Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Pihend ki az első munkanapot a tévé előtt!

Káposztaleves - Film Mánia, május 9. hétfő, 19.05h

Claude és Francis, a két falusi parasztember, vagy ahogy lakóhelyükön szólítják őket Puklis és Kló, nem örvendenek túl nagy népszerűségnek, hála otromba és ostoba tréfáiknak. Amikor éppen vidám szellentő bajnoksággal múlatják idejüket, elementáris elektromos vihar szabadul el villámlásokkal kísérve. Mindez egy furcsa földönkívüli lény látogatását előzi meg, aki hatalmas űrhajójával a veteményesben landol. Az idegen viszonylag barátságos és valósággal rajong a káposztalevesért, ezért felveszi Claude feleségének alakját, hogy tovább maradhasson a Földön.

 

Terminál - Paramount Network, május 9. hétfő, 21h

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére.

 

Zene és szöveg - Viasat3, május 9. hétfő, 21h

Alex Fletcher (Hugh Grant) divatjamúlt rocksztár, akit egy szeszélyes ifjú sztárocska közös duettre kér fel. Alex rendkívül kínos helyzetbe kerül, amikor rádöbben, hogy képtelen megírni a közös dalt. Már csak a csoda segíthet rajta. És úgy tűnik, szerencséje van, Sophie-nak (Drew Barrymoore), a nagyszájú bejárónőnek ugyanis kiváló érzéke van a dalszövegek íráshoz, ám semmi kedve titkos szerzőtárssá válni. Alex úgy véli, elég vonzó ahhoz, hogy bárkit meggyőzzön és kizsebeljen, ha kell.

 

Sztálingrád - Film Mánia, május 9. hétfő, 21h

Gigantikus erők feszülnek egymásnak a Volga menti nagyvárosban, Sztálingrádban, a második világháború idején. A németek győzedelmesen nyomulnak előre, és körülzárják a várost, ám úgy tűánik, a támadás kifullad. A hatalmas öldöklés közepette, a harapófogóba került katonák és civilek a maguk apró csatáit vívják. Így van ezzel a szakasznyi szovjet katona, amely egy stratégiai fontosságú épület megtartásáért küzd. A küzdelem közepette a katonák szoros kapcsolatba kerülnek a házban lakó két nővel.

 

Kolibri kód - Film+, május 9. hétfő, 21h

Joey Jones (Jason Statham), a különleges egység volt katonája hajléktalanként tengődik, miután a katonai bíróság bűnösnek ítélte. Egy éjjel bemenekül egy luxuslakásba, amiről kiderül, hogy üresen fog állni három hónapig. Talál kocsikulcsot és hitelkártyát, ami csak arra vár, hogy az övé legyen. Joey azonban adakozásra használja fel ezt a lehetőséget. Rövid időn belül a kínai gengszterfőnök sofőrje és végrehajtója lesz, ahol aztán magánakcióba kezd.

 

Az eltakarítónő - Filmcafe, május 9. hétfő, 21h

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.

 

Sztárom a párom - SuperTV2, május 9. hétfő, 22h

Anna Scott hollywoodi megasztár, legújabb filmjének, a Helix című sci-fi-nek a bemutatójára Londonba érkezik. A kissé ügyefogyott William Thacker _ ahogy mindenki más _ távolról imádja álmai nőjét. Annát mindenki ünnepli, a fényben él, 15 millió dollárt keres filmenként. William, London festői részén könyvkereskedőként dolgozik. Csendesen éli az elvált, csalódott férfiak életét, míg a világhírnév be nem toppan az ajtaján: egy napon a híres színésznő ugyanis betéved Thacker kis könyvesboltjába. Anna Scott nem csak a filmvásznon csodás, meglátni és megszeretni egy pillanat műve! William el sem hiszi a szerencséjét, amikor másodszor is véletlenül összetalálkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan, romantikusan ismerik meg egymás valódi életét, amely igen szokatlan mindkét fél számára. Annát mindenhova elkíséri a szenzációhajhász újságírók hada. Azonban a hír nem maradhat titokban, s a színésznő amerikai barátja is hamarosan feltűnik a színen, korántsem barátságos szándékkal...

 

Zaklatás - Filmcafe, május 9. hétfő, 22.55h

Tom Sanders elégedett cégénél befutott karrierjével, ráadásul a tőzsdén kisebb vagyon vár rá, mi több előléptetés előtt áll. Ám hamarosan nagyot változik a világ. Minden azzal kezdődik, hogy ahelyett, hogy ő léphetne előre a ranglétrán, új főnöke az a Meredith Johnson lesz, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. Egy este, a vonzó és céltudatos Johnson behívatja az irodájába, és megpróbálja elcsábítani a meglepett férfit. Sanders azonban ellenáll és otthagyja a nőt. Másnap Johnson panaszt emel ellene, s azzal vádolja a férfit, hogy szexuálisan zaklatta a megbeszélésük során. Sanders élete pillanatok alatt a feje tetejére áll és jó híre megmentése érdekében az egyetlen, korántsem könnyű megoldás, ha bepereli a főnökét.