.15h

Mindegy, hogy ki az ember, mindegy, miből él, mindig lesz valaki, aki fiatalabb, gyorsabb és erősebb. Erre döbben rá az idősödő Tony D'Amato, a négy éven át bajnok Miami Sharks focicsapat vezető edzője. A legújabb bajnokságon a csapat háromszor egymás után veszít, a rajongók elpártolnak, a jól bevált, idősebb csapat kapitánya és sztárja súlyosan megsérül, ám ennek ellenére ragaszkodik a sportban szerzett hírnevéhez. D'Amatónak eközben elromlott házasságával, tőle elpártoló gyerekeivel és a csapat fiatal társtulajdonosával, Christina Pagniaccival is meg kell küzdenie. Pagniacci az apjától örökölte a csapatot, és a marketing diktálta feltételeket szem előtt tartva akarja a Sharkst menedzselni. Márpedig egy vesztes csapat rossz befektetés. Cap Rooney a Sharks dicső múltjának szimbóluma, ám öregszik, és csak a saját legendája megtartásáért küzd. Amikor megsérül, a fiatal hátvéd, Willie Beamen lép helyette pályára, aki nehézkes kezdés után mind a nézőket, mind a csapat vezetőségét ámulatba ejti. Noha D'Amato meggyőződése, hogy a játéknak "többnek kell lennie, mint pusztán győzelemnek", a gyakorlatias "Steamin" Beamen csak egy dolgot tart szem előtt: a győzelmet, illetve az óriási bevételt, melyet egy profi játékos rövid pályafutása során szerezhet. D'Amatót így több oldalról is szorítják: Beamen kíméletlen győzelemvágyával, Christina Pagniacci pénzügyi józanságával és Cap kétségbeesett próbálkozásával, hogy még visszakerüljön a pályára...

 

Harag - Mozi+, január 11. csütörtök, 23.30h

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrmester, becenevén Vén Róka és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és az elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, Norman a legénységhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben lévő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka persze a szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba. Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek...

 

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány - Paramount Network, január 11. csütörtök, 23.30h

Ted Bundy bűncselekményeit mutatjuk be a barátnője, Liz szemszögéből, aki évekig nem hitte el, hogy miket csinált a pasija.

 

Pillangó-hatás - január 11. csütörtök, 23.45h

Az elmélet szerint, ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát Pekingben, az akár tornádót is gerjeszthet Amerikában. Világunkban minden mindennel összefügg, minden cselekedetünk alapjában változtathatja meg a jövőt. Evan Treborn (Ashton Kutcher) gyerekkorában számtalanszor elvesztette az öntudatát, élete egyes szakaszai sötét foltok csupán az emlékezetében. Amikor tudatánál volt, naplót vezetett és most, hogy felnőttként megpróbál visszaemlékezni a múltra, a naplója segít neki ebben. Miközben Evan lassan feltérképezi saját múltját, rájön, hogy egy különös adottság birtokában van: képes az időutazásra! Így visszatér a múltba, hogy helyrehozzon néhány baklövést, amelyek zsákutcába juttatták szeretett barátait. Ám amikor visszatér a jelenbe, rájön, hogy a múlt apró változásai nem javítottak a helyzeten, hanem még nagyobb problémákat okoztak a jelenben.