Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A tavasz első hétfője eléggé érdemes a tévézésre!

Kardhal - AMC, március 4. hétfő, 20.05h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, a cyberspace. Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

Az ügyfél - RTL HÁROM, március 4. hétfő, 21h

Mark (Brad Renfro), a 11 éves kisfiú testvérével játék közben egy szörnyű jelenet véletlen szemtanúja lesz. Egy piszkos ügyekkel foglalkozó ügyvéd maffiakapcsolataitól megrettenve az öngyilkosságba menekül. Halála előtt azonban a közelben lapuló Mark füle hallatára elmondja, hogy gengszter ismerőse, Muldano (Anthony LaPaglia) hová rejtette el a meggyilkolt szenátor holttestét. Mark megmenekül és senkinek nem beszél arról, amit látott és hallott, de a rendőrség mégis rájön, hogy az öngyilkosságnak tanúja volt. Az ügyész (Tommy Lee Jones) mindent elkövet, hogy a kisfiút szóra bírja. Mark azonban hallgat, hiszen a gengszter megfenyegette, hogy megöli, ha beszél. A kisfiú csupán Reggie-re (Susan Sarandon), az ügyvédnőre számíthat, aki életét kockáztatva megpróbál segíteni.

 

Krízispont - Paramount Network, március 4. hétfő, 21h

Peter (Zachary Quinto) az egyik legbefolyásosabb banknál dolgozik kockázatelemzőként. Főnöke, Eric (Stanley Tucci), miután elbocsátják egy pendrive-ot nyom Peter kezébe, hogy nézze meg a rajta lévő információkat, de legyen nagyon óvatos.

 

Űrvihar - Film+, március 4. hétfő, 21h

A klímaváltozás a Föld lakóinak az életébe kerülhet. A rémítő lehetőség végre szövetségbe kényszerítette a világ vezetőit, akik együtt hozták létre az egyetlen technikai megoldást, ami a menekülés lehetőségét kínálja. Egy műholdakból álló, a Föld körül keringő gyűrűt, amelynek különleges geotechnológiai megoldásai elháríthatják a természetet fenyegető veszélyeket. A rendszer két éve üzemel sikeresen. Ám egy műszaki hiba átalakítja a műholdas hálózat működését, és ami eddig a világunk túlélését biztosította, most a gyilkosává lehet. Az ember önmagánál hatalmasabb szerkezetet alkotott, és az most maga alá is gyűri. Egy magányos űrhajós (Gerard Butler) azonban feljut a műholdakhoz. Ha ő idejében meg tudja oldani a helyzetet, az emberiség ismét megússza. Csakhogy közben idelenn is működésbe lép egy szörnyű terv, ami a Földön és az égen is újabb veszélyeket hozhat.

 

Vesztesek bosszúja - Filmcafe, március 4. hétfő, 21h

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

 

Az utolsó király - Film Mánia, március 4. hétfő, 21h

Norvégiában az 1200-as években kegyetlen háborúk dúltak. A történet középpontjában a norvég király törvénytelen fia áll, Hákon, akit a fél királyság holtan akar láni.

 

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen - Moziverzum, március 4. hétfő, 21.25h

Különös építményre bukkannak az Antarktisz jege alatt. A milliárdos gyáros, Charles Bishop Weyland vezetésével tudósokból és szakértőkből álló csapat indul a jégréteg alatt rejtőző ősi piramis felderítésére. Az izgalmasnak tűnő kaland azonban borzalmas versenyfutássá alakul, amikor kiderül, hogy a piramis két földönkívüli faj összecsapásának évezredes színtere. A Ragadozók bizarr beavatási ceremóniájában az Alien-ivadékok a zsákmány, míg az emberek az Alienek kifejlődéséhez szükséges elemózsia szerepét töltik be. A fajok háborújában így az ember csak vesztes lehet...

 

Machete - Filmcafe, március 4. hétfő, 22.45h

Machete, az egykori rendőr összetűzésbe keveredett az egyik mexikói drogbáróval. Miután Torrez emberei kinyírták a családját, és majdnem vele is végeztek, a határ túloldalán, Texasban kezd új életet. Az államban választásra készülnek. Az egyik jelölt, a korrupt és hazug McLaughlin az illegális bevándorlók ellen kampányol, éjjel pedig öldösi őket. Ezzel veszélyezteti Torrez üzletét, aki kimondja rá a halálos ítéletet. Egy ügyes csellel ráveszi Machetét, hogy nyírja ki a szenátort, majd odadobja a zsaruknak. Machete azonban nem hagyja annyiban a dolgot, elindul, hogy leszámoljon vele.

 

Mr. Brooks - Film Mánia, március 4. hétfő, 22.50h

Mr. Brooks látszólag az amerikai középosztály megtestesült mintaképe: sikeres üzletember és boldog családapa. Mindez azonban csak álca, Mr. Brooks valójában brutális sorozatgyilkos. Két esztendőn át sikerült visszafognia a benne szunnyadó sötét erőt, ám a gyilkos ösztön most újra kitört belőle. Ezúttal egy szeretkező pár az áldozat, ám egy szemtanú is akad. Tom hamarosan bejelentkezik nála, ám nem pénzt akar, hanem életre szóló élményre vágyik. Nem elég, hogy Mr. Brooksnak meggyűlt a baja a zsarolóval, de egy okos nyomozónő, Tracy Atwood is a nyomában van.

 

Purgatórium - AXN, március 4. hétfő, 22.50h

Blackjack (Eric Roberts) és bandája egy sikertelen rablás után menekülve belovagolnak egy isten háta mögötti porfészekbe. A várost Menedéknek hívják, amit jó jelnek tekint az elcsigázott csapat. Valami viszont nem stimmel. A seriff (Sam Shepard) nem hord pisztolyt és nem iszik, sőt senki más sem. A banda ingyen kap szállást, innivalót és a seriff csak azt kéri, mellőzzék a káromkodást. A legfiatalabb bandita észreveszi, hogy kedvenc gyerekkori ponyvaregényeinek pisztolyhősei laknak a városban. Az ifjú felkeresi álmai hirhedt hősnőjét, amellyel azonnal kiváltja a helybéliek haragját. A lakók az örök kárhozatot kockáztatják, ugyanis a város nem egyszerűen Menedék, hanem maga a Purgatórium.

 

A sejt - Viasat Film, március 4. hétfő, 22.55h

Egy forradalmian új technológia segítségével be lehet hatolni az emberi tudatba. Catherine Deane pszichoterapeuta megbízást kap az FBI-tól, hogy jusson be egy kómában fekvő sorozatgyilkos agyába.

 

Nincs bocsánat - Viasat3, március 4. hétfő, 23h

Szokatlan hangvételű, a lelki motívumokra és a realisztikus környezetrajzra hangsúlyt helyező western. Hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen.

 

A könyvelő - Film+, március 4. hétfő, 23.20h

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője, és a leghallgatagabb is. Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, hozzá fordulnak. A cég egyik munkatársa, Dana (Anna Kendrick) segítségével hamar megtalálja az okot, ám időközben egy hidegvérű bérgyilkos, Brax (Jon Bernthal) kezd vadászni rájuk. A védtelennek látszó Chris azonban tartogat egy-két meglepetést, és néhány közülük halálos.

 

Védhetetlen - Mozi+, március 4. hétfő, 23.25h

Tobin Frost (Denzel Washington) az áruló CIA ügynök, aki több mint 9 éve hagyta el a szervezetet. Dél-Afrikában, Fokvárosban olyan információkat szerez egy régi MI6-es barátjától, amely rendkívül kellemetlen helyzetbe sodorja. A barátját rövid időn belül megölik és utána is elindul a hajsza. Frost csak úgy kerülheti el a támadókat, ha feladja magát az Amerikai Konzulátuson. Ők azonnal egy védett házba szállítják kihallgatásra, a védett ház gondnoka Matt Weston (Ryan Reynolds) CIA ügynök. Alig hogy megérkezik a "csomag" rajtuk ütnek a védett házban, amely csak azt jelentheti, hogy áruló van a CIA soraiban. Így Weston csak magára és a "csomagjára" számíthat ez alatt a hajsza alatt, ahol senkiben sem bízhat és bárki az életükre törhet…

 

Hazugságok városa - RTL HÁROM, március 4. hétfő, 23.30h

Russell Poole nyomozó (Johnny Depp) rendkívül kényes ügyben nyomoz a Los Angeles-i rendőrségnél. Minden jel arra vall, hogy beépített nyomozó ölte meg az egyik szolgálaton kívüli rendőrt. Poole-ra nagy nyomás nehezedik a közelmúltban történt más faji incidensek miatt is, és hamarosan szembesülnie kell azzal, hogy a rendszer csak egy megszépített lezárást vár tőle. Ugyanis minél közelebb kerül az igazsághoz, felettesei annál ellenségesebbé válnak.

 

Underworld - AMC, március 4. hétfő, 23.35h

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve _ az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben. A folyamatosan zajló küzdelem közben egy Vámpír harcos, Selene (Kate Beckinsale) egy Lycan összeesküvés nyomára bukkan: egy embert, egy fiatal, az egész háborúról mit sem sejtő "földi" orvost akarnak túszul ejteni. A harcos vámpírlány mindenhová követi Michaelt (Scott Speedman), s közben azon kapja magát, hogy eddig soha nem tapasztalt kötődést érez a férfi iránt. Ahogy Selene minden követ megmozgat, hogy megmentse Michaelt és felderítse a férfit fenyegető Lycan összeesküvést, a vámpírlány olyan titok nyomára bukkan, amelynek félelmetes következményei vannak mindkét törzs számára.