Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti tévés mulatsághoz.

Ismeretlen férfi - Viasat3, november 14. hétfő, 21h

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) súlyos autóbalesetet szenved Berlinben. A kómából magához térve meglepve tapasztalja, hogy a felesége nem ismeri fel, és egy ismeretlen férfi (Aidan Quinn) elfoglalta az életét. Miután a hatóságok nem hisznek neki, Harris kénytelen a maga kezébe venni a nyomozást. Az egyetlen dolog, amin elindulhat, a taxi, amellyel balesetet szenvedett. A sofőr, Gina (Diane Krueger) segít neki kideríteni az igazságot, ami nagy meglepetéseket tartogat Harris számára.

 

Négy tesó - Paramount Network, november 14. hétfő, 21h

A három testvér anyjuk temetésére tér haza, ahol találkoznak negyedik bátyjukkal. Javában zajlanak a temetés előkészületei, ám a fiúk rádöbbennek, hogy anyjuk valószínűleg gyilkosság áldozata lett. Úgy döntenek, hogy maguk veszik kézbe a nyomozást _ és a bosszút.

 

Hellboy - RTL HÁROM, november 14. hétfő, 21h

Közeleg az apokalipszis. Nimue (Milla Jovovich), a gonosz varázslónő bosszút forral az emberiség ellen, és egyesíti a boszorkányokból, alvilági szörnyekből álló vérszomjas seregét. Minden azon múlik, hogy Hellboy (David Harbour) beteljesíti-e a végzetét, és démoni fenevad képében leigázza a Földet, vagy képes lesz szembenézni a sorsával, és igazi szuperhősként megmenti a világot?

 

A Sakál - AMC, november 14. hétfő, 21h

A moszkvai rendőrségi akció során, melyben az FBI néhány embere is részt vesz, megölik a keresztapa testvérét. A maffia ura szörnyű bosszút esküszik, el akarja tetetni láb alól az amerikai elnök feleségét. Felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, akit csak Sakál néven ismernek. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese az orosz rendőrtiszttel, Valentina Koslovával közösen ered a fantom nyomába. Hamarosan rájönnek, hogy csak úgy férkőzhetnek a férfi közelébe, ha annak egykori társához, Declan Mulqueenhez, a börtönben ülő IRA terroristához fordulnak segítségért.

 

Jack Reacher - Mozi+, november 14. hétfő, 21h

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során azonban a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reacher-t!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, amelynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, miközben súlyos titkot őriz...

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Filmcafe, november 14. hétfő, 21h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

 

Penge 2. - Film+, november 14. hétfő, 21h

A vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge (Wesley Snipes) kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit. A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újra összehívja a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség ellen. A vérfürdő egészen idilli volt a rájuk váró harchoz képest.

 

Küldetése: Igazságosztó - Moziverzum, november 14. hétfő, 21.10h

Robert Sikes ezredes arra törekszik, hogy a város utcáit megszabadítsa a bűnözéstől. Módszere olyan, mint egy lopakodóé, a sötétben bújik meg és onnan végez azokkal az emberekkel, akik bűnt követtek el. Egykori társa, William Porter csatlakozik a rendőrséghez, hogy volt parancsnokát bíróság elé állítsa és megakadályozza a további önbíráskodási tevékenységét.

 

Kánikulai délután - DUNA Televízió, november 14. hétfő, 22.30h

Sonny Wortzik és barátai, Sal és Stevie életükben először bankot rabolnak, ám egyszerű tervük, hogy felmarkolják a pénzt és lelépnek, hamar csődöt mond. Stevie-nek inába száll a bátorsága és mindjárt az elején hazamegy, Sonny és Sal pedig azzal kénytelenek szembesülni, hogy miután a pénzszállítók röviddel azelőtt mentek el, a kasszában alig van pénz. Amikor rendőrök veszik körül az épületet, a botcsinálta bankrablás túszdrámává fajul. A megtörtént esetet feldolgozó filmdrámát, amely 1976-ban elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díját, Al Pacino és John Cazale alakítása és Sidney Lumet mesteri rendezése révén is az amerikai filmtörténet klasszikusai között tartják számon.

 

Leszámolás Kis-Tokióban - Viasat Film, november 14. hétfő, 22.45h

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

A bérgyilkos - Film Mánia, november 14. hétfő, 22.50h

Cliff Garret, a New York-i zsaru és társa, Ronny Delany már befejezné megfigyelési akcióját, amikor feltűnik a színen egy kábítószerbanda. Miközben egy közeli raktárba rejtenék "rakományukat", egy rivális banda közbelép, és hatalmas tűzpárbaj veszi kezdetét. Garret közbeavatkozna, de Delaney-ről kiderül, hogy csapdába csalta társát, és lelövi Garretet. A kórházban sikerül megmenteni Garret életét, de a külvilág számára a zsaru meghalt. A kábítószerosztály megbízásából három évvel később Garret új személyazonossággal lép akcióba. Ő Danny Grogan, a kegyetlen bérgyilkos, aki hamarosan a Seattle-i szervezett bűnözés főnökének bizalmába férkőzik.

 

Kertvárosi kommandó - Moziverzum, november 14. hétfő, 23.20h

Négy átlagos kertvárosi polgár kikapcsolódásra és egy kis piára vágyik, lehetőleg minél távolabb a családtól. Így aztán polgárőrséget alakítanak és a járőrözést arra használják fel, hogy megszökjenek az otthoni kötelezettségek elől. Elfoglaltságtól persze nem tartanak, a környékükön ugyanis ritka, hogy bármi rossz történjen. Ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak. A csapat már az első járőrútján olyasmibe ütközik _ szó szerint -, amibe nem kellene. Hamarosan pedig rájönnek, hogy a várost ellepték a földönkívüliek...

 

A szellemlovas 2. - A bosszú ereje - Film+, november 14. hétfő, 23.20h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) Kelet-Európában rejtőzött el, és magányosan folytatja kilátástalan küzdelmét az átokkal, ami miatt időről időre lángoló koponyájú bosszúállóvá változik. Egy nap azonban egy szekta vezetője keresi fel, és felbéreli, hogy ölje meg magát a Sátánt (Ciarán Hinds), aki éppen Blaze kisfiának születésnapján akar testet ölteni, méghozzá az ő testét felhasználva.

 

Éli könyve - RTL HÁROM, november 14. hétfő, 23.20h

Az atomháború után az erőszak az úr, az utakon fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli (Denzel Washington), a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél, még a víznél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Carnegie (Gary Oldman) akár ölni is hajlandó azért, hogy megszerezze a Bibliát, hogy a segítségével kiterjessze a hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Fejvesztve - Mozi+, november 14. hétfő, 23.50h

A bandafőnök, Rex felbérli Franket és embereit, hogy lopjanak el neki egy rendkívül értékes ékszert, de a rablás rosszul sikerül, mert valaki figyelmezteti a rendőröket. Frank fejsérülést szenved, az ékszereknek is lába kel, illetve a memóriájából is hiányzik tíz perc, többek között azt sem tudja, ki támadta meg őt. A férfinek ki kell derítenie, ki az áruló a csapatának tagjai közül, mielőtt még Rex meggyilkoltatja őt, hogy elvarrja a hozzá vezető szálakat.

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Filmcafe, november 14. hétfő, 23.55h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.