Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha a kedd estét a tévé előtt töltenéd.

Kisasszonyok - Viasat2, április 12. kedd, 20h

A March-lányok számára csak az jelenthet megoldást szűkös anyagi körülményeik rendezésére, ha sikeresen mennek férjhez. A szépséges és csöndesen bölcs Meg (Trini Alvarado), a megnyerően kedves Amy (Kirsten Dunst), a betegeskedő Beth (Claire Danes) és a modern, írónőnek készülő Jo March (Wynona Ryder) bármit megtennének egymásért, ám eszük ágában sincs szerelem nélkül férjhez menni.

 

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, április 12. kedd, 20h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

 

Hegylakó - Mozi+, április 12. kedd, 21h

Connor MacLeod _ mint népe többi tagja _ halhatatlan! Kontinenseken és évszázadokon át utazva keresi a hozzá hasonlókat, hogy az ősi áldás-átok parancsa szerint kardpárbajban szálljon szembe velük. A Halhatatlanok csak egymás kardja által veszthetik életüket, a fejükkel együtt. Minden párbaj egy lépéssel közelebb viszi a győztest ahhoz, hogy ő legyen a kiválasztott, az Egyetlen, aki ellenfél nélkül, a halhatatlanság hatalmával élve uralhatja a világot! MacLeod napjaink Amerikájában éli tragikusan magányos életét. Igaz szerelmét évszázadokkal korábban elvesztette és nem mer újra szeretni. Rajta kívül már csak két halhatatlan él, és amikor egyikükkel végez egy parkolóházban, MacLeod tudja, hogy a végső összecsapás a gonosz Kurgan-nal már nem késlekedhet sokáig.

 

Halálos iramban - Moziverzum, április 12. kedd, 21h

Dominic Toretto napközben elképesztő teljesítményű versenykocsikat rak össze. A márka kevésbé számít, mint az a komputer-vezérelt üzemanyag befecskendezés, amitől ezek a gépek repülnek. Éjszaka Dom saját földi rakétáját vezeti, és 10 000 dollárt kaszál, ha valaki ki meri őt hívni egy versenyre. Egy ilyen éji verseny egyszerre utcabál, törzsi összejövetel és csatatér: csupa adrenalin, szexuális feszültség és nyers, fékezhetetlen sebesség. Tömeg lepi el az egyébként néptelen utcákat, hogy ünnepeljenek, őrjöngjenek, és együtt legyenek. Dominic úgy feszít ebben a magas oktánszámú, törvényen kívüli közegben, mint egy rock-sztár, ő a mohón felbőgő, erejüket újra meg újra próbára tévő motorok ura. Brian-t elvarázsolja ez az élet és ő is próbára akarja tenni az erejét. Büszke a dörzsöltségére, de ennek a tömegnek ő csak zöldfülű. Mégis saját szupergépén hívja versenyre Dominic-ot és megkezdődik az ádáz hajsza...

 

London Boulevard - Paramount Network, április 12. kedd, 21h

Mitchell épp most szabadul a fegyházból, ahol az utóbbi három évet töltötte, a bejáratnál régi jóbarátja és bűntársa, Billy fogadja. London legrettegettebb emberének tiszteletére rendezett partira a keleti rész összes bűnözője meghívást kapott, ám Mitchell megváltozott a börtönévek alatt. Nem vágyik másra, mint egy tisztességes munkára, ami mellett nem kell aggódnia, hogy visszakerül a rácsok mögé. Sikerül is állást szereznie magának egy gyönyörű és híres színésznő testőreként, ám a londoni alvilág egyik vezetőjének más tervei vannak vele.

 

Hullák földön, vízen, levegőben - Filmbox, április 12. kedd, 21h

Íme egy vérbeli fekete komédia, amely nyakig merül a lengyel rögvalóságba. Goldi, az együgyű tolvaj helyi kisgengsztereknek és csempészeknek simlizik, oldalán elválaszthatatlan társával, Dizellel. Miközben épp a frissen meglovasított szajréval vonatozik a célállomás felé, az egyik kocsiban Goldi összefut Wolterrel, a jólöltözött fickóval, aki úgy néz ki, mint egy fess üzletember, nem mellesleg halott. Ugyanezen a vonaton utazik egy joviális nagymama az unokájával, akiről aztán kiderül, hogy könyörtelen bérgyilkos, és épp áldozatra les. Útjaik természetesen keresztezik egymást, és ebből fakadó kalamajkából aztán aligha jöhet ki jól bárki is.

 

Az ügyfél - M5, április 12. kedd, 21h

Emad (Shahab Hosseini) és Rana (Taraneh Alidoosti) kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit. Mintha a pár különös szerencsétlenségek sorozatát élné meg, amelyek egyik tetőpontjaként Ranát megtámadják zuhanyzás közben. A nő megússza apróbb külső sérülésekkel, ám az őt érő sokk, a költözéssel járó feszültség és az egyre meglepőbb események alaposan próbára teszik Emad és Rana egymás iránti érzéseit. Díjak és jelölések: Oscar-díj (2017) _ Legjobb idegennyelvű film Cannes-i fesztivál (2016) _ Legjobb forgatókönyv: Asghar Farhadi Cannes-i fesztivál (2016) _ Legjobb férfi alakítás: Shahab Hosseini Cannes-i fesztivál (2016) _ Arany Pálma jelölés: Asghar Farhadi

 

Rossz szomszédság - SuperTV2, április 12. kedd, 22h

Mac és Kelly fiatal házasok, akiknek úgy tűnik, hogy egyenesben van az életük. Megszületett első gyermekük Stella, és végre megvették első közös házukat is. Azonban ez az idill hamar véget ér, amikor a szomszéd házba egy főiskolai diákszövetség költözik. A hangos, bulizós, drogos társaság alaposan megnehezíti a friss-gyermekes házaspár életét, ezért Mac és Kelly úgy döntenek, hogy valahogyan eltüntetik a környékről a szövetséget. A diákszövetség elnöke Teddy, ezt nem veszi jó néven, így megindul közöttük a harc. Mind a két fél mindent megtesz annak érdekében, hogy tönkretegyék a másikat, a kihívott rendőröktől egészen a székekbe rejtett légzsákokig...

 

A szállítmány - Filmcafe, április 12. kedd, 22.20h

Akármilyen vastag a páncél, akármilyen sok a biztonsági kamera, akármilyen ravasz a riasztórendszer, mindegyiknek van egy gyenge pontja: az ember, akit segít. Amikor egy páncélautónak 42 millió dollárt kell rendeltetési helyére szállítani, a cég legjobb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb embereit rendelik szolgálatba. És egy kezdőt. A három veterán biztonsági őr úgy dönt, hogy megtartja a pénzt. Elég rég dolgoznak ebben a szakmában, hogy tudják, hogyan lehet biztonságosan, nyom nélkül végrehajtani a tervüket. Kénytelenek az új fiút is bevenni, de amikor a tervbe hiba csúszik, a srác mindent összezavar. Az egység tagjai egymás ellen fordulnak. Először csak a veszni látszó pénzért küzdenek. Azután már az életükért.