Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Íme a hétfő esti tévés filmkínálat, elég jól indul a hét!

Fedőneve: Donnie Brasco - Film Mánia, július 22. hétfő, 20h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

A bukás - Hitler utolsó napjai - AMC, július 22. hétfő, 20h

Berlin, 1945 április. Egy nép a bukására vár. A főváros utcáin kegyetlen harcok folynak. Hitler a katonai vezetőséggel és néhány hívével elsáncolja magát a vezetőségi bunkerben. A Birodalom helyzete a Vörös Hadsereg előrenyomulásával egyre reménytelenebbé válik. A folyamatos bombázások állandó rettegésben és életveszélyben tartják a város elkeseredett lakosságát.

 

A Minden6ó - Filmcafe, július 22. hétfő, 21h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Dumapárbaj - Viasat Film, július 22. hétfő, 21h

Kalmár Tamás (Hadházi László) befutott, negyvenes évei végén járó, kissé felfuvalkodott sztár. Standup nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló showműsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence egyre inkább feltörekvő fiatal riválisa _ Nagy Tóbiás (Kiss Ádám). Tamás _ ahelyett, hogy szembenézne önmagával _ úgy hiszi, minden bajának Tóbiás az okozója, ezért minden igyekezetével azon van, hogy a fiatal humorista fölébe kerekedjék...

 

Monster Hunter – Szörnybirodalom - RTL HÁROM, július 22. hétfő, 21h

Artemis kapitány (Milla Jovovich) és hűséges katonái egy alternatív univerzumba kerülnek., ahol a kietlen kősivatag fogságába esnek. A földalatti homoklakó fenevadakkal vívott harcban döbben rá, hogy tökéletesnek hitt katonai fegyvereik teljesen alkalmatlanok az ellenséggel szemben. Ám a csapat a túlélésért folytatott kétségbeesett menekülésben váratlanul egy titokzatos helyi vadászba botlik, aki kiváló harci képességei révén egy lépéssel a hatalmas szörnyek előtt jár.

 

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed - Mozi+, július 22. hétfő, 21h

A zsaru John McClane kihalásra ítélt dinoszaurusz egy olyan korban, ahol már minden az internet és a számítógép körül forog. Mégis, megint csak rá vár a feladat, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, amikor a világ legerősebb hatalmának számítógépes rendszere megbénul és az egész ország az összeomlás szélére kerül. A rejtélyes támadó mindent alaposan végiggondolt, mindent megtervezett, csak egyvalamivel, pontosabban valakivel nem számolt: McClane-nel. És a zsaru, ha beindul, akkor mindenki tudja, hogy kő kövön nem marad...

 

Riddick - Film+, július 22. hétfő, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

A futár - Film Mánia, július 22. hétfő, 22.25h

A nevesincs Futár figyelemre méltó módon pontossággal és megbízhatósággal kézbesíti a rábízott üzeneteket és csomagokat. A Futárt különösen nagyra tartják bizonyos körökben, mert sohasem tesz fel kérdéseket a szállítmánnyal kapcsolatban. Egy napon két fickó veszi igénybe a szolgálatait, egy különlegesen hírhedt alvilági figura, a rettegett, rég halottnak hitt maffiafőnök részére kell csomagot leszállítania. Ehhez először is meg kell találnia. Az utána való nyomozás egyre veszélyesebbé válik.

 

A góré - Filmcafe, július 22. hétfő, 22.50h

Jacob Harlon sikeres üzletember élete egyik pillanatról a másikra összeomlik. A férfi részegen autóbalesetet okoz, amelyben meghal a barátja. Harlon rács mögé kerül, ahol szembesül a börtönélet erőszakos világával, sajátos szabályrendszerével. Miközben igyekszik alkalmazkodni az új szabályokhoz, amelyek a túlélését biztosítják, lassan elveszíti az identitását és kapcsolatát a korábbi életével, beleértve a feleségét és a fiát is. Hiába szabadul ki, a börtönbéli "barátainak" keze utoléri őt.

 

Az idegen - AMC, július 22. hétfő, 22.55h

Jonathan Cold (Steven Seagal) egykori titkosügynök apja temetésére készül, amikor munkaadója egy kisebb szívességre kéri: ha már úgyis útba esik, kézbesítsen egy titkos csomagot Németországba. Cold sejti, hogy ez több lesz, mint egy séta a parkban, de belemegy a dologba. Útja során egyre veszélyesebb dolgok történnek. A politikai korrupció és a gyilkosságok mögött befolyásos emberek állnak, akik csakhamar rájönnek, hogy egy igazi profival állnak szemben. Cold olyan macska-egér játszmába kényszerül, ahol nem bízhat senkiben.

 

A bátrak igazsága - Moziverzum, július 22. hétfő, 23h

Az Öböl-háború poklában Serling ezredes végzetes hibát követ el: véletlenül saját katonái ellen ad ki tűzparancsot. Azonnal lefokozzák, irodai munkára rendelik és a kitüntetési rutinügyeket bízzák rá. Ám egy hősi halott aktáit kitöltve Serling valami furcsaságra bukkan. Karen Walden kapitány kitüntetése azért különleges, mert ő lenne az első nő, aki megkapja a Hűség érdemérmet. Walden emberei azonban egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek arról, mi is történt valójában a kapitány életét követelő akció során. Vajon milyen titok lappang a háttérben?

 

Hét nővér - RTL HÁROM, július 22. hétfő, 23.10h

A túlnépesedést megakadályozásáért a világ kormányai bevezetik a csak egy gyerek törvényt, amelynek értelmében egy családban csak egy gyermek születhet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérei napi tennivalóját szem előtt tartva. Egy nap azonban egyikük nem tér haza, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a többiekre nézve.

 

Tökéletes katona: A leszámolás napja - Mozi+, július 22. hétfő, 23.50h

John (Scott Adkins) felébred a kómából, és ekkor kell szembesülnie, hogy lányát és feleségét egy brutális betörés során meggyilkolták. Hónapokkal később, amikor a férfit elengedik a kórházból, bosszút akar állni Luc Deveraux-n (Jean-Claude Van Damme), aki a gyilkosságokért felelős volt. Hamarosan azonban megtudja, hogy Luc Deveraux és Andrew Scott (Dolph Lundgren) az anarchia ellen harcol, és egy kormányzati felügyelet nélküli új rendet próbál megépíteni, felszabadítva ezzel a beültetett emlékek és hazugságok árnyékában élő társait. John eközben egyre közelebb kerül Deveraux-hoz és a genetikailag módosított tökéletes katonák seregéhez.

 

Az igazság nyomában - Film4, július 22. hétfő, 23.50h

Will Shaw, a Wall Street-i kereskedő Spanyolországba megy nyaralni a családjával, az apjával, Martinnal azonban nagyon feszült a viszonya. Legnagyobb megdöbbenésére elrabolják a családját, és ismeretlen emberek egy aktatáskát keresnek rajta. Meglepetésére az apja is felbukkan, aki elárulja neki, hogy valójában CIA-ügynök, és a vezetője, Carrack elárulta. Elmondja, hogy nyakig belekeveredett a kormányzati összeesküvésbe. Will a zsarukkal és bérgyilkosokkal a nyomában versenyt fut az idővel, hogy megmentse a családját.

 

Beszterce ostroma - M5, július 22. hétfő, 23.55h

Pongrác István, Nedec várának az ura, furcsa ember. Nem szereti saját korát, ezért középkori várúrnak képzeli magát. Környezete is elfogadja a hóbortját, és ezzel mintegy lovat adnak a gróf alá. Mint évszázadokkal azelőtt, hadjáratot indít az engedetlen város, Beszterce ellen. Ám Beszterce fittyet hány a fenyegetésre, így Pongrác gróf a hadai élén a város ellen vonul. Egészen Zsolnáig jut, ahol a városatyák nagy zavarukba egy "túszt" ajánlanak fel a gőgös hadvezérnek, Apolkát, a város árváját. A kislány jelenléte megváltoztatja Pongrác grófot, aki mint leányát, megszereti a szép és ártatlan teremtést. Ám Apolka már elkötelezte magát… Mikszáth Kálmán azonos című művének filmváltozata.