Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Elkezdődött a hét, a tévében is.

V mint vérbosszú - Filmcafe, július 10. hétfő, 21h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

 

A csodálatos Pókember - Viasat Film, július 10. hétfő, 21h

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze.

 

Az éjszakám a nappalod - Viasat3, július 10. hétfő, 21h

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba. Az egyik éjjel összeakad egy fura társasággal, melynek tagjai mind különös, éjszakai lények, főnökük a leállíthatatlan Volf (Anger Zsolt) elképesztő szélhámosságokkal próbál meggazdagodni. A legújabb ötletéhez Novákot is fel akarja használni. A terv része egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve. Ha Novák nem hal bele ebbe a kalandba, talán meggyógyulhat tőle.

 

Sherlock Holmes - AMC, július 10. hétfő, 21h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

 

Az útvesztő - Mozi+, július 10. hétfő, 21h

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál _ és sokan vannak ilyenek _ mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

 

Torrente, a törvény két balkeze - Film Mánia, július 10. hétfő, 21h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

A Sólyom végveszélyben - Film+, július 10. hétfő, 21h

1993. október 3-án amerikai ejtőernyősöket dobtak le Mogadishuban, Szomália fővárosában Mike Steele kapitány (Jason Isaacs) vezetésével. A polgárháborút szító hadúr és szárnysegédei voltak a célpontok. A 45 percesre tervezett villámakció 16 órás vérfürdőbe torkollott. 18 katonát és két Sólyom (Black Hawk) típusú harci helikoptert veszítettek az amerikaiak. A sikertelen akció a szomáliai amerikai akciók beszüntetésére hangolta az otthoni közvéleményt.

 

Drága Elza! - Magyr Mozi TV, július 10. hétfő, 22.25h

1942 végét írjuk. Ukrajna, keleti front. Itt szolgál Lombos honvéd (Makray Gábor), a hazájához hűséges katona, akinek friss házasként egyetlen vágya viszontlátni ifjú feleségét. Egy adminisztrációs hiba miatt azonban lemarad a hazafelé tartó vonatról. Azt gondolja, rosszabb már nem jöhet, az igazi pokoljárás viszont csak akkor kezdődik...

 

A bostoni fojtogató - DUNA Televízió, július 10. hétfő, 22.40h

Boston városát szörnyű gyilkosságsorozat tartja rettegésben. Egy ismeretlen látszólag véletlenszerűen kiválasztott nők sorát fojtotta meg. Miközben a rendőrség nagy erőkkel nyomoz a rendelkezésére álló csekély számú bizonyíték alapján, a fojtogató újra és újra lecsap. A megtörtént esetet feldolgozó film a nyomozók módszeres munkájának bemutatását helyezi előtérbe, mielőtt színre léptetné az elkövetőt, Albert DeSalvót, aki látszólag egyáltalán nincs tisztában vele, milyen végzetes személyiségzavarban szenved.

 

A cigányok ideje - M5, júlios 10. hétfő, 22.50h

Kusturica harmadik játékfilmje, a Cannes-i Arany Pálmát méltán elnyerő "Cigányok ideje" szikrázóan tehetséges, életteli, bővérű, szürrealista álmokkal lebegtetett, virítóan tarka legenda a Jugoszláviában élő romákról, akik _ mint a rendőrségi hírek néhány éve beszámoltak róla _ serdülő gyerekeket raboltak el és csempésztek ki Olaszországba, ahol zsebtolvaj- és rablóbandákba szervezték őket. A "Cigányok ideje" Dickens Twist Olivérjének modern cigány változata, egy olyan modernkori eposz, amely alapvető érzésekről szól, mint a szerelem, gyűlölet, a vágy, az erőszak és még sok minden más. Ugyanakkor mint minden jó eposz, nagyon egyszerű emberi érzésekről is mesél. 

 

2067 - Időhurok - Film Mánia, július 10. hétfő, 22.50h

2067-re a Földet szinte teljesen elpusztította az éghajlatváltozás és az emberiség kénytelen szintetikus oxigénen élni, az általa okozott betegség azonban megbetegíti a világ lakosságának nagy részét. A gyógyulás egyetlen reménye a jövő üzenetének formájában jelenik meg: "Küldje Ethan Whyte-t". Ethan, egy földalatti alagút dolgozója hirtelen egy teljesen új, ismeretlen veszéllyel teli világba kerül, miközben az emberi faj megmentéséért kell küzdenie.

 

Fogd a nőt és fuss - SuperTV2, július 10. hétfő, 22.55h

Charley Pearl, a jóképű aranyifjú éppen az esküvőjére készül egy befolyásos filmproducer lányával. A férfi Las Vegasba utazik a barátaival, hogy egy utolsó, közös tivornyázással búcsúztassák el legénykorát, de Charley nem túlzottan vevő az ötletre, ő inkább otthon lenne kedvesével. Azonban a férfi addig biztosnak hitt szerelme a menyasszonya iránt egy pillanat alatt meginogni látszik, amikor is egy bárban ülve megpillantja Vicki-t, az egyik énekesnőt. Charley ezt követően mindent kész feladni azért, hogy az éjszakát a nő társaságában tölthesse. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű. Vicki ugyanis Bugsy Siegel, a hírhedt gengszterfőnök barátnője, s miután az megtudja, hogy mi történt kettejük között, meglepő büntetéssel sújtja a párost. Ezt követően Charley és Vicki románca a létező összes utat bejárja, miközben egyikük sem tudja eldönteni, hogy inkább vele, vagy pedig nélküle jobb az élet.

 

Batman és Robin - AXN, július 10. hétfő, 22.55h

Hűvös borzongás lett úrrá Gotham City-n, jeges rémület szorítja össze a városlakók szívét. S mint már annyiszor, az elkeseredett emberek egyetlen reménye a magányos denevérember, aki a derengő hold fényében elindul a város felé... Batman azonban egy fürge motoros, Robin kíséretében kel útra, hogy együttes erővel szálljanak szembe Mr. Jégcsappal és a gyönyörű, ámde végzetes szépséggel, Méregcsókkal...

 

Django elszabadul - Moziverzum, július 10. hétfő, 23h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Éli könyve - RTL HÁROM, július 10. hétfő, 23.30h

Az atomháború után az erőszak az úr, az utakon fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli (Denzel Washington), a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél, még a víznél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Carnegie (Gary Oldman) akár ölni is hajlandó azért, hogy megszerezze a Bibliát, hogy a segítségével kiterjessze a hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Véres munka - Viasat Film, július 10. hétfő, 23.50h

Terrell McCaleb (Clint Eastwood) a visszavonult FBI-ügynökön szívátültetés hajtanak végre. A sikeres műtét után lábadozó egykori nyomozót felkeresi egy nő, aki arra kéri, hogy találja meg nővére gyilkosát. A megfáradt ügynök visszautasítja a felkérést, de amikor megtudja, hogy a meggyilkolt asszony szíve most az ő régi szíve helyén dobog, megváltoztatja az álláspontját és a gyilkosok nyomába ered.