Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfői tévés pihenés gyakorlásához ajánljuk.

Tóparti gyilkosságok - Film4, március 6. hétfő, 20h

Elise és férje, Allan megtalálják tökéletes otthonukat: egy félreeső helyen, a tó partján, ahol Elise nyugodtan dolgozhat a regényén. Néhány héttel később egy pár költözik a szomszédos üres házba, mikor Elise elmegy, hogy üdvözölje őket, rájön, hogy már ismeri őket. Az új szomszédok Elise egykori legjobb barátjnője, Geena és Lee, a férfi, aki korábban Elise párja volt. Úgy tűnik, hogy a pár rendezni akarja a történteket, de Lee igazi célja, hogy visszaszerezze Elise-t.

 

Sherlock Holmes - AMC, március 6. hétfő, 21h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

 

Penge - Film+, március 6. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes) félig ember, félig vámpír. Erős és gyorsan gyógyul a sebe, tud a fényben is járni. Ő a kulcs és a kiválasztott a két faj között. Barátjával a vámpírok ellen harcol gyerekkora óta, s egy nap melléjük szegődik Karen doktornő (N'Bushe Wright), akinek megmentette az életét. A vérszomjas, átalakult Frost (Stephen Dorff) a vámpírok uralmát akarja megteremteni a Földön. A vér istenének uralma mindent megváltoztathat. De Penge felveszi vele a harcot.

 

Sebhelyek - RTL HÁROM, március 6. hétfő, 21h

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja, és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat, és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat, de ebben is téved.

 

Rosszkor, rossz helyen - Moziverzum, március 6. hétfő, 21.15h

Franket, az egykori rendőrfőnököt alaposan megtépázta az élet. Felesége egy autóbaleset áldozata lett, közvetlenül azután, hogy megtudták, lányuk rákban szenved. A munkájától megfosztott férfi ezért vagyonőrként kezd el tevékenykedni a helyi fegyverboltban, ahol egy napon gyilkosság szemtanúja lesz. Frank vallomása könnyedén rács mögé juttathatja az elkövetőt, akinek fogadott fia mindent megtesz azért, hogy eltegye láb alól az egykori kopót. Azonban amikor Frank lánya, Chloe is veszélybe kerül, az ügy személyessé válik, és a férfit ezután semmi sem tántoríthatja el attól, hogy gyermeke védelmére keljen.

 

A ZseniKém hősei elszabadultak! - Viasat6, március 6. hétfő, 23h

Bruce (Masok Oka) és Lloyd (Nate Torrence), a két ügyefogyott zseni a haláli ügynöknek, Maxwell Smartnak dolgozik. Szabadidejükben feltalálják a láthatatlan álcát, ám a vadonatúj találmánynak nyoma vész. Felettébb ciki lenne, ha a KAOS nevű terrorszervezet kezébe kerülne, így a két laborkukac kénytelen kimenni a fényre, azaz elhagyni a labort, és felszámolni a világ legveszedelmesebb szervezetét. A feladat hatalmas kihívás, hiszen hogyan lehet megtalálni azt, ami láthatatlan?

 

Nincs alku - Filmcafe, március 6. hétfő, 23.05h

Pattanásig feszült a helyzet a chicagói rendőrség belső ügyeit vizsgáló osztály központjánál. Rendőrségi helikopterek köröznek a 20. emelet körül, mesterlövészek állnak készenlétben a szomszédos háztetőkön, s távcsöves puskájukat egy férfira szegezik. A célpont Danny Roman (Samuel L. Jackson), aki viszont a maga fegyverével tartja sakkban a hivatal vezetőjét és munkatársait. Roman azért szánta el magát erre az elkeseredett lépésre, mert tisztázni akarja magát gyilkosság és sikkasztás vádja alól. Időt kell nyernie, s Roman pontosan tudja: addig figyelnek rá, míg emberek élete forog kockán. Tökéletesen meg van győződve igazáról _ hiszen Danny Roman chicagói rendőrtiszt a túszügyek legkiválóbb szakértője. Csakhogy most maga Roman szedett túszokat, mert szüksége van valakire, aki meghallgatja őt. Ezért azt követeli, hogy a másik kerület ismert s hozzá hasonlóan tapasztalt közvetítőjét, Chris Sabiant (Kevin Spacey) hívják el tárgyalni. Végül Sabian is kénytelen szembesülni ugyanazzal a kérdéssel, ahová Roman is eljutott: ki mozgatja a szálakat a háttérben? És hogyan illik a képbe Roman?

 

Tisztítótűz - RTL HÁROM, március 6. hétfő, 23.10h

A kiváló pszichológiai érzékkel rendelkező Jack Cole nyomozó már évek óta felhagyott eredeti tevékenységével. Ám amikor Los Angelesben útjára indul egy tébolyodott sorozatgyilkos, a hatóságok kénytelenek a segítségét kérni. Cole azonban nem dolgozhat egyedül, új társat kap Jim Campbell nyomozó személyében, akivel az első pillanattól kezdve gyűlölik egymást. De le kell küzdeniük a kölcsönös ellenszenvet ahhoz, hogy elkaphassák a gyilkost, akinek legutolsó áldozata Cole volt felesége és annak legújabb férje.

 

A kínai kapcsolat - Moziverzum, március 6. hétfő, 23.15h

Yan Jian, a fiatal kínai IT-mérnök Észak-Afrikába készül egy versenyre a cége nevében, amelynek nyertese nagy hatalomra tehet szert. Ám nem ő az egyetlen, aki erre készül, és nem mindenkinek jók a szándékai...

 

Bohém rapszódia - SuperTV2, március 6. hétfő, 23.20h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aid-en, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercury-val az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

A nagy fehér - AMC, március 6. hétfő, 23.25h

Egy kellemes repülés egy távoli szigetre rémálommá válik öt utas számára, amikor a hidroplánjuk megsemmisül egy furcsa balesetben, és csapdába esnek egy tutajon, 100 mérföldre a parttól, ahol emberevő cápák ólálkodnak a felszín alatt.

 

A szellemlovas - Film+, március 6. hétfő, 23.30h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) megszokta a halál közelségét. Ő a száguldó világ legvakmerőbb motoros kaszkadőre. Amikor egy különös idegen a lelkét kéri cserébe súlyosan beteg apja felgyógyulásáért, nem habozik, számára a Mefisztóval (Peter Fonda) kötött üzlet csupán egy újabb kaland, újabb játék a halállal. De az alvilág urával nem lehet játszani. Johnny örök rabságba kerül. Nappal továbbra is lélegzetelállító trükkjeivel szórakoztatja a borzongani vágyókat, éjjel viszont a gonoszok ellen kell harcolnia, és akit legyőz, azt a pokol tüzével bünteti. Lángoló motorja nyergében minden éjjel nekivág szörnyű büntetőhadjáratának _ és hiába szeretne, nem nyugodhat meg sosem.

 

Az időutazó felesége - Viasat3, március 6. hétfő, 23.45h

Henry, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni.

 

Közönséges bűnözők - Paramount Network, március 6. hétfő, 23.45h

Az öt piti bűnöző rablási terve nagyon rosszul sül el. Nyakukon a rendőrség, amely a rejtélyes ""Keyser Soze""-t üldözi. A titokzatos figurának úgy tűnik, valami köze van a rabláshoz....