Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Elkezdődött hát a hét, gyorsan kapcsoljuk be a tévét!

Adaline varázslatos élete - Viasat3, november 13. hétfő, 21h

A huszonkilenc éves Adaline csodával határos módon túléli a balesetet. Miután felgyógyul, megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. Majdnem nyolc évtizeden keresztül őrzi a titkát, félve a lelepleződéstől. Ám véletlenül találkozik Ellis Jonesszal, a karizmatikus emberbaráttal, akinek szenvedélye az élet és a romantika. Amikor a szüleivel töltött hétvége azzal fenyeget, hogy kiderül a titka, Adaline úgy dönt, hogy örökre megváltoztatja az életét.

 

Piton 2. - Film Mánia, november 13. hétfő, 21h

A hadügyminisztérium kutatási és fejlesztési intézetének hüllőkkel és kígyókkal foglalkozó részlegét felrobbantják 1990 novemberében. Senki nem gondol rá, hogy a csörgőkígyó egyik fajtája túléli a robbanást. Kis idő elteltével a kígyók elszaporodnak és tömegesen a felszínre törnek. Akiket megmarnak, azok belehalnak és az emberek egymást is megfertőzhetik. A kisvárost karantén alá vonják. Dr. David megszerzi az ellenszérumot felesége Catherine segítségével, így sikerül felvenni a harcot a gyilkos állatokkal.

 

Halálos célpont - Paramount Network, november 13. hétfő, 21h

Tommy csodálatos kidobó, mindig készen áll a munkára, és soha sem kérdőjelezi meg a főnökét. Sajnos, Tommy bátyja, Eddie közel sem ennyire szerencsés. Eddie börtönben van, és elképesztő összeggel tartozik Big Dougnak, a főnöküknek.

 

Az utolsó cserkész - RTL HÁROM, november 13. hétfő, 21h

A lecsúszott cinikus magánnyomozó összeáll a szintén züllött exhátvéddel, hogy megtalálják a gyilkosokat. Joe Hallenbeck (Bruce Willis) kiégett nyomozó, Jimmy Dix (Damon Wayans) pedig az LA Stallions exjátékosa. Hallenbecket felbérelik, hogy megvédje Coryt (Halle Berry), Dix barátnőjét. Amikor Cory egy autósüldözés során mégis gyilkosság áldozata lesz, Hallenbeck és Dix elhatározzák, hogy az ügy végére járnak. Nyomozásuk során megtudják, hogy az ügy hátterében súlyos korrupció húzódik, amelyben egy politikus és egy focicsapat tulajdonosa is érintett.

 

Kőkemény igazság - Viasat Film, november 13. hétfő, 21h

Tommy (Pauly Shore) amatőr sztriptíztáncosként tevékenykedik, és messziről kerüli a büntetésvégrehajtás minden intézményét. Egy nap azonban felkérik esküdtnek, ami gyökeres fordulatot hoz az életébe. Igaz, esze ágában sincs elmenni, de mikor szülei elutaznak a család otthonát képező lakókocsival, kénytelen elvállalni a feladatot a szállodai elhelyezés reményében. A kényelmes hotelszobában még nem is sejti, hogy egy sorozatgyilkos, Wayne Bishop tárgyalásán kell részt vennie és döntenie. Az ügy tisztának tűnik, de Tommy képtelen megelégedni ennyivel.

 

47 Ronin - Mozi+, november 13. hétfő, 21h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kai-t, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishi-hez, a 47 Ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk!

 

Penge: Szentháromság - Film+, november 13. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell).

 

A vér kötelez - Film4, november 13. hétfő, 21.50h

Frank Morrison a legjobbat akarja a fiának. Mióta elvált feleségétől, Susantól, Danny rengeteg zűrbe keveredett hazudozásai miatt. Egy napon Susan beleszeret Rick Barnesba, a tehetős üzletemberbe, akiről Danny még az esküvő előtt különös történeteket kezd terjeszteni. Frank nem tudja eldönteni, higgyen-e notórius hazudozóként ismert fiának és elhiggye-e, hogy mostohaapja gyilkosságot követett el. Frank apai ösztöneire hagyatkozva kénytelen állást foglalni az igazság mellett. A tények először Dannyt igazolják, aztán ellentmondanak a fiú történeteinek.

 

A megtorló - Viasat Film, november 13. hétfő, 22.50h

Frank Castle (Tom Jane) túl sok szörnyűséget látott katonaként, majd különleges FBI-ügynökként. Úgy érzi, végre itt az ideje, hogy normális életet éljen felesége (Samantha Mathis) és kisfia mellett. Már csak egy utolsó feladat vár rá, de a balul sikerült akció során egy fiatalember életét veszti. A fiú apja, Howard Saint (John Travolta) gazdag üzletember, aki ugyan nagy megbecsültségnek örvend, de nem tagja a floridai elitnek, mégpedig azért, mert vagyonát kétes alvilági üzletekből szerezte. Saint és felesége, Livia (Laura Harring) bosszút fogadnak fiuk halála miatt és a Castle család kiirtására törnek.

 

Hannah Grace holtteste - AXN, november 13. hétfő, 22.50h

A történetben egy ördögűzés rosszul sül el, ami egy fiatal nő életét követeli. Hónapokkal később a volt rendőr, Shay Mitchell egy hullaház éjszakai műszakját húzza, amikor is valami gonosz által megszállt testtel kerül összezárásra ott.

 

Halálos hajsza - Film Mánia, november 13. hétfő, 22.55h

Ray és Danny, a két nagydumás chicagói zsaru nappal a bűnt üldözi, éjjel meg nők után kajtat. Igaz, néha sajátosan értelmezik a szolgálati előírást, ám az eredmény őket igazolja. Amikor az egyik akció alkalmával túllépik a hatáskörüket, feljebbvalóik úgy döntenek, hogy egy időre kivonják a párost a forgalomból, kényszerszabadságra küldik őket Floridába. Az édes élet annyira megtetszik nekik, hogy hazatérve benyújtják a lemondásukat. A hátralévő néhány napot ennek megfelelően, kockázat nélkül szeretnék átvészelni. Az egyik régi ügyfelük azonban másként gondolja.

 

Gyilkos ösztön - Filmcafe, november 13. hétfő, 22.55h

Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) és Katherine Cowles (Abbie Cornish) ügynökök nyomoznak egy különös kegyetlenséggel elkövetett sorozatgyilkosság ügyében. Az áldozatok között ugyan nincs kapcsolat, de többek közt a módszer, a rejtélyes üzenetek arra utalnak, hogy a halálesetek összefüggnek. Mivel a gyilkos mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár, Joe és Katherine a lánya halála óta visszavonultan élő, különös képességű pszichiáter Dr. John Clancy (Anthony Hopkins) segítségét kérik.

 

Pénzvonat - RTL HÁROM, november 13. hétfő, 23.15h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Hanna - Gyilkos természet - Film+, november 13. hétfő, 23.20h

Hanna (Saoirse Ronan) látszólag semmiben sem különbözik a hozzá hasonló kamaszlányoktól. Ám a tini erős és kitartó, mint a legkeményebb zsoldosok. Nem véletlenül. Apja egykor az amerikai titkosszolgálat ügynöke volt. Eric Heller a világtól távol, a finn tundrán nevelte föl a lányát, akiből a tudását átadva profi harcost nevelt. Miután az apja felkészítette Hannát, egy faladattal visszaküldi őt a civilizációba. Miközben a lány különleges ügynökökkel és egy titokzatos nővel, Marissával találkozik, egyre többet tud meg a saját életéről és múltjáról.

 

Törvénytisztelő polgár - Moziverzum, november 13. hétfő, 23.20h

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.

 

Banki meló - Mozi+, november 13. hétfő, 23.25h

A film megtörtént eseményeken alapul! Az autókereskedő Terry múltja nem éppen makulátlan, de mindig kimaradt az igazán rázós bulikból. Amikor azonban az egyik régi ismerőse, Martine, a gyönyörű modell keresi meg egy vonzó ajánlattal, képtelen ellenállni. Úgy érzi, hogy a nagyszabású bankrablás élete nagy lehetősége. Az akció során minden a tervek szerint alakul, talán túl egyszerűen is megy a dolog. Terry pedig csak későn jön rá arra, hogy ő és a csapata valójában csak eszköz egy piszkos játszmában. Olyan életveszélyes helyzetbe keveredtek, melynek szálai a londoni alvilágtól a legmagasabb kormányhivatalokig és a királyi családig vezetnek...