Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedden is folytatódik az esti tévés szeánsz!

A vadnyugat fiai - Film4, szeptember 3. kedd, 20h

1878, Mexikó. John Tunstall felkarol egy csapat fiatalt, akiknek a vezetője nem más, mint Billy, a Kölyök. John megegyezik a fiúkkal abban, hogy a farmon való munkákért cserébe, megtanítja őket írni és olvasni. A kis csapat tagjai egészen addig élvezik az új helyzetet, amíg fel nem tűnik Murphy, a szomszédos farm rosszindulatú, korrupt tulajdonosa. Murphy lelöveti Johnt, miután kiderül, hogy nem akar vele üzletet kötni. A fiúk elhatározzák, hogy bosszút állnak.

 

Célt tévesztett élet - Moziverzum, szeptember 3. kedd, 21h

Miután egy orvlövész szilveszter éjjelén 29 ember halálát okozza, az FBI vezető nyomozója, Geoffrey Lammark (Ben Mendelsohn) emlékezteti a baltimore-i rendőrség embereit, hogy a gyanúsítottjuk nem egy átlagos személy, és emlékeztet arra, hogy "valaki szeretette, valaki kiképezte, és valaki eladta neki azt a fegyvert". A hallgatók között van egy Eleanor nevű fiatal járőr (Shailene Woodley), aki a végzetes éjszakáján elsőként reagált a támadásra. Ők ketten próbálnak eligazodni egy korrupt rendszerben, amelyet jobban érdekel a közvélemény róluk alkotott véleménye, mint a közbiztonság.

 

Sötét vizeken - Paramount Network, szeptember 3. kedd, 21h

Robert Bilott céges jogász, aki nagyvállalatokat véd. Egy nap felkeresi egy farmer, akit imádott nagyanyja küldött hozzá, hogy segítsen neki. Bilott hamarosan rájön, hogy a DuPont vegyi vállalat évek óta mérgezi egy kisváros ivóvizét.

 

Kipörgetve - Viasat3, szeptember 3. kedd, 21h

Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett (Scott Eastwood és Freddie Thorp) testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak. Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől. Ám egy váratlan baki folytán a nyerő párost tetten érik. A feldühödött tulajdonos, Jacomo Morier (Simon Abkarian) ráveszi a srácokat, fújják meg ősellensége legnagyobb becsben tartott trófeáját, egy 1962-es Ferrari 250 GTO-t, különben az életükkel kell fizetniük a ballépésük miatt. A Foster tesók, akik már járatosak a balhés ügyekben, egy olyan tuti tervet eszelnek ki, amivel nem csak a menő járgányt szerezhetik meg, de a francia gengszternek is keresztbe tehetnek.

 

Bloodrayne: The Third Reich - Viasat Film, szeptember 3. kedd, 21h

Rayne nácik ellen harcol a második világháborúban. Ekart Brandnak, egy náci tisztnek, pedig az a célja, hogy Adolf Hitlert beinjekciózza Rayne vérével, hogy halhatatlanná válhasson.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, szeptember 3. kedd, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Öld meg Rómeót! - Mozi+, szeptember 3. kedd, 21h

A bűnözők által uralt Oakland városában két család csap össze rég elfeledett ellentétek miatt…A két ifjú szerelmes, Rómeó és Júlia történetének modern feldolgozása! Amikor egy kínai maffiózó fiát megölik Amerikában, a bátyja, Han megszökik hongkongi börtönébol. A bosszúvágyó testvér két rivális banda háborújának kellos közepébe csöppen. Han apjának a hatalmát ugyanis az O'Day által vezetett afrikai-amerikai bunszervezet veszélyezteti. Han azonban nem várt segítséget kap az ellenség táborából. O'Day lánya, Trish segít a fiúnak az igazság kiderítésében. Ám kettejük szerelmét egyik család sem nézi jó szemmel. A háború pedig csak folytatódik…

 

Ölve vagy halva - Film+, szeptember 3. kedd, 21h

Mason Storm (Steven Seagal) túl sokat tudott. A Los Angeles-i rendőrség büszkesége ezúttal meglehetősen messzire ment: aki ugyanis beleavatkozik a magas szintű politikai korrupció kétes üzelmeibe, az könnyen megégetheti magát. Stormot most több sebből vérezve, tekintélyes mennyiségű ólommal a testében szállítják kórházba. Mindenki úgy tudja, meghalt. Szinte a halálból _ hét évig tartó kómából _ tér vissza, hogy bosszút álljon és beteljesítse küldetését.

 

Interjú a vámpírral - SuperTV2, szeptember 3. kedd, 21.50h

Csodálatos, hátborzongató, romantikus. Louis, az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik: a vámpír Lestat végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedés: ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

 

Harry Brown - Film Mánia, szeptember 3. kedd, 22.40h

A nyugdíjas Harry Brown London egyik rossz hírű kerületében él. Nemrég halt meg a felesége, azóta egyhangú életét csak a sör és a barátjával folytatott sakkpartik dobják fel. Ezen túl más nem érdekli, így az sem, hogy a környéken elharapózott az erőszak, a kábítószeres bandák rettegésben tartják az utcákat. Harry barátja, Leonard is a bűnözők célkeresztjébe kerül. Állandó zaklatásuk elől a rendőrségtől kér védelmet, sikertelenül. Leonard meggyilkolása kizökkenti Harryt a közönyéből. Az egykori tengerészgyalogos elhatározza, hogy rendet tesz a környéken.

 

Mad Max - AMC, szeptember 3. kedd, 22.45h

Ebben a különös, a nem is olyan távoli jövőben játszódó filmben a pusztuló városok között kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő, öngyilkosjelölt autóversenyzők és a rendőrök. Amikor az egyik motoros banda tagja az üldözés során az életét veszti, barátai, élükön egy karizmatikus pszichopatával, Toecutterrel, elmennek a holttestért. A bosszúra szomjazó társaság megtámad mindenkit, aki az útjába kerül. Az eset kivizsgálására Max és társa kap megbízást, akiknek sikerül is a banda egyik tagját letartóztatni, ám már a következő napon szabadon is engedik. A rendőrkapitány, aki már belefásult a bűnözők elleni eredménytelen küzdelembe, szabad kezet ad beosztottjainak. Hiába minden, a rendőrök nem jutnak eredményre, sőt ők szenvednek újabb vereséget: Max társával brutálisan végeznek a banda tagjai. Max kénytelen engedni felesége unszolásának, kilép a rendőrség kötelékéből és családja társaságában nekiindul, hogy új életet kezdjen. Ám más van megírva számára a sors könyvében, a banda bosszúja elől nincs menekvés: a következő áldozat Max gyermeke. Az őrület határán álló, kétségbeesett férfi újra szolgálatba áll, és egy speciálisan az ő számára készített autóval ered a gyilkosok nyomába.

 

Lángoló jég - Film+, szeptember 3. kedd, 23h

Alaszka maga a romlatlan, háborítatlan természet, az Aegis olajtársaságot azonban ez nem érdekli. Amikor a cég egyik szakembere, Taft (Steven Seagal) tudomást szerez a környezetromboló tervekről, amely a helybeli lakosság megélhetését is kockáztatná, úgy érzi, tennie kell valamit. Amikor halálosan összekülönbözik a cég elnökével, Jennings-szel (Michael Caine), a szép helybeli aktivista, Masu (Joan Chen) pártjára áll. Taft és Masu tudják, veszélyes vizekre merészkedtek, de Jennings is sejti, hogy a tűz-jég kombináció halálos is lehet.

 

Végítélet - Filmcafe, szeptember 3. kedd, 23.15h

Három évtizeddel ezelőtt halálos vírus ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában. Milliók haltak meg, egész területek néptelenedtek el. A kormány végső megoldásként fallal zárta el a külvilágtól a fertőzött lakosságot, így sikerül lokalizálni a járványt. Ám a gyilkos kór most újra felbukkant Londonban, végpusztulással fenyegetve az országot. A Sinclair őrnagy vezette elit kommandó kapja a feladatot, hogy hatoljon be az évtizedek óta elzárt területre és próbálják megtalálni a gyilkos vírus ellenszerét. Két napjuk van arra, hogy a mutáns bandák uralta világban megtalálják, amit keresnek.

 

A harag tüze - Paramount Network, szeptember 3. kedd, 23.30h

Russell (Christian Bale) és öccse, Rodney (Casey Affleck) sanyarú körülmények között élnek egy perifériára szorult pennysylvaniai iparvárosban. A testvérpár arról ábrándozik, hogy egyszer végre maguk mögött hagyják a várost és új életet kezdenek. Russell azonban börtönbe kerül, Rodney pedig egy veszélyes bűnbanda kötelékeiben találja magát...

 

Alien 4.: Feltámad a halál - Moziverzum, szeptember 3. kedd, 23.30h

Ripley életét áldozta a földönkívüli szörnyeteggel vívott küzdelemben. A testében azonban ott maradt az új élet csírája _ egy idegen lényé. Kétszáz esztendővel később, egy genetikai kísérletsorozat eredményeképpen, a tudósok életre keltik a hadnagyot. De nemcsak őt klónozták, hanem a benne lévő idegen királynőt is. Céljuk, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". Ez olyannyira sikerül, hogy a kiszabadult szörnyetegek ellepik a támaszpontot. Ripley-re és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Call-ra vár a feladat, hogy megállítsák az idegeneket.