Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Pihend ki a pihenést a tévé előtt!

Megan Leavey - Viasat3, december 27. hétfő, 14.50h

Megan Leavey tengerészgyalogos tizedes a harci kutyájával szolgál Irakban, a Rex nevű német juhászával bombaszerkezetek után kutat. Sok életet megmentettek, amikor 2006-ban egy bomba felrobban a közelükben, súlyosan megsebesítve Leavey-t.

 

A púpos - Duna Tv, december 27. hétfő, 16.10h

A francia királyi udvarban sok a saját érdekeit szem előtt tartó talpnyaló. A lovagiasságáról és kalandjairól híres Lagardere is egy ilyen kegyenc ármánykodásának lesz az áldozata. Miután barátját megölték, Lagardere magához veszi kislányát és sajátjaként neveli fel. Amikor azonban sok év múlva a szép Aurore-ra szemet vet a gonosz Gonzagues herceg, Lagardere púposnak álcázza magát, és felajánlva szolgálatait a királynak, bosszút áll barátja gyilkosain...

 

Nagy Hal - Filmcafe, december 27. hétfő, 16.30h

A halálos beteg Edward Bloom ágyánál összegyűlik a család. A beszélgetések során az apa felidézi életét. Mindig is a tündérmesék világában élt. Nyolcévesen, ágyhoz kötött betegként napjait a Világ Könyves Enciklopédiájának olvasásával tölti. Különösen az aranyhalakról szóló cikk ragadja meg. Tíz évvel később a városka egyik legnépszerűbb fiatalembereként rájön, hogy, csakúgy, mint az aranyhalnak, a növekedéshez neki is el kell hagynia az otthonát, és fel kell fedeznie a világot. Valószerűtlen, mitikus utazás veszi kezdetét.

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, december 27. hétfő, 16.30h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Forrest Gump - Paramount Network, december 27. hétfő, 18h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

A Jaguár - AMC, december 27. hétfő, 18.05h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.

 

Kölcsönlakás - TV2, december 27. hétfő, 19.30h

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor). Balázsnak a család fontos meg az otthona _ amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon _ amit a haverja éppen felújít, _ hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak _ és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...

 

Callas és Onasszisz - Duna Tv, december 27. hétfő, 20.35h

Maria Callas, minden idők legnagyobb primadonnája és Arisztotelész Onasszisz, görög hajómágnás 1959 áprilisában a díva Covent Gardenbeli vendégszerepelése után ismerkedtek meg egy díszvacsorán. Bár a férfit lenyűgözte a nő szépsége és kisugárzása, Maria nem viszonozta ezt eleinte. Onasszisz egy földközi-tengeri jacht-körútra hívta Callast és férjét, amelyen többek közt Winston Churchill és Greta Garbo is részt vett. A hajóút végére a sármos milliárdos nagyvonalúságával és fényűzésével teljesen elkápráztatta Callast. A mindenki által csodált és ünnepelt díva menthetetlenül beleszeretett az őszülő férfiba.

 

Collateral - A halál záloga - Paramount Network, december 27. hétfő, 21h

A taxisofőrt (Jamie Foxx) túszul ejti az elbűvölő modorú bérgyilkos (Tom Cruise), akinek aznap este meg kell csinálnia néhány melót Los Angelesben. A sofőrnek valahogy meg kell mentenie saját magát és a gyilkos utolsó áldozatát.

 

Szárnyát vagy combját? - Filmcafe, december 27. hétfő, 21h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

A csúf igazság - TV2, december 27. hétfő, 21.35h

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze, és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere, fogadást kötnek. A férfi vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének, a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz, és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak...