Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Itt az első februári hétfő, a tévé a régi!

47 méter mélyen - Film Mánia, február 5. hétfő, 21h

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.

 

300 - RTL HÁROM, február 5. hétfő, 21h

Leonidasz (Gerard Butler) spártai király a szenátus vezetője, Theron (Dominic West) és a jósok tiltakozása ellenére összeszedi 300 legjobb harcosát, hogy megvédje népét Xerxész (Rodrigo Santoro) hadseregével szemben. A több ezer harcos ellen semmi esélyük, ám Leonidasz egy szűk kanyonba csalja ellenfeleit, ahol a perzsák nem tudnak élni létszámbeli fölényükkel. Mindannyian tudják, hogy ez a csata öngyilkos vállalkozás, amellyel időt próbálnak nyerni Gorgo királynőnek (Lena Heady), aki a szenátustól és a görögöktől kér segítséget.

 

Tiszta szívvel - Magyar Mozi TV, február 5. hétfő, 21h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

 

Tapló Télapó - Paramount Network, február 5. hétfő, 21h

Willie kedvenc karácsonyi hagyománya, hogy télapónak öltözve megtölti a zsákját a plázákból elemelt holmikkal. De idén ebben megzavarja egy biztonsági őr, egy vonzó pultoslány, és egy gyerek, aki meg van győződve arról, hogy Willie az igazi mikulás.

 

Vírus - Film+, február 5. hétfő, 21h

Sam Daniels ezredes (Dustin Hoffman) halálos vírust tanulmányoz Afrikában, amely az egyik faluban szinte teljesen kiirtotta a lakosságot. A vírus veszélyesebb, mint a pestis és könnyebben fertőz, mint a nátha. Sam rádöbben, hogy a fertőzés eljuthat az Egyesült Államokba és 48 órán belül megfertőzheti az egész országot. Gyanúja beigazolódik, egy amerikai kisvárosban több ember is szörnyű kínok közt hal meg. A sereg karantént von a város köré, míg Sam volt feleségével a vírus ellenszerét keresik. Azonban váratlanul felettese kizárja az ügyből. Sam hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy a vírust az amerikai hadsereg fejlesztette ki, és le akarja bombázni a várost, hogy így fékezze meg a mutálódott vírust, s hogy eltussolhassa az ügyet…

 

Lopott idő - Mozi+, február 5. hétfő, 21.20h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

A gépész - Film Mánia, február 5. hétfő, 22.40h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

 

Rampage - Tombolás - Viasat3, február 5. hétfő, 23h

Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik _ szintén bogaras _ tudós segítségével kikísérletezi az ellenszert, és a szörny nyomába ered. A csatatér folyton változik, sőt, az ellenség is szövetségesekre talál: még két genetikusan módosított megaragadozó csatlakozik hozzá. Ha Davis győz, megmenekül a majom, és megmenekülnek Amerika nagyvárosai. Ha veszít, nemcsak egykor legjobb barátjáról kell lemondania: hanem az egész világról.

 

A beavatott-sorozat: A lázadó - Paramount Network, február 5. hétfő, 23h

Beatrice Priornak szembe kell néznie belső démonaival, és folytatnia kell a harcot egy rendkívül erős szövetség ellen, amey azzal fenyegeti, hogy darabokra szaggatja társadalmát a saját oldalán állók segítségével.

 

Nyerő páros - Viasat Film, február 5. hétfő, 23.05h

Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme) terroristaelhárító vissza akar vonulni. Ám a szervezet nem hajlandó elengedni, és új feladattal bízza meg: Stavros (Mickey Rourke), a világ legveszedelmesebb terroristája egy minden eddiginél veszélyesebb akcióra készül. Quinn az egyetlen ember, aki megfékezheti. A veszélyes küldetésben csak saját eszére és erejére számíthat, no meg egy izgága, kétméteres kolosszusra (Dennis Rodman), aki alaposan megszínesíti amúgy sem szokványos hétköznapjait. A nyerő páros minden trükköt bevet, hogy megállítsa Stavrost bosszúhadjáratában.

 

Betépve - Filmcafe, február 5. hétfő, 23.15h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.

 

Sziklák szeme - AMC, február 5. hétfő, 23.15h

Egy átlagos amerikai család átlagos autóján átlagos kirándulásra indul Kaliforniába. Ám ez a túra egészen másképp alakul, mint ahogy tervezték. A kocsijuk lerobban valahol egy sivatag közepén. A környező hegyekből pedig valaki (vagy valakik) figyelik őket. Olyanok, akik már nagyon várták őket. Egy másik, csöppet sem átlagos család birtokára tévedtek. Vendéglátóik nagyon szeretik a vendégeket: nyersen vagy főve egyaránt. Az emberi húsra éhezők összecsapnak azokkal, akik csak egy ártatlan kirándulásra vágytak.

 

Iron Sky: Támad a Hold - RTL HÁROM, február 5. hétfő, 23.25h

A Harmadik Birodalmat nem sikerült létrehozni a Földön, ezért a náci vezetés titokban a Hold árnyékos oldalán vetette meg a lábát. 70 év alatt felépítettek egy gigantikus űrerődöt, amelyhez repülő csészealjak hatalmas armadája tartozik. Amikor James Washington amerikai űrhajós véletlenül felfedezi a bázist, a Hold Führere (Udo Kier) úgy dönt, hogy a Föld visszafoglalásának dicsőséges pillanata elérkezett. A Negyedik Birodalom két náci tisztje, a kegyetlen Klaus (Götz Otto) és az idealista Renate (Julia Dietze) a Földre utazik, hogy előkészítsék az inváziót.

 

Az útvesztő: Halálkúra - Mozi+, február 5. hétfő, 23.30h

Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a tisztársak, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a tisztársakat.

 

A grizzly birodalma - Film+, február 5. hétfő, 23.40h

Az alaszkai vadonban nem könnyű az emberek helyzete, az élet állandó küzdelem a természet erőivel. Így van ez akkor is, amikor egy könyörtelen grizzly kezdi terrorizálni az egyik kisváros lakóit, nyomát szétmarcangolt áldozatok jelzik. A seriff elindul az erdőbe, hogy megtalálja az ökológus feleségét, ehelyett azonban az elhidegült exbűnöző testvérébe botlik. A két férfi hamarosan keresztezi a gyilkos medve útját. A prédából vadász lesz...