Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti otthoni program, ha van tévéd

Middleton - Viasat3, október 10. hétfő, 21h

Edith határozott, szabad szellemű és sikeres üzletasszony, aki a tizennyolc éves lányával, Audrey-val elmegy megnézni a továbbtanulásként számbajöhető főiskolákat. George zárkózott szívsebész, aki az ugyancsak tizennyolc éves fiával, Conraddal indul egy hasonló utazásra. A két páros útja a Middleton főiskolán keresztezi egymást, amely a festői Connecticut államban található. Miközben a két gyereket lefoglalja az iskola, meglepő módon a két magányos szülő egymásra talál, és szerelemre lobbannak.

 

Atomtámadás - Viasat Film, október 10. hétfő, 21h

Oroszországot csupán egyetlen ember mentheti meg a nukleáris háborútól: egy amerikai mesterlövész, aki azt a feladatot kapja, hogy elimináljon egy csecsen atomerőművet, mielőtt terroristák felrobbanthatnák a reaktorát, ártatlan ezrek halálát okozva. A kommandós behatol a szigorúan őrzött építménybe, megjelöli az objektumot az amerikai rakétatámadás számára, majd elmenekül. Amikor rájön, hogy nem a terroristák, hanem a rakéták fogják beindítani a láncreakciót, világossá válik számára, hogy felültették. Mivel egyedül csak ő képes megállítani a katasztrófát, kénytelen ismét betörni az erőműbe, mielőtt lejár az idő, s kirobban az atomháború.

 

A gyilkos médium - Paramount Network, október 10. hétfő, 21h

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról.

 

Vadcsapáson - Film Mánia, október 10. hétfő, 21h

Wolf egy amerikai őslakos, egy anakronisztikus személyiség a mai modern világban. Amikor a férfi édesanyját gyilkosság áldozata lesz, megfogadja, hogy bosszút áll érte. Az elhagyott, vad nyugatot járja a motorkerkpárján, hogy felkutassa és megbüntesse azokat, akik megölték azt, aki a legközelebb állt hozzá. A gyilkos bosszúhadjáratát azonban a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynökei nem nézik jó szemmel, valóságos hajtóvadászatot indítanak utána. Az igazságért Wolfnak súlyos árat kell fizetnie.

 

A pusztító - AMC, október 10. hétfő, 21h

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

A specialista - Film+, október 10. hétfő, 21h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharone Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quicket (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

Anna - Mozi+, október 10. hétfő, 21.15h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

 

Küldetése: Igazságosztó - Moziverzum, október 10. hétfő, 22h

Robert Sikes ezredes arra törekszik, hogy a város utcáit megszabadítsa a bűnözéstől. Módszere olyan, mint egy lopakodóé, a sötétben bújik meg és onnan végez azokkal az emberekkel, akik bűnt követtek el. Egykori társa, William Porter csatlakozik a rendőrséghez, hogy volt parancsnokát bíróság elé állítsa és megakadályozza a további önbíráskodási tevékenységét.

 

Pokoli igazság - Film Mánia, október 10. hétfő, 22.40h

Mike Riggins egykor a U.S. Speciális Erők tagja volt, jelenleg azonban börtönben ül Oroszországban, és az egyetlen esélye a szabadulásra, ha egy elrabolt amerikai nőt, Ana-t kiszabadít a fogságból. A mentőakció sikeres, ám hamarosan ráébred, hogy az emberrablás csak álca volt, igazából holtan akarják látni a nőt. Kormánytagok, ejtőernyősök és alvilági szervezetek, mind tálcán szeretnék látni Ana fejét, ám Mike nem hagyja annyiban a dolgot.

 

Hegyek között - SuperTV2, október 10. hétfő, 23h

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig egy műtét elvégzésére utazna, ám a viharos idő miatt lemondták a járatokat. Alex és Ben megegyeznek egy magánpilótával, hogy elviszi őket. Walter azonban rosszul lesz, és a gép lezuhan a hegyek között. A katasztrófát csak Alex, Ben és Walter kutyája éli túl. A kietlen hegyvidéken csak magukra számíthatnak. Miközben a természet erőivel harcolnak, egymással is meg kell küzdeniük...

 

Mindenáron gyilkos - Filmcafe, október 10. hétfő, 23.05h

Egy profi bérgyilkost, Frank Kitchent (Michelle Rodriguez) alaposan csőbe húznak, és egy őrült doktor (Sigourney Weaver) kezére kerül, aki nővé operálja őt. A nemet váltott fejvadász bosszút esküszik, és bosszú-hadjáratában Johnnie (Caitlin Gerard), az ápoló lesz a társa, akinek ugyancsak megvannak a maga kis titkai.

 

Adaline varázslatos élete - Viasat3, október 10. hétfő, 23.10h

A huszonkilenc éves Adaline csodával határos módon túléli a balesetet. Miután felgyógyul, megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. Majdnem nyolc évtizeden keresztül őrzi a titkát, félve a lelepleződéstől. Ám véletlenül találkozik Ellis Jonesszal, a karizmatikus emberbaráttal, akinek szenvedélye az élet és a romantika. Amikor a szüleivel töltött hétvége azzal fenyeget, hogy kiderül a titka, Adaline úgy dönt, hogy örökre megváltoztatja az életét.

 

A replikáns - AMC, október 10. hétfő, 23.15h

Megszökött Garrotte (Jean-Claude Van Damme), a Fáklya néven elhíresült, tébolyult sorozatgyilkos. Csupán Jake Riley (Michael Rooker) képes arra, hogy elkapja, ám ezúttal a siker elmarad, a hullák száma pedig csak egyre nő. A megcsömörlött Jake kilép a rendőrségtől, és elszegődik a Nemzetbiztonsági Erőkhöz, ahol nem mást osztanak mellé, mint a Garrotte DNS-éből klónozott replikánst. Az idő vészesen fogy, a feladat pedig óriási: Jake-nek a gyilkos hasonmásában megbízva kell kézre kerítenie a garázdálkodó gyilkost.

 

Alvilági játékok - Paramount Network, október 10. hétfő, 23.25h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik haverjával. Slevin néhány óra alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a Macska úrral (Bruce Willis).

 

Bérgyilkosok - Film+, október 10. hétfő, 23.25h

Rath-t még a hidegháború éveiben szervezték be egy munkára, amelynek elvégzésére csak néhány kivételes ember volt képes. Rath bérgyilkos volt, aki mindig tudta, melyik oldalon áll. A világ azonban megváltozott: a hidegháború a múlté, egyszerre minden bizonytalanná, átláthatatlanná vált. Bain már ennek a régi szabályokat elvető világnak a gyermeke. A szakma íratlan törvényei számára semmit sem jelentenek, egyetlen célja, hogy mindenáron ő legyen az elsőszámú profi, a bérgyilkosok királya. Ehhez azonban el kell távolítania Rath-t, azaz meg kell ölnie a veterán mestert. A macska-egér harc megkezdődik, az üldöző és üldözött személye azonban hamarosan felcserélődik…

 

A hegyek szigete - DUNA Televízió, október 10. hétfő, 23.26h

A gyönyörű Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, Cristit, hogy segítsen férje, a Bukarestben letartóztatott, kétes hírű üzletember, Zsolt megszöktetésében. Gildát nem kizárólag a szerelem hajtja: Zsolt ugyanis az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya. A további tagokkal bővülő csapat tagjai senkiben, így egymásban sem bízhatnak, és az is nyilvánvaló, hogy lehallgatják őket. A modern technikai eszközöket hátrahagyva a Kanári-szigetekre utaznak, hogy a helyi ősi füttynyelvet elsajátítva üzenhessenek egymásnak a gondosan megtervezett akció során, remélhetőleg túljárva az őket üldöző felügyelőnő eszén.

 

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, október 10. hétfő, 23.40h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…