Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétkezdő nap végén érdemes bekapcsolni a tévét

Piedone Egyiptomban - AMC, január 22. hétfő, 20h

Rizzo felügyelő, azaz Piedone (Bud Spencer) újra akcióban, ezúttal egy gazdag olajmágnás csinos unokahúgát (Cinzia Monreale) szabadítja ki. A mentőakció során rájön, hogy az emberrabló (Karl-Otto Alberty) egy nemzetközileg körözött, rendkívül veszélyes bűnöző, aki különböző álneveken bujkál. Piedone nem ijed meg az árnyékától, és nyomozni kezd, hogy kiderítse, mi áll a rablás hátterében. Hamarosan rájön, hogy a bűnöző egy új olajfinomítási eljárás részletes tervét akarja megszerezni, ezért Egyiptomba utazik. Arra nem számít, hogy ezúttal Piedone is a nyomában van, akinek már nagyon viszket a tenyere egy-két kiadós pofonra.

 

Gattaca - Paramount Network, január 22. hétfő, 21h

Egy genetikailag alsórendű férfi átveszi egy felsőbbrendű személyazonosságát, hogy valóra váltsa az űrhajózással kapcsolatos álmait.

 

Börtönlázadás - Moziverzum, január 22. hétfő, 21h

Jack Stone nyomozót (Matthew Reese) elítélik gyilkosság miatt, miután végzett a társával. A külső szemlélők mind egyszerű rendőrgyilkosnak tartják, ám ők nem tudják az igazságot. Jack ugyanis számos bizonyítékot szerzett magas beosztású korrupt kormánytagok, tisztviselők ellen, akik kapcsolatban állnak az orosz maffiavezér, Balam-el (Chuck Liddell) is. Viszont az, hogy megbízott a társában és beavatta őt, a felesége életébe került, amiért Jack bosszút állt, de még nem mindenkin. Jack-et ugyanabba a börtönbe szállítják, ahol Balam nemcsak hogy vendégeskedik, de ő is irányít mindent. Rengeteg a korrupt őr és azok az elítéltek is, akiket Jack juttatott rács mögé. Úgy tűnik, Jack órái ebben a helyzetben meg vannak számlálva, ám nem várt segítséget kap mind bentről, mind kívülről egyaránt, a rejtélyes William fegyenctől (Dolph Lundgren) és Trisha Sinclair újságírónőtől (Renny Grames). Az ő a segítségükkel Jack talán képes lesz bosszút állni _ mindenkin…

 

Miami Vice - RTL HÁROM, január 22. hétfő, 21h

A két nyomozó, Sonny Crockett (Colin Farrell) és Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) jobban bíznak egymásban, mint bárkiben az életben. Enélkül nem is maradnának életben, amikor kénytelenek átvenni egy fedett akcióban megölt informátor helyét. A kolumbiai drogkartell alvezére, Jose Yero ugyanis eddig minden ügynököt kiszimatolt, és kegyetlenségét az ügynökök családtagjai is elszenvedték. Ricardo azonban zseniális tervvel áll elő, amivel a nagyhal, Montoya is előcsalható. Csakhogy Sonny beleszeret Isabellába (Gong Li), Montoya asszisztensébe, és ezzel új játékszabályok lépnek életbe.

 

A légiós - Film Mánia, január 22. hétfő, 21h

Alain, a gondtalanul éldegélő francia aranyifjú elkövet egy szarvashibát, amikor közelebbről is megismerkedik a maffia egyik kulcsfigurájának barátnőjével. Hogy mentse az irháját, menekülnie kell, s jobb megoldás híján beáll a francia idegenlégióba. Az észak-afrikai állomásozás azonban távolról sem leányálom: nemcsak a vérszomjas tisztek kegyetlenkedéseit, a gerillák gyakori támadásait is túl kell élnie. Alain azonban minden megpróbáltatást elvisel, csakhogy visszatérhessen Párizsba. Esküt tett ugyanis, hogy legyőzi mindazokat, akik vétettek ellene, tisztázza a nevét és megszerzi álmai asszonyának a kezét is.

 

Sicario - A bérgyilkos - Mozi+, január 22. hétfő, 21h

Kate Macer-t (Emily Blunt), a tapasztalt FBI különleges ügynököt kérik fel egy szörnyű és tragikus rajtaütést követően, hogy csatlakozzon egy titokzatos és feltehetően a CIA irányítása alá tartozó csoporthoz. Egy titkos küldetés során próbálják felelőségre vonni azt a Kartel vezért, aki számos hasonló mészárlásért fele, mint amit Kate is elsőkézből tapasztalt meg az említett utolsó bevetése során. Azonban rövid időn belül Kate azzal szembesül, hogy a csoport törvénytelen eszközökkel jár el az akció során, amikkel ő nem tud azonosulni.

 

Most már elég! - Filmcafe, január 22. hétfő, 21h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.

 

Coming out - Viasat3, január 22. hétfő, 21.55h

Erik az egyik legismertebb magyar homoszexuális személyiség, rádiós műsorvezető. Nyíltan vállalja másságát, és küzd a homoszexuálisok jogaiért egy olyan országban, ahol mindig is háttérbe volt szorítva ez a kérdés. Az elmúlt öt évben Erik boldog párkapcsolatban élt a kedvesével, Balázzsal, és most arra készül, hogy összeházasodnak. Egy balesetet következében azonban szokatlan változást észlel magán: vonzódni kezd a kezelőorvosához, a doktornőhöz, aki elgázolta. A kórházból kikerülve zavarodottsága fokozódik.

 

London - Film Mánia, január 22. hétfő, 22.50h

London nem a jól ismert világváros, hanem egy nő. Méghozzá csinos, ellenállhatatlan nő. Nem csoda hát, hogy Syd kész roncs, miután véget ér kettejük szenvedélyes, ugyanakkor viharos kapcsolata. A szakítás után Syd a kábítószerhez és az alkoholhoz menekült, így próbált felejteni _ kevés sikerrel. Amikor megtudja, hogy barátai búcsúbulit szerveznek Londonnak, annyira feldühödik ezen, hogy dílere kíséretében beront a partira. Abban reménykedik, hogy megakadályozhatja volt szerelme költözését _ kerül, amibe kerül.

 

Rejtélyek szigete - Film+, január 22. hétfő, 23.20h

Edward Malus (Nicolas Cage), a visszavonult seriff egy kislány után nyomoz, aki titokzatos módon tűnt el egy félreeső szigeten. Amikor megérkezik, furcsa érzése támad a sziget zárkózott lakóival kapcsolatban. Ez az érzése egyre fokozódik, amikor elkezdi leleplezni a különös szexuális rituálékat és az emberáldozatokat.

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, január 22. hétfő, 23.15h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Sharknado - Cápavihar - Paramount Network, január 22. hétfő, 23.20h

A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás özönvízet zúdít a városra és a tenger csúcsragadozói ellepik az utcákat.

 

Az útvesztő - Mozi+, január 22. hétfő, 23.30h

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál _ és sokan vannak ilyenek _ mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

 

Gengszterzsaruk - RTL HÁROM, január 22. hétfő, 23.45h

Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai veszélyesebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen (Pablo Schreiber) élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással rákényszeríti a banda leggyengébb láncszemét, Donnie-t (O'Shea Jackson Jr.), hogy legyen a rendőrség besúgója. Elindul a versenyfutás a dörzsölt bűnözők és az elitosztag között, ám hamarosan ráébrednek, hogy valaki mindkét felet átverte.

 

Sin City: Ölni tudnál érte - AMC, január 22. hétfő, 23.55h

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

 

Watchmen: Az őrzők - Viasat3, január 22. hétfő, 23.55h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.