Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Íme a csütörtök esti tévés kínálat!

A Zodiákus - Filmcafe, január 18. csütörtök, 20h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Mátrix – Forradalmak - RTL HÁROM, január 18. csütörtök, 21h

Zion katonái, bátor önkéntesekkel az oldalukon kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék a gyilkos őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már-már a rejtekhelyük közelébe érnek. Nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért is küzdenek. Smith ügynök (Hugo Weaving), az immár öntudatra ébredt program kikerült a gépek ellenőrzése alól, és az a célja, hogy elpusztítsa a gépek birodalmát a való világgal és a Mátrix-szal együtt. Az Orákulum (Gloria Foster) végleges útmutatást ad Neónak (Keanu Reeves), de ő fenntartásokkal fogadja a szavait, mert attól tart, hogy a nőt is csak egy program irányítja. Niobe (Jada Pinkett Smith) segítségével Neo és Trinity (Carrie-Anne Moss) messzebbre merészkednek, mint eddig bármelyik ember. A gépek városának szívébe indulnak, ahol Neo szemtől szembe kerül a gépek legfőbb vezérével...

 

Snowden - Paramount Network, január 18. csütörtök, 21h

Snowden, aki szentül hisz a szabadságban és az Amerikai Egyesült Államokban, válaszút elé kerül: vagy ő is asszisztál a kormány illegálisnak vélt és etikátlan cselekedeteihez, vagy nyilvánosságra hozza mindazt, amit megtudott és menekülni kényszerül.

 

21 Jump Street - A kopasz osztag - AMC, január 18. csütörtök, 21h

Jenko (Channing Tatum) és Schmidt (Jonah Hill) csak nemrég fejezték be a rendőrakadémiát, és nem állnak a legjobb zsaruk hírében. Közösen elbaltázott ügyük után mindössze egy esélyt kapnak. Vissza kell ülniük a padba, hogy a gimnazistákat veszélyeztető drogkereskedő bandát leleplezzék. A baj csak az, hogy a gimisek már egyáltalán nem olyanok, mint ők voltak néhány évvel ezelőtt. Ezúttal Schmidtnek jut a népszerűség, míg megdöbbenésére Jenko a kockafejű lúzerek közt találja magát. A háború kezdetét veszi a suli folyosóin.

 

Utazók - Film+, január 18. csütörtök, 21h

A hatalmas Avalon nevezetű űrhajó ötezer utassal a fedélzetén egy távoli gyarmatbolygóra tart. Csakhogy egy meteorit becsapódás miatt a hajógépész Jim (Chris Pratt) 90 évvel korábban ébred fel a mélyálomból és egyéves magány, és sok vívódás után felébreszti a legmagasabb körökbe tartozó, gyönyörű Aurorát (Jennifer Lawrence). A lány beleszeret Jimbe, ám amikor megtudja a fiúról az igazságot, kitör közöttük a háború. Ám hamarosan Gus Mancuso fedélzetmester (Laurence Fishburne) is felébred, és közli velük, hogy a hajó a katasztrófa felé tart.

 

Vitathatatlan - Mozi+, január 18. csütörtök, 21h

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, Iceman Chamberst nemi erőszak vádjával börtönbe zárják. Iceman tombol, hisz profi ökölvívói karrierje csúcsán megakadályozzák abban, hogy kiélvezze és megvédje az őt vitathatatlanul megillető bajnoki státust. Ugyanabban a fegyházban, ahová Iceman kerül, tölti életfogytiglani börtönbüntetését Monroe Hutchen, aki tíz éve a börtön koronázatlan bajnoka. A Sweetwater börtön életfogytig lakója Emmanuel Ripstein is, akit még mindig jó kapcsolatok fűznek a kormányzathoz, a maffiához és a börtönigazgatósághoz. A két bajnok között a börtönben óriási feszültség vibrál. Ripstein felismeri az ellentétek adta üzleti lehetőséget, s megszervezi Monroe és Iceman mérkőzését.

 

A Bounty - M5, január 18. csütörtök, 21.10h

1789. áprilisában az elviselhetetlen bánásmód miatt lázadás tört ki a brit királyi haditengerészet Bounty nevű hajóján. A pártütők vezetője Fletcher Christian hadnagy volt, aki az embertelen Bligh kapitányt koronahű embereivel mentőcsónakba ültette a nyílt tengeren. A maradék legénység a világ szeme elől elrejtőzve a Tahiti melletti apró Pitcairn szigeten ütött tanyát. A paradicsomi állapotok _ no meg a minden tekintetben "vendégszerető" tahiti lányok összes bája _ ellenére a kis csapat tagjai között hamarosan feszültség üti fel a fejét. Miközben Bligh kapitány csodával határos módon a mentőcsónakkal szárazföldet ér, a zendülőknek a halálbüntetés rémével kell farkasszemet nézniük, ha valaha is rájuk akadnak.

 

Hollywoodi lidércnyomás - DUNA Televízió, január 18. csütörtök, 22.05h

Barton Fink, az ünnepelt New York-i drámaíró megkapja az álomajánlatot, az egyik vezető hollywoodi filmgyártó, a Capitol Pictures kívánja szerződtetni mint forgatókönyvírót. Végre elnyerheti az áhított nagy pénzt és a lehetőséget, hogy megalkothassa nagy művét, melynek révén a kisemberek panasza eljut a nagyközönséghez. Csak az a gond, hogy halvány segédfogalma sincs, miképpen kellene forgatókönyvet írni, s kevéssé lakályos hotelszobája mélyén egy árva szó sem jön irógépe billentyűzetére. Ráadásul a szomszédból átszűrődő fura hangok előidézője, egy még furább figura fogadatlan pártfogójává szegődik... A Coen-testvérek filmje Cannes-ban Arany Pálma-díjat nyert.

 

Éjszakai osztag - Film Mánia, január 18. csütörtök, 22.40h

Mae (Chasty Ballesteros) a drogbáró, Eduardo Aguilar (Danny Trejo) elől menekül Mexikóban, aki a halálát akarja. Ám éppen akkor, amikor az emberei rátalálnak, Wade (Luke Goss) vezetésével négy kőkemény fejvadász avatkozik közbe, és golyózápor közepette kimentik a lányt. A fejvadászok a határtól délre, egy elhagyatott hotelben húzzák meg magukat, és a helyet megrohamozzák az Aguilar megbízásában álló drogfutárok.

 

Pénzvonat - AXN, január 18. csütörtök, 22.50h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Alvilági játékok - Filmcafe, január 18. csütörtök, 23h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik a haverjával. Slevin néhány óra leforgása alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a halálos Macska úrral (Bruce Willis). A Főnök (Morgan Freeman) megbízásából meg kell ölnie a rivális banda vezetőjének, a Rabbinak (Ben Kingsley) a fiát, míg a Rabbi 33 ezer dollárt követel tőle. Mindkét helyen az életével fizet, ha a határidő lejár. A fiú egyetlen segítsége a szép Lindsey (Lucy Liu), aki nem is sejti, hogy Slevin ki is valójában.

 

A sárkány bosszúja - Mozi+, január 18. csütörtök, 23h

Bangkokban a fiatal Kham apjával a dzsungel egyik kis falujában nevelkedett, elefántok között. A falu lakói az elefántokat a legjobb barátjuknak tekintik. Amikor a legöregebb elefántot és annak gyermekét elrabolják a faluból Kham bosszút esküszik és elindul, hogy megkeresse legféltettebb barátját. A nyomok Ausztráliába vezetnek, ahol Kham rájön, hogy az elefántot az ott uralkodó thai maffia klán vezérének, Madame Rose-nak rabolták el. Kham minden kung-fu tudását beveti, hogy kiszabadíthassa az állatot.

 

Bőrnyakúak - AMC, január 18. csütörtök, 23.05h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

Nyerő páros - Viasat Film, január 18. csütörtök, 23.40h

Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme) terroristaelhárító vissza akar vonulni. Ám a szervezet nem hajlandó elengedni, és új feladattal bízza meg: Stavros (Mickey Rourke), a világ legveszedelmesebb terroristája egy minden eddiginél veszélyesebb akcióra készül. Quinn az egyetlen ember, aki megfékezheti. A veszélyes küldetésben csak saját eszére és erejére számíthat, no meg egy izgága, kétméteres kolosszusra (Dennis Rodman), aki alaposan megszínesíti amúgy sem szokványos hétköznapjait. A nyerő páros minden trükköt bevet, hogy megállítsa Stavrost bosszúhadjáratában.

 

Egyenesen át - Paramount Network, január 18. csütörtök, 23.55h

Öt orvostanhallgató a halálközeli állapottal kísérletezik egészen addig, amíg a múlt tragédiáinak súlyos következményei miatt veszélybe nem kerül az életük.