Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha csak néznél ki a fejedből kedd este, itt vannak az opciók, ha tévé elé ülsz.

Macska-jaj - AMC, május 3. kedd, 20h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

Időhurok - Viasat3, május 3. kedd, 21h

Egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.

 

Tökéletes hang - Filmcafe, május 3. kedd, 21h

Beca az a fajta lány, aki inkább hallgatja azt, ami a fejhallgatójából jön, mint azt, ami belőled. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szólnak jól, amikor együtt énekelnek ebben a fergeteges új vígjátékban. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában. Ez vagy a legdögösebb dolog lesz, amit valaha csináltak, vagy a legőrültebb, de leginkább mindkettő.

 

Az U.N.C.L.E. embere - Film+, május 3. kedd, 21h

A hidegháború csak átverés volt, az igazi veszély kívülről fenyeget. Az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) ezért kénytelen közös bevetésre indulni az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Egy nemzetközi bűnszövetkezet a III. világháború kirobbantására készül. A páros nem hibázhat, és csupán egyetlen nyom áll rendelkezésükre. Mielőbb meg kell találniuk az eltűnt német tudós lányát, aki segíthet behatolni a bűnszervezetbe.

 

A gyűjtő - Paramount Network, május 3. kedd, 21h

Nyolc elrabolt nő, mind gyönyörű és okos. Az életük Alex Cross nyomozó, és Kate Mctiernan kezében van, akik azon ügyködnek, hogy elkapják a "gyűjtőt", aki Casanovának hívja magát. Kate az egyetlen túlélője Casanova fogva tartásának, és minden erejével azon dolgozik, hogy megmentse a hozzá hasonló áldozatokat. A nyomozónak ezúttal nem csak a jó híre forog kockán, mivel unokahúgát is elrabolták.

 

Lavina - M5, május 3. kedd, 21h

Egy svéd család úgy dönt, hogy a francia Alpokban tölt pár napot, hogy kiélvezzék a síparadicsom adta gyönyöröket. Minden remekül alakul, egészen addig, amíg egy hatalmas lavina elsöpri a síparadicsom nagy részét, miközben épp egy pályaszéli étteremben pihen a család. Az anya első gondolata, hogy gyermekeit megóvja. Férje után üvölt segítségért, azonban ő saját bőrét mentve fut a lavina elől. Annak ellenére, hogy a család túléli a katasztrófát, az igazi dráma akkor kezdődik, amikor Thomas, az édesapa és a feleség is szembesül a férfi gyávaságával. Thomas mindent megpróbál, hogy visszaállítsa magát az apa és a férj szerepébe. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj 2015 Legjobb idegennyelvű film jelölés BAFTA-díj 2016 Legjobb nem angol nyelvű film jelölés: Ruben Östlund Európai Filmdíj 2014 Legjobb rendező jelölés: Ruben Östlund

 

Mindenütt nő - SuperTV2, május 3. kedd, 22h

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) New York egyik legmenőbb fiatal divattervezője, gyönyörű és bájos, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings (Patrick Dempsey), aki nemcsak vonzó, hanem nagyon gazdag is. Melanie mégis a vőlegénye nélkül utazik haza, hogy falusi szüleivel közölje a jó hírt és ami még fontosabb, vőlegénye megérkezése előtt, a férjétől, Jake Perrytől (Josh Lucas) is el szeretne válni. Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, hozzáment első szerelméhez, egy borostás, neveletlen, sörvedelő sráchoz...

 

Karate kölyök - AXN, május 3. kedd, 22.55h

Miyagi, a harcművészetek idős mentora a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója. Egyetlen szívfájdalma, hogy eddig nem talált olyan utódot, akinek átadhatná tudását. Amikor összebarátkozik a szerény és félénk Daniellel, rájön: a fiú alkalmas nemcsak a karate fogásainak, hanem a harci művészetek egész filozófiájának elsajátítására, így méltó lehet arra, hogy az örökébe lépjen.