Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdjük a hetet jó esti tévézéssel!

Torrente 4. - Film Mánia, július 31. hétfő, 21h

Torrente elvállal egy ügyet, amely balul sül el, sőt rács mögé kerül olyan bűnért, amit el sem követett. A börtönben egyetlen cél lebeg a szeme előtt, hogy mielőbb tisztára mossa a nevét, és bosszút álljon azon, aki oda juttatta. Ehhez azonban először is ki kell jutnia onnan. Ehhez sajátos tervet eszel ki, amihez az egyik kedvenc filmje, a Menekülés a győzelembe ötletét használja fel: focimeccset szervez a rabok és a börtönőrök között. Ha nehezen is, de sikerül megszöknie, és megkezdi bosszúhadjáratát.

 

A holló - Paramount Network, július 31. hétfő, 21h

A történet egy fiatal zenészről, Ericről szól, akit mennyasszonyával együtt meggyilkoltak esküvőjük éjszakáján. Pontosan egy évvel a haláluk után, egy rejtélyes holló segítségével visszatér, hogy megtalálja a gyilkosokat.

 

Végjáték - RTL HÁROM, július 31. hétfő, 21h

A Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj. Hetven évvel a kíméletlen háború után a vezetés a gyerekek kimagasló képességeiben látja a szabadulás kulcsát. Ender Wiggin (Asa Butterfield), a csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik sok hasonló fiatal közé, ahol Hyrum Graff ezredes (Harrison Ford) próbál ütőképes csapatot építeni, Enderből pedig vezetőt nevelni. Endert minden reményüket beváltja, ám egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz.

 

Braven - Filmcafe, július 31. hétfő, 21h

Joe Braven (Jason Momoa) egy fakitermelő cég tulajdonosa, aki családjával együtt él Kanadában. Édesapja, Linden demenciában szenved, ez az oka, hogy összekever egy nőt egy bárban a feleségével. A kalamajkából kocsmai verekedés támad, aminek a végén Linden kórházba kerül. Joe úgy dönt, lábadozó apjával és családjával együtt tart egy kis szünetet és visszavonulnak a félreeső vadászkunyhójukba egy csendes hétvégére. Hamarosan kiderül, hogy a faházat egy kábítószerkereskedő használja rejtekhelyként, ami összetűzéshez vezet a drogbandával. Amikor a bűnözők megjelennek és körbeveszik a hétvégi lakot, már a túlélés lesz a tét.

 

Vér és csont - AMC, július 31. hétfő, 21h

Michael Jai White neve garanciát jelent rá, hogy nem Hollywoodi szépfiúk betanult mozdulatait fogjuk látni a képernyőn _ kőkemény, küzdősportban jártas figurák, villámgyors, technikás akciók csontropogás és vér vár ránk. Bone (Michael Jai White) nem keresi a bajt, de ha az megtalálja, akkor kő kövön nem marad. A börtönből szabadulva Bone elindul, hogy hogy megtartsa szavát, amit egykori cellatársának, egyetlen benti barátjának tett: megvédeni annak családját. A feladat közel sem egyszerű, ugyanis a felültetett férfi felesége időközben egy utcai harcokat szervező gengszterfőnök drogfüggő nője lett, fiát pedig örökbefogadták. Bone viszont nem az a fajta, aki megijed egy kis harctól….A filmben pár kultikus küzdősportos alak is felbukkan: Bob Sapp (K1) és Kimbo Slice (MMA).

 

Idétlen időkig - Viasat Film, július 31. hétfő, 21h

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

 

Sebhelyek - Film+, július 31. hétfő, 21h

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja, és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat, és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat, de ebben is téved.

 

Jack Reacher: Nincs visszaút - Mozi+, július 31. hétfő, 21.20h

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reacher nem kételkedik a nő ártatlanságában, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudja, ki kell szabadítania őt a börtönből, és fel kell tárnia egy nagyszabású kormányzati összeesküvést. Az események gyorsan eldurvulnak, és a szökésben lévő páros számára már nem csupán a saját nevük tisztázása a tét, hanem az életük is. A nyomozás során Reacher olyan titokra bukkan, amely örökre megváltoztathatja az életét...

 

Életfogytig - Moziverzum, július 31. hétfő, 22.40h

New York City, 1932. Ray Gibson piti kis zsebtolvaj terjedelmes szóvirágok árán épp most jutott be egy elegáns éjszakai mulatóba, ahol kiszúrja magának aznap esti első áldozatát, a mit sem sejtő Claude Banks-t. Claude, a törtető bankpénztáros, aki egy hölgy társaságában szórakozni indult a városi éjszakába, nem is gyanítja, hogy pár órával később _ ha nem akarja a folyó mélyén végezni betoncsizmában _ egy rizikós szeszcsempész melót lesz kénytelen elvállalni Ray-jel együtt közösen. Ez azonban események olyan láncolatát indítja el, melynek végén szertefoszlanak álmaik a hajszálcsíkos öltönyös életről, helyette meglehetősen hosszú ideig csak a csíkos rabruhára van kilátásuk...A két szerencsétlen flótás lassan rájön, hogy fölösleges egymást marniuk, inkább össze kellene fogniuk, hogy együtt szökjenek vissza a külvilágba. Bár mindig lebuknak, és az idő múlik, de soha sem veszítik el a reményt, hogy akárhogyan is, de egy napon még szabad emberként fognak kisétálni a börtönfalak közül. A két káprázatos komikus életre szóló kalandjai egyszerre izgalmasak, mulatságosak és meghatóak…

 

Mr. Brooks - Filmcafe, július 31. hétfő, 22.45h

Mr. Brooks látszólag az amerikai középosztály megtestesült mintaképe: sikeres üzletember és boldog családapa. Mindez azonban csak álca, Mr. Brooks valójában brutális sorozatgyilkos. Két esztendőn át sikerült visszafognia a benne szunnyadó sötét erőt, ám a gyilkos ösztön most újra kitört belőle. Ezúttal egy szeretkező pár az áldozat, ám egy szemtanú is akad. Tom hamarosan bejelentkezik nála, ám nem pénzt akar, hanem életre szóló élményre vágyik. Nem elég, hogy Mr. Brooksnak meggyűlt a baja a zsarolóval, de egy okos nyomozónő, Tracy Atwood is a nyomában van.

 

A replikáns - AMC, július 31. hétfő, 22.45h

Megszökött Garrotte (Jean-Claude Van Damme), a Fáklya néven elhíresült, tébolyult sorozatgyilkos. Csupán Jake Riley (Michael Rooker) képes arra, hogy elkapja, ám ezúttal a siker elmarad, a hullák száma pedig csak egyre nő. A megcsömörlött Jake kilép a rendőrségtől, és elszegődik a Nemzetbiztonsági Erőkhöz, ahol nem mást osztanak mellé, mint a Garrotte DNS-éből klónozott replikánst. Az idő vészesen fogy, a feladat pedig óriási: Jake-nek a gyilkos hasonmásában megbízva kell kézre kerítenie a garázdálkodó gyilkost.

 

Libiomfi - Magyar Mozi TV, július 31. hétfő, 22.50h

A film egy színházi rendezőről szól, aki egyáltalán nem ért a színházhoz és egyébként komplett őrült. A témát Liebe Attila története ihlette, aki Ózdon egy színjátszókört vezetett fiataloknak, és a nagy tanítás közben megfojtogatta növendékeit. E film Libi bácsija az általa feldolgozott Micimackó című darabot szeretné színre vinni, de ez a Micimackó nem az a Micimackó, amit mi ismerünk, az "elwaltdisneysedett", hamis light Micimackó, mert ő vérvalóságot akar, hogy az ő állatfigurái igazán állatok legyenek. A film műfaja: tragikomikus szoció-mese-musical.

 

A mandzsúriai jelölt - AXN, július 31. hétfő, 22.55h

Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgált az Öböl-háborúban. A kuvaiti sivatagban támadás érte a szakaszukat és csak Shaw őrmesternek köszönhetik, hogy életben maradtak, akit hőstettéért Becsületrenddel tüntettek ki. Tíz évvel később Shaw elképesztő gyorsasággal halad felfelé a politikai ranglétrán anyjának, a nagyhatalmú szenátornak a közbenjárásával. Marcót viszont rémálmok gyötrik, amelyek a kuvaiti akcióval állnak kapcsolatban. Azon töpreng, hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi. Megpróbál kapcsolatba lépni vele.

 

Szemben a Nappal - Film+, július 31. hétfő, 23.10h

Meggyilkolják Tokió kormányzóját. A nyomok a japán gengszterek, a jakuzák világába vezetnek. Az amerikai hírszerzés főnöke a volt CIA-ügynökhöz, Travis Hunterhez (Steven Seagal) fordul segítségért. Travis Japánban nőtt fel és mestere a távol-keleti harcművészeteknek. Rá vár a feladat, hogy felkutassa a tetteseket, segítőtársa egy zöldfülű FBI-ügynök, Sean (Matthew Davis). Hamarosan kiderül, hogy a kormányzó likvidálása csak az első lépés a nemzetközi összeesküvésben, amelynek célja a japán és kínai maffia közötti drogpiac kialakítása.

 

Vanília égbolt - Paramount Network, július 31. hétfő, 23.15h

Történet egy New York-i kiadó fiatal vezetőjéről, aki váratlanul a romantika, a komédia, a gyanakvás, a szerelem, a szex és az álmok hullámvasútján találja magát, miközben kétségbeesetten keresi saját lelkét.

 

Eroica - M5, július 31. hétfő, 23.15h

I. tétel Dudus, a német záróvonal, a varsói felkelés katonái és a vörösök hadállása között üzletel, udvarol, részegeskedik. S közben akarva- akaratlanul életveszélyes megbízatást hajt végre. II. tétel: A német hadifogolytábor lengyel foglyai emberi mivoltuk minimumának megőrzése érdekében a katonai, tiszti becsület reguláiba kapaszkodnak. A fogságban megtört emberekben csak az tartja a lelket, hogy azt hiszik, egyiküknek sikerült megszöknie. Az a tiszt azonban már fél éve a padláson rejtőzik, de társai még halála után is eltitkolják ezt, továbbra is életben tartják a szökéséről szóló legendát. A fiatalon elhunyt Andrzej Munk, aki részt vett a varsói felkelésben, különlegesen, némi iróniával szemlélte a világot. Ebben a filmjében is így beszélt a hősiességről, a dicsőségről. Ám minden ironikussága ellenére, méltón emlékezett meg a vészterhes idők mindennapi hőseiről.