Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfőhöz képest egészen sok jó film közül válogathatunk az esti tévézésnél.

Houdini, a halál mágusa - Filmbox Premium, január 17. hétfő, 19.25h

Harry Houdini, a legendás illúzionista turnéja részeként érkezik Nagy- Brtianniába 1926-ban, ahol találkozik egy bájos szemfényvesztő nővel, aki a hatalmas mágust is képes megtéveszteni.

 

Nem kellesz eléggé - Viasat3, január 17. hétfő, 21h

Beth, Anna, Mary és Gigi megpróbálják a lehetetlent: kiismerni a férfiakat. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Tudja-e bárki is, miért nem hív vissza, miért tagadtatja le magát, és miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora...

 

A specialista - Film+, január 17. hétfő, 21h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharone Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quicket (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

Sírok között - Film Mánia, január 17. hétfő, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

Menedék - Filmcafe, január 17. hétfő, 21h

Egy titokzatos fiatal nő érkezik Észak-Karolina egyik kisvárosába, ahol megtalálja az igaz szerelmet egy magányos apuka személyében. A megindító romantikus thriller alapjául szolgáló könyv írója Nicholas Sparks, a best-seller szerző, akinek a Szerelmünk lapjai és a Kedves John is köszönhető.

 

Szemfényvesztők - Moziverzum, január 17. hétfő, 21h

A világ legjobb illuzionistáinak egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a Szemfényvesztők...

 

Örök pillanatok - Filmbox Plus, január 17. hétfő, 21h

Svédország az 1900-as évek elején a szociális válság és nyugtalanság éveit éli. Maria Larsson, a meggyötört, sokgyermekes munkásnő egy fényképezőgépet nyer a lottón. Bár megtartja, nem tud vele mit kezdeni. A kamera sok évig használatlanul hever a sarokban, mígnem egy napon beviszi azt a helyi fényképészhez, Sebastien Pedersenhez eladni, hogy a költségeit ki tudja fizetni. Így kezdődik az a szenvedélyes kapcsolat, melynek révén egy egészen új világ tárul fel Maria szeme előtt. Kapcsolatukat azonban rossz szemmel nézi az asszony alkoholista, csapodár férje.

 

Deep Impact - Paramount Network, január 17. hétfő, 21h

Mit tennél, ha tudnád, hogy néhány nap múlva egy hatalmas üstökös összeütközne a Földdel és az egész emberiség veszélybe kerülne? Ebben az izgalmas filmben elkezdődik a visszaszámlálás és egy titkos program keretei között megindul az üstökös megállítása.

 

Értelem és érzelem - Sony Movie Channel, január 17. hétfő, 21h

A Dashwood lányok pénz nélkül maradnak apjuk váratlan halála után. Egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Az idősebbik lány, Elinor (Emma Thompson) nem bízik az érzelmeiben, és bár Brandon ezredes (Alan Rickman) és Edward Ferrars (Hugh Grant) is megkörnyékezi, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne (Kate Winslet) viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi az elbűvölő Willoughby (Greg Wise) iránt érzett szenvedélyes szerelmét.

 

Ryan közlegény megmentése - SuperTV2, január 17. hétfő, 22h

A film 11 Oscar-díj jelölésből 5-öt nyert el! 1944. június 6. Semmi sem készíthette volna fel az Omaha Beach-i katonákat az előttük álló csatára. Tele vannak reménnyel és elszántsággal, és egyikük sem tudja, hogy túl fogják-e élni az előttük álló rövid utat a tengerparton. A normandiai partot fürkészve John Miller kapitány úgy érzi, hogy a háború legnagyobb kihívásával néz farkasszemet, amikor át akarja juttatni magát és embereit a pergőtűzön. De a legnehezebb feladat még hátra van. A szövetséges csapatok még alig vetették meg a lábukat Omaha-ban, amikor Miller azt a parancsot kapja, hogy osztagával hatoljon az ellenséges vonalak mögé, találjon meg és hozzon vissza egy embert: James Ryan közlegényt. James a legfiatalabb a négy fivér közül, s egyben az utolsó túlélő is, mivel három testvére néhány nap alatt elesett a háborúban. Amint az osztag egyre mélyebbre hatol az ellenséges területen, Miller kapitány embereinek fejébe szöget üt a kérdés: miért érdemes nyolc ember életét kockáztatni egyért? És miért ér többet ennek a közlegénynek az élete, mint az övéké?

 

Josephine Baker - az első fekete sztár - M5, január 17. hétfő, 22h

Josephine Baker egy szabad, elkötelezett színesbőrű nő volt, aki a tengerentúlon szegénységben született, ám hamar kitört onnan és merészen átrándult Európába. Ahogy nevezték a "Fekete Vénusz" vagy "Fekete Gyöngy" utánozhatatlan, sikeres kabaré-táncos volt és nőként ő volt az, aki hírnevével számos fontos, történelmi ügyre képes volt befolyással bírni. Támogatta a francia ellenállást és az emberjogi mozgalmat Amerikában. A dokumentumfilm széleskörűen felhasználja a remek archív felvételeket, hogy bemutassa korának első legmerészebb, legbátrabb fekete sztárját és nem utolsó sorban női harcosát. 1975 Josephine Bakert 2021. november 30-án jelképesen újratemették a francia történelem nagyjainak végső nyughelyén, a párizsi Panthéonban.

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.