Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Pihend ki a hétfő fáradalmait a tévé előtt!

Felhőatlasz - Film Mánia, május 23. hétfő, 20h

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

 

Nászok ásza - Viasat2, május 23. hétfő, 20h

Esküvőre készül, és nem tudja, mit vegyen fel? Ha bajban van, s fél attól, hogy esküvője rozoga bulivá fajulhat, hívja Robbie Hartot, a nászok ászát, aki bandájával a legfergetegesebb partit kerekíti önnek. Felfelé ívelő karrierjének csúcspontja saját esküvője lehetne, ám menyasszonya a nagy napon elhagyja őt. De még ennél is jöhet rosszabb. Robbie barátnője, Julia (Drew Barrymore) is férjhez készül menni, és éppen őt kéri fel, hogy segítsen neki az előkészületekben. Robbie az előkészületek során egyre biztosabb lesz abban, hogy Julia választottja, Glenn valójában egy seggfej, és azt is egyre tisztábban látja, hogy Juliát neki teremtette az ég.

 

A légiós - AMC, május 23. hétfő, 20.05h

Alain, a gondtalanul éldegélő francia aranyifjú elkövet egy szarvashibát, amikor közelebbről is megismerkedik a maffia egyik kulcsfigurájának barátnőjével. Hogy mentse az irháját, menekülnie kell, s jobb megoldás híján beáll a francia idegenlégióba. Az észak-afrikai állomásozás azonban távolról sem leányálom: nemcsak a vérszomjas tisztek kegyetlenkedéseit, a gerillák gyakori támadásait is túl kell élnie. Alain azonban minden megpróbáltatást elvisel, csakhogy visszatérhessen Párizsba. Esküt tett ugyanis, hogy legyőzi mindazokat, akik vétettek ellene, tisztázza a nevét és megszerzi álmai asszonyának a kezét is.

 

Tegnap éjjel - Filmbox, május 23. hétfő, 21h

A "Tegnap éjjel" egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség "szürkezónáiról" is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.

 

Nathalie második élete - Filmbox Family, május 23. hétfő, 21h

Nathalie (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában _ önmaga legnagyobb meglepetésére _ váratanul megcsókol.

 

Honnan tudod? - Viasat3, május 23. hétfő, 21h

Lisa (Reese Witherspoon) szépen felépített élete romokban hever, amikor kiteszik a softball csapatból. Próbál beilleszkedni a normális életbe, és közben összejön a nőcsábász baseball sztárjátékossal, Mattyvel (Owen Wilson). A kezdeti nehézségek ellenére összeköltöznek, ám ekkor a lúzer George (Paul Rudd) képében felbukkan a harmadik. A fickó rossz passzban van, elhagyta a barátnője, ráadásul apja miatt szövetségi nyomozás folyik ellene. Mindezzel együtt mégis felettébb vonzó Lisa számára. Ettől kezdve a lány a két férfi között hánykódik, és nem tudja eldönteni, melyik az igazi.

 

Számkivetett - Paramount Network, május 23. hétfő, 21h

A "Számkivetett" egy utazás, melynek során nagyon sokat tanulunk meg önmagunkról, az emberi természetről, mindezt egyetlen figura, Chuck Noland történetének bemutatásával. Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt épít és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj (2001) _ Legjobb színész _ drámai kategória: Tom Hanks BAFTA-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb hangkeverés jelölés

 

Halálfutam - Mozi+, május 23. hétfő, 21.30h

A Halálfutam elnevezésű brutális autóverseny a legnézettebb tévéműsor Amerikában. A versenyzők elvetemült gyilkosok, akik oldalukon szexi navigátorokkal, felturbózott járgányokkal gyilkolásszák egymást a győzelemért. A szabályok egyszerűek: ha valaki megnyer öt versenyt, szabadon távozhat, vagy holtan marad a börtönsziget speciális pályáján. A tét nagy, a nézettség és a fogadások busás hasznot hoznak a börtön igazgatónőjének. Az autóversenyző Jensen Ames ártatlanul került rácsok mögé. Arra kényszerül hát, hogy a legendás versenyző, Frankenstein szerelésében részt vegyen a versenyen...